Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-14

• 64 459
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
  • Русе
Дай Боже.

# 586
Честито на всички  bouquet
Нашия проект за къщата ще бъде готов в петък newsm44

# 587
Момичета, по всичко се очертава, че ще строим при зимни условия. Вчера ходих на обекта и питах строителя дали това ще пречи, а той ми отговори, че не. Имало някакви специални добавки, които предотвратявали замръзването на бетона и напукването му. Намерих едно материалче. Може и да е пускано:
http://ka6tata.com/articles.php?artid=92&magazine=15&the … 0%EE%E9%2001/2007

# 588
Честито на всички  bouquet
Нашия проект за къщата ще бъде готов в петък newsm44

Какво стана? Похвали се. Взехте ли проекта Wink

# 589
  • Русе
Eeee, момичета, и момчета, разбира се Simple Smile, ние почнахме в петък. Изравниха терена и в събота бяха готови с повечето дупки за ивичните основи, днес ги довършват и утре мисля, че ще почнат с арматурата и кофража. Дано имаме и късмет с времето и с всичко останало, разбира се.

# 590
И ние ходихме скоро на строежа. Понаправили са изкопа, насипали са чакъл и очаквам тия дни да започнат кофражите. Само се моля да не вали. Praynig

Meggysan, колко квадрата ще е вашата къща? Като ти гледам линийката, доста ще да са Wink Hug

# 591
Честито на galana_s и Meggysan с първа копка  Hug  всичко да минава като по вода, но без вода  Wink
Meggysan, като ти видя лентичката и ми става едно мило и хубаво на душата  Hug
galana_s, ухх, като чуя няма проблем и изтръпвам вече, не се предоверявайте и все пак при по-ниски температури от -5, -7 не наливайте бетон  Hug

Нашия стар-нов покрив е почти готов имаме си освен измазани комини и покривчета на комините  Laughing
Аз да се похваля! Дограма няма, но имаме временни входни врати  Mr. Green
Следва отводняване и заустване на дренажа... действаме доста бавно, но за сега така ни устройва.

# 592
  • Русе
Ами "само" 132 кв.м. на един етаж. Казвам само, защото почти не съм намирала по-малка, всички казват, че за къща е малко, но аз повече не искам. Не е нищо особено, но е от сърце както се казва. Правена е изцяло по наш проект.   
Не съм добра в снимките, но ще пробвам да сложа, пък ми кажете дали се отваря.

http://klas1995.snimka.bg/architecture/stroej.420751

http://klas1995.snimka.bg/architecture/k-shta.414986

# 593
Рени, браво на вас. Мислите ли да затваряте с дограма или щеоставите известно време да "съхне"?

Meggysan , хубаво сте си измислили спалните. Мисля че ще ти е удобно покрай децата. 3 бебока накуп са си голяма радост, но и отговорност.Сещам се как се възхищавах на една жена в морската градина, която буташе такава тройна количка. Направо са си герои мамите с тризнаци Hug

Забравих да ви пиша че заровихме единия кладенец, остава още един. Къщата стъпва върху тоя заровения кладенец. Имаше ли някакви проблеми това? Чувала съм, че не е хубаво ама защо? Иначе го затвориха с камъни, дренаж и после са насипали пръст, върху него ще има  и бетон естествено.

# 594
  • София
  Мегисан не помня момченца ли само чакаше? Интересно ми е в това разпределение на къщата как сте разпределили детската или детските като пораснат малките? Моите са само дами, но ако не си построим къща, за апартамент незнам кое ще е детска, трябва да е доооста голяма въпросната стая. Три пък отделни стаи също не ми харесва, още по-малко близначките да са в една, а Елито да е отделно...

# 595
  • Русе
Ами честно казано много мислехме по този вариант. Идеята ни е ако са 2 от един пол и трето различно, ги разделяме по пол, но като поотраснат доста, естестено. В началото така и бяхме две момчета и едно момиче и решихме,че тя ще е късметлийката със самостоятелна стая като начало. Продължението  на тази идея е, и така и предвидихме още в проекта, е ще говоря по него, детска 6 си остава самостоятелна, а 5 и 10 са детска и килер. Стената между тях сме я предвидили да не е носеща, за да може някой ден да можем да я съборим и да обособим две по-малки детски 2.75/3.60, просто такъв ни е терена и няма място да отпуснем още 1 метър. Малко малки ще се получат, но по-добре малки и самостоятелни, отколкото всички набутани заедно. Това го казвам от личен опит. Това обаче е в доооооста далечно бъдеще, като станат може би тинейджъри. Надявам се, че добре сме го измислили. Ако имате други идеи, давайте, тук винаги има добри попадения.

П.П. От една седмица сме само футболен отбор, без клакьорки Simple Smile.

# 596
Момичета,ние вече сме в къщата от 10 дена. Голям кеф е.Малкия и кака му са безкрайно щастливи.Той ,че е по цял ден на вън и може да си играе на воля, а тя че намери ужасно много деца на нейната възраст и вече не се сеща за компютри.
Имаме си вече и кученце.
Ще видя как мога да смъкна снимките от телефона си/че загубих кабела/ и ще напрявя подробен репортаж.
Meggysan -само момченца ли значи последния ти ред.!!!!Къде строите в Русе?
galana_s-това че сте заринали кладенеца е чудесно.По принцип не е добре да имаш кладенец в градината си
Рени-честит ви покрив

# 597
  • Русе
Да, само момченца са след последния преглед Simple Smile. В Русе строим, на края на града, където се оформи район само с къщи. Доскоро са били лозя, но постепенно района се разраства, но само с къщи. Такава ни беше и идеята, да сме сред къщи, а не къща сред блокове, което за мен е най-зле.

# 598
galana_s-това че сте заринали кладенеца е чудесно.По принцип не е добре да имаш кладенец в градината си

Сериозно? Еее много се радвам Sunglasses Ама все пак остана още един Laughing А защо не е хубаво да е в градината?Според фън шуи ли?

# 599
  • Русе

Сериозно? Еее много се радвам Sunglasses Ама все пак остана още един Laughing А защо не е хубаво да е в градината?Според фън шуи ли?

Интересно наистина, защо не е хубаво? Аз даже се изненадах като прочетох, че сте го заринали. Според мен е хубаво да имаш кладенец.

Общи условия

Активация на акаунт