Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви видове зимнина правят участниците във форума?
Как се приготвя царска туршия според една от рецептите в форума?
Има ли разлики в предпочитанията за замразяване и консервиране на зеленчуци?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви видове зимнина правят участниците във форума?
-
Как се приготвя царска туршия според една от рецептите в форума?
За да направите царска туршия, ще ви трябват 5 кг камби, 3 кг зелени домати, 2 кг карфиол и 1 кг моркови. Нарежете зеленчуците и ги смесете заедно. След това пригответе саламурата от морска сол, захар, оцет, аспирин и вода. Напълнете бурканите със зеленчуците и изсипете саламурата върху тях. Обърнете бурканите и ги оставете на температура между 18-20 градуса за около 2 седмици, за да ферментират правилно.
-
Има ли разлики в предпочитанията за замразяване и консервиране на зеленчуци?
-
Какви са основните предизвикателства при съхранението на зимнина?
-
Какви съвети дават участниците относно замразяването на зелен фасул?
Иначе аз миналата година си направих в торбички нарязани моркови и чушки, и ги бухнах в камерата, но много бързо свършиха. Сега си мисля да си замразя и малко нарязан патладжан. Мисля си и за бамя, защото много я обичам, но не знам дали трябва да я мия предварително или направо да я замразявам. Някой има ли представа?
.Цял ден с това се занимавам
- много актуално питане имам: