Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-14

• 64 448
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Meggysan, точно пред 2 дни гледах вашата къща в един друг форум  Laughing Все така бързичко да напредвате и без проблем. С удоволствие ще ви следя  Hug

В Имотите ли, там пише мъжа ми Simple Smile.
yes
И да знаеш, 45кв хич не са толкоз много за кухня+трапезария+дневна  Wink Нашите са толкова и сега на груб строеж ги гледам нацупено, дано успея да балансирам не много мебел и нормално изтягане пред ТВ за телеманите  Twisted Evil Но вашата къщичка е много добре премерена, така че си е чудесно съотношение, а и в крайна сметка вие най-добре си знаете  Wink

galana's,  ще затваряме с дограма, но заради "фолксвагена" първо ще има замазка, за да легне максимално точно механизма. Под замазката пък ще се опъват тръби, щот пък сме решили дневната част да е на подово, въобщеее... но скоро ще поръчваме, да сложат другите прозорци пък това дано скоро и то стане  Wink

Аниии, не ме вкарвай във филми, сега за всяка лошотия ще гледам лошо геранчето  Laughing пфууу аз за това не чета такива неща, само да си създавам излишни главоблъсканици  Sunglasses

# 616
АНИ честито  smile3501
Имаш страхотен дом!!!
Със здраве и любов да си живеете.

# 617
  • Русе
Meggysan, точно пред 2 дни гледах вашата къща в един друг форум  Laughing Все така бързичко да напредвате и без проблем. С удоволствие ще ви следя  Hug

В Имотите ли, там пише мъжа ми Simple Smile.
yes
И да знаеш, 45кв хич не са толкоз много за кухня+трапезария+дневна  Wink Нашите са толкова и сега на груб строеж ги гледам нацупено, дано успея да балансирам не много мебел и нормално изтягане пред ТВ за телеманите  Twisted Evil Но вашата къщичка е много добре премерена, така че си е чудесно съотношение, а и в крайна сметка вие най-добре си знаете  Wink

Сега се връщам от обекта. Вече се виждат стаите къде ще бъдат. Харесва ми, вярно, че кухня, хол, трапезария сега не ми се струват толкова големи, но съм сигурна, че като стане готово и особено като се измаже и боядиса ще изглежда доста по-човешки. А и много зависи от разпределението. Виждала съм и на 35 кв.м. всичко без да е претрупано, просто всичко е добре премерено. Новата спалнята, която е 3.6/3.8 ми се стори по-малка от нашата сегашна, която малко по-малка от 3.5/3.5.

# 618
Ани, къщата ви е е истински Дом. Браво Peace Прехласнах се от стената със семейните снимки. Много топло е излъчването на семейното ви гнездо. А за гледката какво да кажа? Върховна е, все едно си в планината Heart Eyes
Рени, шЪ тЪ замолА за снимка на фолксвагена, че и ние замисляме такъв Hug
Megysan, браво на вас  Party Напредвате много бързо.

При нас най-вероятно в петък ще се леят основите. Днес мъжът ми е минавал покрай парцела и вече от изкопа "стърчали железа". Значи положена е арматурата. Питал ги "кога ще се лее бетон, че жена ми иска да се вкопаят трите камъка". Това са камъните осветени от попа на първата копка. Отговорили му, че специално за моите камъни в петък ще се постараят. После няма да можем, че заминаваме за Гърция Laughing

Малко смях: Някой се изгаргарил и сложил на нашата улица табелkа " Beverly hills str."  Joy

# 619
Не бях влизала  отдавна и ме чакаше красива изненада- браво Ани, създали сте наистина уютен Дом. Дай боже всекиму Praynig

Megysan, свеки обеща да ми реши проблема с простирането със сушилня, когато и да се случи това Grinning

# 620
  • Русе
Megysan, свеки обеща да ми реши проблема с простирането със сушилня, когато и да се случи това Grinning

Eee, браво на нея, голямо удобство си е, спор няма. И аз сега на зима мисля, че ще й ударя голяма експлоатация Simple Smile, не че в другото време не я ползвам. Нашата пък е обещала да купува легла Simple Smile. Имало и готини свекърви май  Laughing.

# 621
galana_s - можели да те попитам: първо в коя част на Б-я стройте и фирма ли сте наели за
строежа, или просто някаква бригада,
защото на нас ни трябва фирма (за Търновска област) но нещо не можем да намерим.
  bouquet

# 622
ani69, честито много е хубава къщата.
Аз съм от тези дето ги мотат още, но..... надеждата умира последна. Имам една молба към теб ако е възможно може и на лични да ми пишеш колко ви легна като обща сума строежа. Много съм впечатлена от вашия начин и съм в процес на проучване.. Предварително благодаря за инфото Blush

# 623
  • София/Варна
Здравейте на всички
Изчетах тема №14 и попрехвърлих предните, че много сте писали.

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВОДОМЦИ!!!!!

Наистина има страхотни къщи.

Ще следя темата редовно, защото явно има много нещо които човек не би се сетил, че ще се сблъска.
Ние се каним ад си строим къща, но като изчетах форума чак страх почна да ме обхваща.
С мъжа ми сме проектанти конструктори и за проектите нямам проблеми за сега. Вървят чудесно - макар и малко по-бавно отколкото ми се иска. Но обикновено така става когато ти работят приятели.
ЗА съжаление сигурно в общината ще имам проблеми, съдейки по това че визата за проектиране я чаках 2 месеца и половина. Разрешението за строеж не знам колко ще го чакаме.
Вече се сблъсках и с местното ВиК което не знае къде му минава водопровода и до къде стига. Абе страхотия.
Определено от страната на инвеститора нещото стоят много по-различно.
Сега чакам оферти от строители - дано да са добри цените.
Пожелавам Ви лек ден. И ще ВИ следа с интерес - споделяте много ценна информация.

# 624
galana_s - можели да те попитам: първо в коя част на Б-я стройте и фирма ли сте наели за
строежа, или просто някаква бригада,
защото на нас ни трябва фирма (за Търновска област) но нещо не можем да намерим.
  bouquet

а, ето най- накрая някой, с който сме от една област  Flutter мога да разпитам мъжа ми ( той работи в строителството) и да ти препоръчам някой, ако искаш. къде точно ще строите, ако не е тайна?

# 625
Радвам се момичета ,че ви харесва нашия дом.Странно ,защото това не е типичната къща като в бляскавите списания.Няма нищо модерно в нея,но пък това е нашия начин на живот.
Гледката е приказна,но аз още не съм ви я показала Laughing.Чакам професионалния апарат,за да я покажа в цялата и красота

ani69, честито много е хубава къщата.
Аз съм от тези дето ги мотат още, но..... надеждата умира последна. Имам една молба към теб ако е възможно може и на лични да ми пишеш колко ви легна като обща сума строежа. Много съм впечатлена от вашия начин и съм в процес на проучване.. Предварително благодаря за инфото Blush

след 100 000лв вече спрях да ги броя Joy-може би малко повече, но аз освен строежа правих и ремонт на старата къща , където има вече 2 стаи с по 3 легла, една спалня , една стая с едно легло и баня с тоалетна.Освен това много пари хвръкнаха и по двора и големия навес/той си е една голяма стая 6/6м със стени от 3 страни.
Отделно пари за обзавеждане почни не съм давала.Повечето мебели съм ги правила аз или съм преправяла такива втора употреба.Имам още бая да обзавеждам и да давам пари за какво ли не.
Фасадата не е почвана/просто една боя е нанесена само/Ограда към 80м ме чака и още многооо работа.
Meggysan-ние имаме 2 апартамента в Русе и след петъчните кръчми ще се прибираме там да преспим.А за нашите гости има цяла къща -така,че не се налага да си ходят.
Който иска да заповяда Heart Eyes

# 626
  • Русе
Meggysan-ние имаме 2 апартамента в Русе и след петъчните кръчми ще се прибираме там да преспим.А за нашите гости има цяла къща -така,че не се налага да си ходят.
Който иска да заповяда Heart Eyes

Ей това много ми харесва - къща за гости, винаги съм искала такава, но ... няма да имаме. Ще приютяваме гостите само в къщата. Иначе и на нас ни се иска да си запазим апартамента, но уви няма да ни огрее и това,  но няма значение. Важното е да си направим дом, който ни харесва. Ние също не искаме къща от списания, не харесваме този модернистичен стил, който се налага в последно време. За щастие има достатъчно фирми, които предлагат и класически мебели и мебели от масив и някой щастлив ден, когато завършим къщата и започнем обзавеждането, ще се възползваме от тях (нямаме твоите умения Simple Smile, разгледах и другите неща, които си правила, много ми харесаха).

# 627
Рени, шЪ тЪ замолА за снимка на фолксвагена, че и ние замисляме такъв Hug
Peace е как няма да се поФаля  Mr. Green

Ани е опасна, аз няма да споделям (пак) колко е нашата само на груб строеж  Laughing

Някой да знае нещо за външна изолация с това: http://www.cork-bg.com/read.php?name=26&lang=bg

Gerundiq  Hug и добре дошла. На мен някак успокояващо ми дойде поста ти, че дори и на хората в бранша им е трудно да се ориентират, пък какво остава за останалите  Wink Успех ви желая, пък ако може с нещо да помагаме сме насреща  Peace

# 628
Честито на всички  bouquet
Нашия проект за къщата ще бъде готов в петък newsm44

Какво стана? Похвали се. Взехте ли проекта Wink
Взех проекта вчера,разплатихме се и сега съм щастлива.
Днес вече е подаден в общината за разрешително Peace И сега ще чакаме.

# 629
  • Русе
Честито на всички  bouquet
Нашия проект за къщата ще бъде готов в петък newsm44

Какво стана? Похвали се. Взехте ли проекта Wink
Взех проекта вчера,разплатихме се и сега съм щастлива.
Днес вече е подаден в общината за разрешително Peace И сега ще чакаме.

Ами айде честито и скоро да почвате, че до на зима да вдигнете грубия, ако така сте го замислили.

Мъжът ми се обажда преди малко и каза,че вече строежа се подава над земята. Радваме се като малките деца на всяко движение. По-късно ще пусна и нови снимки. Като папараци сме там, всеки ден снимаме Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт