Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-14

• 65 253
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Хора, взех разрешителното за строеж  Party . Чак не мога да повярвам, но е факт след 4 месеца и след вчерашния панаир, който вдигнах Joy

Почерпка по случая:

# 541
  • Русе
Честито и много скоро да започвате строежа и колкото може по-бързо да се радвате на нов дом.

# 542
Честито  bouquetи дано от тук нататък нещата вървят лесно,бързо и без спънки.Успех ви желая.

# 543
  • София
  Някой да има мнение за село Волуяк близо до Сф?

# 544
Аз искам да попитам някой новодомец, купил жилище на зелено дали е давал някакви пълномощни на инвеститора за пускане на партиди за ток и вода и т.н., защото моят инвеститор ми иска един куп неща.

# 545
  • София
Аз искам да попитам някой новодомец, купил жилище на зелено дали е давал някакви пълномощни на инвеститора за пускане на партиди за ток и вода и т.н., защото моят инвеститор ми иска един куп неща.

гала
Хора, взех разрешителното за строеж  Party . Чак не мога да повярвам, но е факт след 4 месеца и след вчерашния панаир, който вдигнах
Честито и да ви върви по вода!  bouquet

Мен пък тъкмо ми се обадих, че искат още един документ, а уж всичко беше наред Sad

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 18:07 от х_diabet_mama

# 546
по въпроса на sunshine 84 .по удачно е строеж на два етажа.преди 2 год. пресмятах къща на два етажа в горе долу  завършен вид .стойноста беше 100 000 лв.100кв.м. първи етаж ,120кв.м втори етаж, покрива беше по голям. основите бяха с много бетон - денивилацията беше над 1,4м.терикот ,фаянс ,външна изолация,мазилки,шпатловки са в цената.може би ще ти бъда полезен ако имаш идея какво искаш да си построиш .успех в начинанието.

# 547

Аз си построих къща там. Отлично място от гледна точка на близост и транспорт. Волуячани са проблема, но може и да попаднеш на пришълци като мен  Grinning

# 548
  • София
На последното стройко от вън, като се застане срещу централния вход от дясно, имаше щанд на една фирма с много добри котли за отопление (мъжът ми твърди, че са били немски). Немога да намеря брошурата в къщи, а много ни допаднаха. Помня, че бяха боядисани в ярко червено и по-големите в синьо. Имаха и комбинирани, и газови и тн на доста прилични цени.

Някой да се сеща кои са?

Или ако можете да ми препоръчате други?

# 549
  • София
BobyB мерси за отговора  Simple Smile Ние сме свикнали с Младост и тази част на София, но цените на парцелите в Герман са ужасяващи. Затова сериозно обмисляме идеята за парцел при вас  Simple Smile

# 550
Здравейте,
аз съм нова и нищо не разибраща от архитектура,но ми се налага да питам няколко неща.
Моя мъж има село и там си живеят родителите му и брат му с жена си.
Имат къща в която е брат му,а родителите му са в друга къщичка с две ста и и баня,но е без основи.ОТ 30год. тази сграда си съществува и се ползва.Над тази сграда искаме да си направим втори етаж и да си имаме къща,но се притеснявам че като първата е без основи няма да ни издадат разрешително за строеж.И въобще това без основи се води временна постройка нали,и няма кой да го узакони на постоянна.Аз искам всички док.да са изрядни,да не ме карат да бутам утре.
И означава ли това че е по-лесно да се бутне всичко и да се прави наново.

# 551
  • София
дори да е нова едноетажна без да е предвиден втори етаж, ще е по евтино да бутнете и построите наново отколкото да укрепвате, камо ли при толкова стара къща (тояно с този ужас се сблъсках)

# 552
Ми ние също там ще строим.Чакам да стане проекта.До нас се продава место,ако още не сте си купили,може да видите това.На хубаво място е.На мен ми хареса много,до нас всички сега си довършват къщите.Хубави хора,помагат като имаме въпроси и така.Има и минуси,ма с търпение всичко се постига.Ако имаш въпроси пиши.Ще ти разясня- ток,вода,почвата каква е и др др глупости.  bouquet
Волуяк е към община Връбница и 9РПУ

# 553
по въпроса на sunshine 84 .по удачно е строеж на два етажа.преди 2 год. пресмятах къща на два етажа в горе долу  завършен вид .стойноста беше 100 000 лв.100кв.м. първи етаж ,120кв.м втори етаж, покрива беше по голям. основите бяха с много бетон - денивилацията беше над 1,4м.терикот ,фаянс ,външна изолация,мазилки,шпатловки са в цената.може би ще ти бъда полезен ако имаш идея какво искаш да си построиш .успех в начинанието.
Фирма ли ви я строи.На нас ни предстои строеж но събираме оферти.Ако може да ми помогнеш с координати и тн.Ни ще правим 260кв.  bouquetБлагодаря предварително

# 554
Благодаря ви момичета за прекрасните пожелания! Желая ви леко и бързо да минат строителните премеждия и щастливо да се нанасяте и наслаждавате на всички усилия!
Тук намерих много помощ и подкрепа за което искрено ви благодаря и желая късмет! Hug

Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт