Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-14

• 64 403
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
момичета много ви благодаря за инфото. щастие , ще строим в хасково. в момента съм в процес на проучване цени и на читав архитект. моля те сподели твоя опит и с кой ахр. си обсъждала. може и на лични. ще се подкрепяме взаимно в не леката задача да построим собствен дом.

# 91
Габи , нашите основи са ивични.Ние също нямаме маза.Направо етажа , но изкоп има мисля ,че  - 1 ,50м. беше newsm78

# 92
  • густо майна Филибето
Ето това е ивичен фундамент: http://grandcity-stroy.com.ua/images/fund3.jpg Този представа нямам защо е толкова широк, а и май трябва да е по-дълбок.  Rolling Eyes Минава едно багерче и го изкопава.

# 93
А ние пък и с основите ще сме нетрадиционни. Къщата ще е на един етаж, но мъжото се е заинатил за мазенце  Laughing и половината основи ще са ивични, другата половина ще са по-сериозни. Като разбера как да кача пдф файл, ще ви я покажа Rolling Eyes

И весели празници easter

# 94
mamamilla , не можеш да качиш пдф файл , ще трябва да го преобразуваш в друг формат.Иначе в основите няма нищо нетрадиционно , нашите са по същия начин - там където е мазето са дълбоки , другите са ивични.

Весели празници на всички ! Здраве и късмет на цялото ви семейство !

# 95
Габи , цената на труд на кв.м. е 30лв.- това за бригада.Включва всичко - кофраж, армировка , наливане бетон , зидария под плочата , декофраж. Мериш плочата колкото кв.м. излезе умножаваш по 30.00лв. Дано да ти е от полза. Живот и здраве ние почваме на края на месеца - пу пу , да не мине котка път. Иначе виж съветите на Диди . Тя премина вече през това.
А, какво правите ако майсторите на са от населеното място в което строите? Поемате ли транспортните им  разходи? Става въпрос за разстояние от 15-20 км

# 96
Габи , цената на труд на кв.м. е 30лв.- това за бригада.Включва всичко - кофраж, армировка , наливане бетон , зидария под плочата , декофраж. Мериш плочата колкото кв.м. излезе умножаваш по 30.00лв. Дано да ти е от полза. Живот и здраве ние почваме на края на месеца - пу пу , да не мине котка път. Иначе виж съветите на Диди . Тя премина вече през това.
А, какво правите ако майсторите на са от населеното място в което строите? Поемате ли транспортните им  разходи? Става въпрос за разстояние от 15-20 км

При нас е точно така положението.Спазарихме се за горната цена.Храна и транспорт - те се оправят.Нямаме ангажимент.Може да е включено в цената, но ще си пътуват всеки ден.

# 97
Честит празник на всички !
pepita66 материалите за кофража , като платна , дъски ......и всичко останало, което е необходимо,майсторите ли си го носят или трябва ние да го осигурим?

# 98
Христос Воскресе
Богата трапеза и щастливи семейни дни в новите къщи Heart Eyes

# 99
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ

ФЛОРИНА  ,в нашия случай  кофража е от нас.Метални платна и подпори сме намерили. Взимаме от познати.Трябва да купя 1 куб. греди и 1куб. кофражни дъски. Пирони - по 10кг. от размер 8 и 10.Това на първо време. Ако си намериш бригада с кофраж е добре , но повечето го нямат , а искат от нас. Иначе инструменти те си носят.

# 100
Во истина воскресе, мили строителки Hug!

# 101
момичета много ви благодаря за инфото. щастие , ще строим в хасково. в момента съм в процес на проучване цени и на читав архитект. моля те сподели твоя опит и с кой ахр. си обсъждала. може и на лични. ще се подкрепяме взаимно в не леката задача да построим собствен дом.

беки,не мога да ти пратя лична бележка и затова ще ти пиша накратко тук.
Архитекта (май и другите специалисти)са в една от къщите от страни на Здравната каса.Препоръчаха ми и за други читави,някъде на "Драгоман" или в присечка.Не съм ги търсила защото ми казаха,че са отказвали на хора с малки проекти а и нямах време.Този незнам как работи със случайни клиенти,на нас приятел ни уговори стрещата.

# 102
щастие, благодаря за инфото. ще го потърся да видим какво ще каже.

# 103
Момичета,хееелп !
Днес мъжа ми ходи при един архитект който не му е дал крайна цена а всички цени по отделно.Той е много доволен,но така дадена цената е доста объркваща.
Ето ,кажете вашето мнение:
*Архитект -4 евро на квадрат
*Конструкции-3,5 евро на квадрат
*Вертикална планировка-700 лева
*УГД (така е написано,какво е това?)-400 лв
*ТКПЧК  newsm78- 10%
*Електро- 150 (тук не пише евро или лева и дали е на квадрат)
*ВиК-250 (също,лева,евро  newsm78)
Всичко това за къща от 200квадрата.

# 104
  • густо майна Филибето
Моята приятелка работи в архитектурно бюро в Бургас. Сега с тази криза така се е затегнало положението при тях, че работят на половин цена. Така че, присрамете се и се договаряйте, има защо Wink

Общи условия

Активация на акаунт