Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-14

• 65 296
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Sunshine84, не бих се ангажирала със съвет.
Много са въпросите, на които трябва да си отговориш. За какво ще се ползва къщата?! Как ти си я представяш? Толкова много са факторите, проект, изкопи, дали ще има мазе или не, какъв ще е покрива, ще има ли плоча преди покрива или направо гредоред и т.н. и т.н.   Икономични и евтини материали често пъти са 2 различни неща... и над това трябва да се замислиш и провериш. Предполагам, че 40000Е са отделени само за груб строеж?!
Казвай по-конкретно, ще помагаме. Лично аз ако имах двор поне декар щях да искам разлята къща на 1 етаж  Wink Но понеже и нашия е около 600кв е на 2
Успех  Peace

# 481
Ами не знам как точно си я представям. Мястото е на родителите ми, но на тях вече не им се занимава със строежи и са ни дали карт бланш ние да се занимаваме. Наши познати построиха преди 2-3 години вила на 2 етажа по 90-100 кв.м. на етаж за скромните 50 000 евро. Видях снимка, получило се е добре. Може би тях трябва да разпитам, но не са ни много близки. Затова си мисля, че и при нас трябва да се получи. Искаме нещо скромно, но уютно, без лукс и скъпотии.
Представям си го на 2 етажа, със външно стълбище, около 80 квадрата на етаж, на първия дневен тракт , стая и Б+т, на втория 3 по-малки стаи и б+т. Може да има тераска на 2рия, но не смятаме да наблягаме на това. Още не сме го доизмислили. Ще гледаме за най-добри оферти разбира се, дано се справим.

# 482
  • София
ако ще я ползваш зимата, външното стълбище няма да е много удачно

# 483
50 000 евро скромна сума  #Crazy newsm78

Последна редакция: чт, 30 юли 2009, 10:55 от pepita66

# 484
  • Русе
Здравейте,искам бързичко да ми припомните кой закон определя лицето на къща?Колко трябва да е разстоянието от съседите/за селата иде реч/

# 485

Ами Пепита66, аз съм от Варна. Тук за 50 000 евро я купиш двустаен на последен етаж в панелка, я не. Затова казвам че за 200 квадрата къща са сносна цена.

# 486
Да попитам и аз макар въпросът ми е малко неопределен.
Имаме едно място в близост до гр. Варна, 600 кв.м. В регулация, мислим да застроим нещо.
По план разрешават основа 100 кв. м. и максимум 2 етажа.
Мисълта ми е какво би могло да се застрои за около 40 000 евро там ако се използват възможно най-икономични и  най-евтини материали. Един етаж 100 кв или два по 60-70? Как мислите? Като се има предвид че цените за материали и труд малко са паднали, заради кризата?
За един етаж от 100 кв ще ти стигнат.
Нашата е 100 кв застроена площ,като втория етаж е мансарден.Излезе ни около 50000евро,завършен вид

# 487
  • София
Здравейте,искам бързичко да ми припомните кой закон определя лицето на къща?Колко трябва да е разстоянието от съседите/за селата иде реч/
3 m отстояние е при нас, но защо си мисля, че не е закон а си има общински някакви норми за съответните местности, трябва да се допиташ до местната техническата служба

# 488
Момичета,
за ориентир, бихте ли споделили за груб строеж как върви цената на квадратен метър?

# 489

Ами Пепита66, аз съм от Варна. Тук за 50 000 евро я купиш двустаен на последен етаж в панелка, я не. Затова казвам че за 200 квадрата къща са сносна цена.

Shocked Thinking

# 490
Момичета,
за ориентир, бихте ли споделили за груб строеж как върви цената на квадратен метър?

И мен ме интересуваше доскоро този въпрос, но в предните теми има много отговори на него.. (аз съм се записала първа в първата тема  Laughing )Всичко е много относително  newsm78 Дали ще е бригада или фирма, материалите вие ли ще си ги купувате и така нататък.. Може би някой да сподели колко им излязло на тях като цяло и за колко квадрата  Thinking

Последна редакция: пт, 31 юли 2009, 17:24 от VIKI_I

# 491
  • Пловдив
Пак ще е относително и според мен няма смисъл от подобни запитвания. За да не се подведе някой.

# 492
 smile3521 smile3521 Всеки строеж си е строго индивидуален ,и това на нас колко ни е излязло няма да е адекватно за  който и да било  строеж.

# 493
  • Русе
Най-накрая и аз се записвам в тази тема. Следя ви от доста време, но дойде и моя час и аз да пиша. Вчера си взехме пълната документация от архитектката, сега ще подаваме за виза за строеж и паралелно с това търсим строители и оферти. Имаме идея за няколко, но проверени уж, но ще видим какво ще стане. Държим да е фирма и да имаме солиден договор, нямаме скрупули, ако нещо се закучи да ги съдим. Искаме да се застраховаме, понеже много приятели се опариха, а никой не смее да съди, въпреки пълните основания за това. Къщата ще е на един етаж от 132 кв.м., много държахме да е на един етаж, макар че знаем, че на два излиза по-евтино, но това си искахме и двамата, а и мисля, че проекта, който направихме ни удовлетворява напълно. Скоро ще пусна снимки на проекта и надявам се скоро да започнем строежа.

ani69, кой ви строи къщата, ако не е тайна и доволни ли сте. Ако искаш може и на лични. Това, което казваш за цена завършен вид имаш предвид с обзавеждане или не.

И още един въпрос, ще попитам и във темата за дограмите, но все пак. Като цяло искаме дървена дограма. В апартамента имаме на Теодосита, но страшно много вдигнаха цените и не знам дали ще имаме възможност да си позволим пак от нея, въпреки че сме изключително доволна. Та в този смисъл да препоръчате и други фирми за дограми, а и много ни се иска прозорците да се отварят навън, а засега попадаме само на алуминиева дограма с такова отваряне. Благодаря ви много предварително и успех на всички в това тежко начинание. Надявам се, че скоро ще се включвам по-често и ще споделяме нашите радостни моменти от строителството, а не само проблеми.

# 494
Привет на всички!
И ние другият месец започваме!
Имам едно питане, имате ли впечатления от плъзгаща врата, тип Фолтсваген (защо така се нарича-не знам)   Thinking
И съответно мрежата против насекоми към нея!?
Удачна ли е?
 Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт