Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-14

• 64 436
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
При нас май излиза, че ще купуваме готова къща и ще освежаваме  с времето даже ремонти newsm78 Мислих го, мислих го и ако купя за 20000 Е земя за 30000 Евро  дали ще успея да вдигна къща към 100 кв , на един етаж без много екстри  ? Laughing Имаме само 50000Е и не ми се иска да сме в апартамент и затова сме се спряли на готовия вариант с къща има такива доста добри, вие какво мислите 30000Е за 100 кв. Май за никъде не са  Confused Споделете? Ккаов да правя и да търся  Rolling Eyes Омотах се вече...
ще ти стигнат естествено.  Peace

Ако направите къща 2*50кв-може и да ти стигнат.Доста трудно .В повечето случаи,колкото ти е излязал гр строеж -толкова даваш и за довършване/без обзавеждането/

# 646
  • Русе
При нас май излиза, че ще купуваме готова къща и ще освежаваме  с времето даже ремонти newsm78 Мислих го, мислих го и ако купя за 20000 Е земя за 30000 Евро  дали ще успея да вдигна къща към 100 кв , на един етаж без много екстри  ? Laughing Имаме само 50000Е и не ми се иска да сме в апартамент и затова сме се спряли на готовия вариант с къща има такива доста добри, вие какво мислите 30000Е за 100 кв. Май за никъде не са  Confused Споделете? Ккаов да правя и да търся  Rolling Eyes Омотах се вече...
ще ти стигнат естествено.  Peace

Ако направите къща 2*50кв-може и да ти стигнат.Доста трудно .В повечето случаи,колкото ти е излязал гр строеж -толкова даваш и за довършване/без обзавеждането/

Точно.

# 647
под "да вдигна" не се ли разбира грубия строеж?

# 648
  • София/Варна
perdido моля те сподели на вас колко ви излиза грубия строеж на квадратен метър.
Това включва конструкция,зидария и покрив нали?
Че и ние ще строим в софийско и да се ориентирам долу горе - дали са добри офертите които ще събера.

Нашата къща ще е на три етажа поради стръмния терен.
От три страни под земята е гараж и котелно.
Втори етаж е дневна кухня и разни такива.
Трети етаж са спални.
Това се получи най-оптимално в ношия случай със стръмния терен.

# 649
Благодаря ви,   bouquet ясно ми стана, общо взето като гледам да стигнат за грубия строеж и още малко за довършване, явно ще се спрем на готова къща и сега оглеждам и нещата със сглобяемите къщи. Дано да вземем наистина правилно решение, защото ако ще изплащаме кредити искам всичко да ни харесва, а не след време да съжаляваме  Praynig Ще ви чета през това време  и ще черпя идеи Hug

# 650
 newsm78 Чудя се на всички вас, които сте решили да строите с фирми. Чудя ви се и не мога да ви се начудя как ви се дават двойно повече пари за нещо, което и сами можете да направите. Още повече, че като строите с фирма си спестявате главоболията по време на строителството, но пък после си навличате главоболия за цял живот от тарикатлъците  на повечето фирми.
На нас грубият строеж ще ни излезне 70-80 евро на квадратен метър,при това със тухли Поротерм '38, керемиди Тондах и ред други скъпички материали -за къща на 2 етажа-170 кв.м., с гредоред над втория етаж и използваемо подпокривно пространство-90 кв.м.-строено по стопански начин, затова според мен за 100 кв.м. къща на един етаж без екстри,ако после си оправяте повечето от довършителните работи сами или с близки и познати-спокойно ще стигнат 30 000 евро.
  А що се отнася за сглобяемите къщи-ако са направени както трябва,те излизат по-скъпо от масивните постройки. Иначе верно ги правят бързо, но пък ако строите в полски терен-помислете си какъв хубав материал ще осигурите за гризачите в района за следващите години...................

# 651
perdido моля те сподели на вас колко ви излиза грубия строеж на квадратен метър.
Това включва конструкция,зидария и покрив нали?
Че и ние ще строим в софийско и да се ориентирам долу горе - дали са добри офертите които ще събера.

Нашата къща ще е на три етажа поради стръмния терен.
От три страни под земята е гараж и котелно.
Втори етаж е дневна кухня и разни такива.
Трети етаж са спални.
Това се получи най-оптимално в ношия случай със стръмния терен.
Ми на нас ни казаха 110Е на кв.Покрива по 100лв на кв.Дала съм проекта на къщата на 3 фирми,но след празниците ще ми дадат по точна цена.Ако искаш ще ти кажа коя фирма ще е с по добра оферта.Да провериш и ти Peace

# 652
Нак- накрая един разумен пост. Бях взела да си мисля, че сериозно сме се объркали с цените при все, че съпруга ми работи в тази сфера. И не на последно място- честита рожбичка, Вале, да ви е жив и здрав!   bouquet на теб- бързо възстановяване   bouquet
п.с. доволни ли сте от тондах-а? аз предпочитам тях, а съпруга ми се е хванал в някакви други ( все забравям името). и на каква цена ги купихте?

# 653
* Valia *  Сами ли строите? Накара ме да си замисля отново  Party Ще ми бръмне главата. Ние и двамата не разбирам нищо от строежи, но имаме роднина който е построил 3 къщи сам с бригада, дойде ми идея него да питам .

perdido Това е цената с материали + труд нали. Сподели после коя фирма ви е дала по добри  цени ив и се е сторила най добра. Проекта за къщата колко ви излезна на кв.м. ?

# 654
  • Толбухин
Ама разбира се че с бригада излиза по евтино.В една строителна фирма има много хора които искат и те да ядът от теб. Колкото и грозно да звучи.
Строителните фирми са решение при много големи обекти като бизнес центрове и блоково,но за малки обекти идва скъпо.
После ако и те ще те снабдяват е ясна работата,ще го вземе за 2 лв ще ти каже 5 .А кога то и нищо не разбираш е още по лесно за тях.  Laughing
Мъжът ми работи в строителна фирма,но нашата къща си я правихме с нашата бригада.Запълниха времето в празните месеци,в смисъл когато нямаха работа.

# 655
  • София/Варна
perdido много ще съм ти благодарна за тази информация.

Вики за 30 хил евро би трябвало да можете да си направите къща 100 квадрата. Може би по-евтин вариант е да е на два етажа и над втория етаж да е направо дървения покрив.
Проектирането би трябало да Ви излезе максимум около 2 хил. евро и допълнително общинските такси, които са нищо на фона на останалите харчове. За къщи не е необходимо да наемате надзорна фирма - която скуби яко за един доклад. След това конструктора е длъжен да идва на авторски надзор - така че строителя няма как да си своеволничи специялно за конструкцията, която си е май най - голямата скъпотия при строежа. И най-трудно се коригира при грешка.
Сглобяемите къщи излизат скъпо - тъй като в цената която ще ви дадат не се включват основи, сутеренни стени и бетонова настилка. Фирамата дефакто Ви продава кутийка с покрив, но без основи. От фирмите които аз разглеждах, навсякъде пишеше че тъй като са от дърво не трябва да се изчисляват на земетръс, а това не е вярно. Голяма част от България е 9 степен по земетръс и е несериозно да не се съобразяваме с това.

Ако се спрете на вариант готова къща, трябва да е нещо което да Ви удовлетворява що годе като квадратура и разпределения, защото принципно не можете почти нищо да бутате като стени след това. Поне така пише в нормите де. Не трябва вообще да Ви хрумва идея да надстроявате допълнителни етажи - защото този кеф ще Ви излезе почти колкото нова къща. Разумни като цена разширения се получават само с долепени отстрани пристройки към съществуващата къща.

# 656
Gerundiq Благодаря ти, беше ми много полезна.Аз се разколебах за сглобяема къща, като гледам и банките за такива, кредити не дават. Може да направим нещо като списък на бригади и фирми, които извършват груб строеж. И има останали доволни от тях.  Понеже аз сега се разрових попаднах на обяви с бригади които извършват груж строеж за по 100 евро на кв. с включени материали, вижда ми се поносимо, знам ли тепърва разучвам нещата  newsm78

# 657
# 658
pavletutka  Хубави снимки.Мазилката ми се е получила страхотно. Hug
 Аз ще чета по назад, но да попитам има ли някъде от където да си взема примерно готов проект на къща т.е. направо, ако ми хареса да го платя и да си го взема, а не да ми изграждат индивидуален. Предполагам и че по този начин ще излезне и по евтино  Thinking Другото нещо което също искам да ви питам е преди покупка на земя, мога ли да  отида в общината и да направя някаква проверка, дали може да се строи в/у този имот и за всевъзможни други проблеми, които евентуално би могли да възникнат по натам.Понеже имаме едни познати с купена земя уж за къща, а вече 3 та година се борят  с разни там институции и немогат да строят, големи проблеми си навлякоха.  ooooh!

Надявам се не съм ви досадила с тези въпроси, може някои да ви звучат глупаво понеже още съм лаик в тази област  Blush

# 659
  • София
  Вики много ми допадат въпросите ти и отговорите на останалите, защото и аз именно това се питам в момента.
   Моят въпрос е за къща около 100-150 кв метра колко ще е разумно да е терена. Не искама де е много, но все пак да има и за двор. А цените тук са доста големи за да можем да си позволим и прекалено много пари за парцел.

Общи условия

Активация на акаунт