Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-14

• 65 278
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
  • Русе
На нас всичко това изброено, включително и пълна количествена сметка, съгласуване със всички инстанции, визи за проектиране, ходене напред назад и т.н. 25 евро/м2. По-скъпо, но изключително сме доволни.

Вие сте платили направо двойно.
Нямам идея защо сте толкова доволни при тази цена.
Всичко, което посочваш, се включва в 10-те евро, които написах, а качеството на това, което получаваме, не е просто добро, а отлично.
Цената не е всичко, разбира се, но в момента има и проектиране на 6 евро.
Пазарът се е свил ужасно.
Вероятно проектът ви е започнат преди година, тогава цените бяха като вашата, доколкото си спомням.

Цените, които посочвам са оптимални, ако се държи на наистина добър архитект и качество.

Дано строежът ви мине гладко и да се радвате на един прекрасен дом!

Проектът го започнахме есента, но той беше свързан и с предварително смяна на предназначението, тъй като замята беше селскостопанска. Та първо минахме през смяната и след това проектирането. А и определено държахме на качество и добър архитект, който да се съобрази изцяло с нашия проект. Така и стана. Цената е и с ДДС, ако има значение.

# 511
  • София
А и определено държахме на качество и добър архитект, който да се съобрази изцяло с нашия проект. Така и стана.
Това е задължително.
Аз затова и писах, че колкото и да е свит пазарът, добрите архитекти не падат много ниско.
Но всеки сам преценява и си определя приоритетите.
Аз мисля, че ползвам най-доброто на пазара. И съм крайно доволна.

# 512
  • Русе
А и определено държахме на качество и добър архитект, който да се съобрази изцяло с нашия проект. Така и стана.
Това е задължително.
Аз затова и писах, че колкото и да е свит пазарът, добрите архитекти не падат много ниско.
Но всеки сам преценява и си определя приоритетите.
Аз мисля, че ползвам най-доброто на пазара. И съм крайно доволна.

Съгласна съм, защото преди година някъде бяхме тръгнали да търсим архитекти по друг повод и бях крайно разочарована от отношението, макар че предлагаха малко по-ниски цени, не искаха да се съобразяват с изискванията на клиента, а тази, която ни препоръчаха определено беше истински професионалист, не случайно прави проектите на най-големите строежи в Русе, а и като търсихме оценител след това, всеки като видеше от кой архитект е правен проекта, казваха няма проблем, с този човек никога не е имало проблеми и от там пък всъщност ни дадоха по-ниска цена, заради архитектката.

# 513
  • София
Преди година цените си бяха двойни по принцип, независимо от архитекта.
Всички проектираха над 20 евро. Laughing

В смисъл всички, на които аз бих се доверила.
Не съм наясно, може и по-ниски цени да е имало, не съм проучвала обстойно пазара.
Но и аз никога не съм се занимавала с хаотично търсене в тази посока. Не съм се лутала, винаги съм била наясно кой ми трябва, та не съм попадала на някакви идиоти, но съм сигурна, че има и такива, де. Mr. Green

# 514
  • Русе
Преди година цените си бяха двойни по принцип, независимо от архитекта.
Всички проектираха над 20 евро. Laughing

В смисъл всички, на които аз бих се доверила.
Не съм наясно, може и по-ниски цени да е имало, не съм проучвала обстойно пазара.
Но и аз никога не съм се занимавала с хаотично търсене в тази посока. Не съм се лутала, винаги съм била наясно кой ми трябва, та не съм попадала на някакви идиоти, но съм сигурна, че има и такива, де. Mr. Green

Има, има, големи при това, затова сега предпочетохме да се доверим на изпитан човек, независимо от цената и не съжалявам изобщо.

# 515
Къща ще строим, но въпреки че работим съвместно с една строителна фирма (такъв ни е бизнеса), човека ни препоръча да си наем бригада, в нашият край има много опитни и добри майстори, пък и строителя си ни каза че ако ни поеме той строежа ще ни се качи цената поне с още 50%, което за мен е излишно, при положение че работният цех на мъжа ми е в непосредствена близост до парцела, така че ще има постоянен поглед над нещата.

# 516
  • София
Къща ще строим, но въпреки че работим съвместно с една строителна фирма (такъв ни е бизнеса), човека ни препоръча да си наем бригада, в нашият край има много опитни и добри майстори, пък и строителя си ни каза че ако ни поеме той строежа ще ни се качи цената поне с още 50%, което за мен е излишно, при положение че работният цех на мъжа ми е в непосредствена близост до парцела, така че ще има постоянен поглед над нещата.
а каза ли ти защо с 50% отгоре?

# 517
Е как защо, ами ако едно тухла на пазара струва (нямам представа сега колко струва, но примерно),0.90лв., той няма да ти я хване толкова, ако кубик бетон е 110лв. той ще ти иска поне 120-130лв. освен това ако бригадата си я договориш, за етаж да ти вземат примерно 3500-4000лв. това за труд, той ще ти калкулира повече,  че има осигуровки и т.н. и като си сложи и печелба и къде отиват нещата.

# 518
  • София
ясно, месри
но има и друго, бригадата ще наеме машини, а строителите обикновенно си ги имат, поне тези на които аз се спрях (за сега). А със строителя можеш да се договориш ти да си купуваш материалите.
Но наистина ако няма да искаш фактури и всичко да е реално, като осигуровки и т.н......

# 519
  • София
  Meggysan пожелавам ви успех и аз си мечтая за къщичка дори и да е на един етаж  Simple Smile Още от преди три години следя темата, но мъжът ми беше категорично против. Сега обаче вече и той размисли  Simple Smile
  Успех и с бременността, аз ти се радвам и от близнашкия подфорум  Simple Smile
  Успех и на всички останали мами които започват или вече приключват със строежа  Simple Smile

# 520
  • Русе
  Meggysan пожелавам ви успех и аз си мечтая за къщичка дори и да е на един етаж  Simple Smile Още от преди три години следя темата, но мъжът ми беше категорично против. Сега обаче вече и той размисли  Simple Smile
  Успех и с бременността, аз ти се радвам и от близнашкия подфорум  Simple Smile
  Успех и на всички останали мами които започват или вече приключват със строежа  Simple Smile

Мерси много, Айла, картинката ще е пълна ако почнем да строим сега, аз бременна, приближаваща раждане, а след това с три деца, но сега когато забременях, стимулът ни да построим къщата стана пъти по-голям, защото искаме децата да растат в къща. Така че се надявам скоро и ние да се похвалим поне в първа копка, а след това и всичко останало, колкото и да е трудно.

# 521
Здравейте мога да препоръча фирма за строеж на къща , работят много качествено и бързо много са съвесни и със нищо не те ангажират . Фирмата е малка и взима много евтино правят всичко  до ключ , намирасе във Варна  но предполагам око се договорите може и за София и другаде  .

# 522
 Sunglasses
Привет, момичета Hug
Поизгубих се малко, но от днес отново съм с вас. Дано другата седмица започнем строежа. Много ни забавиха от общината с това разрешително. Мнооого Twisted Evil На 26ти трябва да го вземем уж и да почнем, но да видим. Месеците си вървяяяят, лятото мина, изчака ми се чакането. Как може да са такива мърлячи не знам.
Междувременно съборихме старата къща, заравнихме терена, оградихме.
kari_13 , коя е тази фирма и на какви цени строи? Ние вече подписахме договор със строителна фирма, но ми е интересно.

# 523
  • на чист въздух
Здравейте момичета,попаднах на темата и ми стана интересно.Моят мъж е решил да продава едната къща и на друг парцел да строй,но като чета вече се притесних какво ни чака.Много неща научих и ще следя темата с интерес

# 524
  • густо майна Филибето
ян, защо решихте да правите такива рокади?

Общи условия

Активация на акаунт