Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-14

• 64 439
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Честито на всички  bouquet
Нашия проект за къщата ще бъде готов в петък newsm44

Какво стана? Похвали се. Взехте ли проекта Wink
Взех проекта вчера,разплатихме се и сега съм щастлива.
Днес вече е подаден в общината за разрешително Peace И сега ще чакаме.

Ами айде честито и скоро да почвате, че до на зима да вдигнете грубия, ако така сте го замислили.

Мъжът ми се обажда преди малко и каза,че вече строежа се подава над земята. Радваме се като малките деца на всяко движение. По-късно ще пусна и нови снимки. Като папараци сме там, всеки ден снимаме Simple Smile.
smile3501 Браво на вас.
Хванах връзка в общината да стане по бързо разрешителното.Но имам проблем със Софийска вода. Close
Ще видим кво ще дойде.

# 631
  • Русе
Защо толкова ви бавят разрешителните? Нали има срокове, вървете да се разправяте. Визата са проектиране излезе много бързо, не съм сигурна колкото точно, защото архитектката движеше нещата, а визата за строеж - даже преди 14-дневния срок, взехме си папките и сега тече 14-дневния срок за обжалване и понеделник си взимаме и визата за строеж. Така че търсете си правата, не ги оставяйте да си правят каквото си искат.

# 632
perdido,aми честито  bouquet Това си е крачка напред и то сериозна.

Meggysan, много сте бързи. Докато залеем основите вие ще сте вече на първа плоча Laughing Но пък нашата къща е много пипкава, всички го казваха.

mon1, строим във Варна и идея си нямам за строителните фирми във вашия град. Желая ти данамериш някоя наистина добра стр. фирма. Ние строим с фирма, идеята с бригада не ми допадна.

# 633
  • Русе
Galana, дай малко снимки да гледаме и ние или не искаш Simple Smile. Много ми се иска да вървимв се така бързо и да уцелим хубаво време най-вече, че да довършим грубия, но каквото сабя покаже. Ако не, живот и здраве на пролет пак.

# 634
Dнес ще ходя на строежа и ще поснимам. Peace Ще се постарая после да ги кача и да ги пусна,но не е сигурно, защото веднага след това заминаваме за Гърция и може да нямам време. Като се върнем обаче със сигурност ще кача снимчици.

# 635
  • Русе
Dнес ще ходя на строежа и ще поснимам. Peace Ще се постарая после да ги кача и да ги пусна,но не е сигурно, защото веднага след това заминаваме за Гърция и може да нямам време. Като се върнем обаче със сигурност ще кача снимчици.
.

Е, не е толкова спешно Simple Smile. И приятна почивка, ако отивате на почивка.

# 636
  • София/Варна
Рени благодаря за посрещането.
Това че се занимаваме с проектиране не пречи всеки да се мъчи да ни прецака и да ни вземе повече пари.
Днес примерно получих оферта от един кандидат строител - бих казала пишман строител. Крайната цена изглежда супер направо. Обаче като се позаровиш малко и му пооправиш малко цените и се оказва че още първоначално цената му е с около 40% по-ниска от реалната работа която трябва да свърши. И после ще се започне - ама то ..............................Мисля че при вас беше станало така.
Мисля че се спряхме на строителя, една фирма която е строила по наши проекти - другата седмица ще го влача на мястото, че терена е доста стръмен. Вземат малко по-скъпо но съм сигурна, че строят качествено, бързи и най-важното после няма да се мъчат да ме цакат с допълнителни СМР.
Обещали са ми и другата седмица да станат проектите на другите специалности и ще внасяме в общината. А пък дано преди да завали сняг да започнем и ние да строим.
Лек ден на всички и приятна почивка следващите 4 почивни дни

# 637
  • Русе
Gerundiq, пожелавам ти да почвате скоро тогава. Иначе за офертите е така, много трябва да се внимава какво точно са включили строителите. То винаги ще има допълнителни СМР-та, но въпроса е да не е голям процента. Затова и не винаги трябва да се избира най-евтината оферта, че понякога излиза скъпо.

# 638
perdido,aми честито  bouquet Това си е крачка напред и то сериозна.

Благодаря ти. HugБавно но напредваме Peace

# 639
При нас май излиза, че ще купуваме готова къща и ще освежаваме  с времето даже ремонти newsm78 Мислих го, мислих го и ако купя за 20000 Е земя за 30000 Евро  дали ще успея да вдигна къща към 100 кв , на един етаж без много екстри  ? Laughing Имаме само 50000Е и не ми се иска да сме в апартамент и затова сме се спряли на готовия вариант с къща има такива доста добри, вие какво мислите 30000Е за 100 кв. Май за никъде не са  Confused Споделете? Ккаов да правя и да търся  Rolling Eyes Омотах се вече...

# 640
При нас май излиза, че ще купуваме готова къща и ще освежаваме  с времето даже ремонти newsm78 Мислих го, мислих го и ако купя за 20000 Е земя за 30000 Евро  дали ще успея да вдигна къща към 100 кв , на един етаж без много екстри  ? Laughing Имаме само 50000Е и не ми се иска да сме в апартамент и затова сме се спряли на готовия вариант с къща има такива доста добри, вие какво мислите 30000Е за 100 кв. Май за никъде не са  Confused Споделете? Ккаов да правя и да търся  Rolling Eyes Омотах се вече...
ще ти стигнат естествено.  Peace

# 641
  • Русе
При нас май излиза, че ще купуваме готова къща и ще освежаваме  с времето даже ремонти newsm78 Мислих го, мислих го и ако купя за 20000 Е земя за 30000 Евро  дали ще успея да вдигна къща към 100 кв , на един етаж без много екстри  ? Laughing Имаме само 50000Е и не ми се иска да сме в апартамент и затова сме се спряли на готовия вариант с къща има такива доста добри, вие какво мислите 30000Е за 100 кв. Май за никъде не са  Confused Споделете? Ккаов да правя и да търся  Rolling Eyes Омотах се вече...
ще ти стигнат естествено.  Peace

Офф, да не те разочаровам, но не знам докъде ще стигнат 30000 евро за 100 кв.м. Да ти кажа на нас само грубия строеж ще ни струва толкова за 132кв.м. на един етаж, без да се оливаме в нищо. Отделно да дохме сумати пари за смяна на предназначение, проект, визи за строеж и т.н. (ако те интересуват подробности за цени ще ти кажа поне на нас кое колко ни струва). Така че не смятам, че ще стигнат, освен, ако както казваш имате апартамент и той ще се продава. Ние поне сме на този хал. А след грубия строеж следват още инсталации, замаски, за обазавеждане на де говорим. Стискам палци да вземете най-правилното решение за вас.

# 642
оффффф кво да ти кажа.Ще ти дам пример ако искаш с нас как е и колко ни искът.Но за груб строеж може не знам.Или варианта с сглобяемите къщи. Thinking

Последна редакция: пт, 18 сеп 2009, 21:20 от perdido

# 643
  • Толбухин
Ние свършихме с минералната мазилка,утре ще снимам и ще покажа.

# 644
Чакаме снимчици. Peace

Общи условия

Активация на акаунт