Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-14

• 64 547
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Момичетата с вече почти готови или готови къщи ,колко ви излезе грубият строеж с покрив и без дограми?Говорим и за материали и труд  Simple Smile

# 556
Galana, честито! дано по вода да ви върви   bouquet

# 557
  • Русе
Най-накрая  дойде и нашия ред да започнем строителството. Сега пак говорихме със строителя, водихме го на мястото и се надяваме до 2 седмици да почнем. Идеята ни е до края на годината грубия строеж и живот и здраве на пролет инсталации и довършителни работи.

Момичетата с вече почти готови или готови къщи ,колко ви излезе грубият строеж с покрив и без дограми?Говорим и за материали и труд  Simple Smile
Още не сме го построили, но за 132 кв.м. на един етаж къща - 56000лв. Дано ти е някакъв ориентир. Строим обаче с фирма, договори и всичко останало.

# 558
Здравейте, момичета, искам да ви попитам за колко време ви издадоха визите за проектиране, сега се връщам от общината и ми заявиха че въпреки че съм си подала документите на 23.07. цял август експертен съвет не е имало #2gunfire #2gunfire #2gunfire, и тепърва ще се задействали по моя въпрос, а аз отивах на там с идеята че ще си взема решението и ще продължавам на татък Close, с това темпо ако на пролет сме готови с документите за строеж, ще вдигна банкет.

# 559
  • Русе
Здравейте, момичета, искам да ви попитам за колко време ви издадоха визите за проектиране, сега се връщам от общината и ми заявиха че въпреки че съм си подала документите на 23.07. цял август експертен съвет не е имало #2gunfire #2gunfire #2gunfire, и тепърва ще се задействали по моя въпрос, а аз отивах на там с идеята че ще си взема решението и ще продължавам на татък Close, с това темпо ако на пролет сме готови с документите за строеж, ще вдигна банкет.

Нашата мисля,че доста бързо излезе, не мога да ти кажа точен срок, защото всичко го движеше архитектката, но не се бавиха много.  А и мисля,че имат 2-седмичен срок за издаване, но с тези отпуски не знам.

# 560
Meggysan  благодаря ти за отговора   bouquet

Ние строим по стопански път с бригада и излиза доста по-тънко,но като за с фирма вашата цена е много  добра   Grinning

# 561

Ние строим по стопански път с бригада и излиза доста по-тънко,но като за с фирма вашата цена е много  добра   Grinning

искам и аз да знам цена   Laughing може и на лични, нещо милото се е запънало за готова къща и да преправяме  newsm78

# 562
  • Русе

Знам, че излиза по-евтино, но така решихме че за нас ще е по-добре. Мъжът ми е на работа, може да излиза от време на време, но все пак няма възможност да се занимава пряко със строежа, с набавяне на материали и т.н., идеята беше основно аз да се занимавам с това, но както виждаш от лентичката ми, ще ми е малко трудно, отсега едвам ходя, скоро сигурно ще почна да се търкалям Simple Smile, а и след 2-3 месеца съвсем няма да имам време. А и като строим с фирма след това ще си имаме гаранция, фирмата е сериозна и ако случайно имаме някакви проблеми, те си поемат ремонта, което за нас също не е за пренебрегване.

Може ли все пак да споделиш колко ви излиза строежа, за каква площ и на колко етажа? Примерно проучвахме досат цени, в пловдивско се оказа доста по-евтино отколкото в Русе, малко странно, но факт.

# 563
  Ще отговоря направо тук.Няма нищо за криене.
 Ами...300 квадрата площ,но реално застроени са  към 270,защото другото е голяма тераса от 30 квадрата.Долу Първи етаж 175 кв.Втори етаж около 95 кв.Така трябва да изглежда,само,че малко по-дълга ще се окаже.
http://picasaweb.google.bg/elenasarafova/302#5376549062634191458

Майсторите ни взимат 45 лв за труд,като тези пари си ги поделят помежду си.Това е ,което плащаме.Материалите си ги плащаме отделно,бетон,желязо,дървении,наем на платна и т.н.Имаме много добър технически ръководител,който до момента ни е спестил поне 6-7 хиляди от където може и следи да не ни муфтят,че малко се бяха поопитали,но ги строихме де  Laughing Строежът е в с.Белащица.
  Не искам да ги хваля или рекламирам,но работят наистина много прицизно и доста бързичко (нещо което хич не ми се вярваше).Просто гледат да приключват и да хващат друг обект  Laughing
   В общи линии това е.По изчисления,тази къща не трябва да ни излезе повече от 45 000 лв за груб строеж без дограмите /засега така вървят нещата,а и сме се рабрали,че това е крайна цена и не бива да се надвишава/ .

Ако има други въпроси ще отговоря доколкото мога,че не съм 100% запозната с всичко  Laughing

# 564
  • София

много е готина:)Дано и с палмите да имате успех Simple Smile ако сложиш и една бунгвелия ще стане приказка http://www.skopelos.net/off-track/images/bougainvillea2.jpg

искам и аз да знам цена   Laughing може и на лични, нещо милото се е запънало за готова къща и да преправяме  newsm78
Незнам какво ще иска да преправя, но при нас уж е нищо и никакво, но ще ни излезе малко по скъпо отколкото ако бяхме строили от нула каот тук не слагам парите за покупка на самата къща, така, че ни излезе двойна! Или купувате и само освежавате, или стройте на чисто!

# 565
Момичета (и момчета)може ли някой да ми препоръча стр.бригада,от която е доволен лично!Става въпрос за София и щи строим след 45-60 дни(живот и здраве).Може и на лични!

# 566
Здравейте!
Колко струва разрешителното за разширение?

# 567
Изписали сте цяла тема докато ви види човек.
Честито на по старите "строители" вече новодомци и добре дошли на новите.

Ние...съборихме кирпичената къща и изчистихме мястото.
Имаме и ток и електромер сложен на уличен стълб.
Водата май ще е проблем.
Намерихме инкасатора към който ни ориентира ВиК и се оказа,че предишните собственици никога не са плащали вода.Ползвали са нелегална.Намерихме тръбите но вода няма.Някъде по трасето от улицата до къщата е спряна.

Решихме да ползваме готов план.
Вече имаме един вариант от пловдивски архитект,на 12-ти ще се видим и с друг-софийски.
Всичко което е конкретно за местото като геоложко проучване ще си го платим но с плана можем да направим компромис с оглед на това,че е доста по евтино.

Някой по горе пита за срокове-няма едно мнение по въпроса.Зависи от Общината и от настроението на тези които работят в нея.
На нас ни дадоха виза за план и проектиране за 10 минути т.е. веднага,пред нас извадиха архива,видяха кой номер е парцела,колко широк,дълъг и го нанесоха.По това време мина главния архитект да ги пита нещо и се подписа.
Част от мястото ни се води земеделска земя и спада към природен резерват защитен от Натура 2000 съответно не можем да го вкараме в регулация но не се и напъваме.Предостатъчно ни е това на което ни е разрешено,цели 800 квадрата.
Ще оправим и водата и зазимяваме "обекта".
Зимата се надяваме да минат всички процедури по проекта и пролетта здраве и живот запрятаме ръкави.След 5 год.-2005 го харесахме,2007 го договорихме,11 месеца докато го прехвърлим,мина и 2008,тази година вода,ток,почистване,огради и викам 2010 да строим.

# 568
galana_s , макар и с голямо закъснение , честито и от мен за разрешителното !   bouquet Дано сега нещата ви потръгнат бързо и гладко !  Peace

Nivea Simple Smile
  , много щастие и разбирателство ви желая в новия дом !   bouquet Ще се радвам , ако решиш да покажеш и снимки !  Grinning Всичко хубаво и късмет на цялото семейство !
  Peace

# 569
Момичета, утре се нанасяме. Дано да свикна да живея в тази къща, че се чувствам там като на работа Joy Joy
Снимки след купона

Общи условия

Активация на акаунт