108 миндерчета на сянка, чаровните арабки са отново на седянка

• 21 741
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Я да спретна аз една тематична загадка за боклука...Ди, нали днес си лишена от разходка покрай вируса, да ти създам малко забавление.. Mr. Green
1.Съдът, от който според Християнската митология Христос е пил на Тайната вечеря.От въпросната думичка вземете само втората сричка. Така ще узнаете първата дума от отговора на загадката. Peace
2.Отиваме на втората дума.За нейното сформиране ще ви дам следните жокери в хронологичен ред.
-Това дърво не е високо - около 12  метра, но е изключително дебело в диаметър.
Ботаникът Мишел Адансон е човекът, в  чест на когото е било наречено дървото .То вирее в Африка, макар и да е с дебело стъбло, тъканите му са изключително меки и порести. През сезона на дъждовете те поемат много вода. В мекото му стъбло често се образуват големи хралупи. Това дърво е най-ценното африканско растение. Хралупата му се използва за жилище от населението в тези места, където расте, или като място за събрания. Ако короната липсва, там се събира много вода и дървото се превръща в кладенец. От короната му се плетат здрави въжета и се изтеглят нишки. Дървесината му е лека и от нея стават чудесни лодки. Ликото се изнася в Европа за получаване на хартия. В Сенегал кората и листата му се счукват и се употребяват вместо сол и пипер. Листата са специален деликатес - месните жители приготвят от тях подкваса, но преди всичко се ядат като салата. По време на сухия сезон дървото се лишава от листата си, но тогава за радост на местните гастрономи  дава плодове. Те приличат на големи краставици . Месестата част под твърдата черупка е сочна и червена като диня. Тя е хлебна, с леко кисел вкус, приятна за ядене и с аромат на джинджифил. В нея има много семена, които също се ядат. Маймуните обичат особено много плодовете му..Отнесох се...От тук ползвайте само третата сричка.
-Най-дългата река в Шотландия.
-Намерете следващия член от числовата редица.Умножете го по две и ще получите число, показващо поредността на буква в нашата азбука.Ползвайте въпросната буква.
Така приключихме и с втората дума.
32 27 28 23 24 19 20 15 16 11 12 ...
3.Отиваме на третата.И за нея жокерите са представени в хронологичен ред.
-Абревиатура за централния орган на управление на военното разузнаване в Русия.Подчинен е на началника на Генералния щаб и на министъра на отбраната на Русия. Занимава се с всички видове разузнаване, обслужващи Въоръжените сили - агентурно, икономическо и радиоелектронно.
- И отново една числова редичка..Намерете поредния й член, разделете го на две иползвайте буквата от нашата азбука с такъв пореден номер.
1  2  2  4  8 ...
Готови сте и с третата дума.
Ако сте работили правилно , ще получите името на арабски холдинг, който е в преговори за съдружие с наша компания за почистване и преработване на боклука в редица държави от Персийския залив..Всичко Мара втасала, те нашичките май трябва да поизчистят боклука по-старателно у нас, преди да се отправят към Залива, ама нейсе.. Mr. Green

Редакция: Анди, за какво да се сърдя?!

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 15:55 от not stubborn enough

# 196
Теди, писах ти на лични, чакам награда newsm47

Дуа, мерси за поздрава.  Hug Аз още не се чувствам празнуваща, но благодаря много за вниманието   bouquet

# 197
  • по пътеката
много "миризлива" тема сте по4нали! при нас  вси4ко е в найлонки и после в кофата ,а тя се отнася от свекъра на  контейнерите! 2 пъти минават за да ги освободят! по-лошо е по улиците ,4е няма  кофи за боклуците и вси4ко се хвърля в канавките ,а сутрин около 5 /6  4аса се метат от  хората по 4истотата!трябва да препълвам торби4ките, 4е май се улях да  позлвам найлонките!

# 198
  • София
Правилен отговор, ЛатеаbouquetЕто ти и наградка, с нея да слизаш до контейнерите за разделно изхвърляне на боклука..
http://images3.cafepress.com/product/163430293v2_350x350_Front_Color-Black.jpg

# 199
 newsm75 Ще отхвърля работа с тази фланелка.  Mr. Green

Сетих се и друго за боклука, опитвам се повечко да ползвам торбичките от ежедневния пазар. Т.е. да намаля ползването на чувалчета за боклук. Не съм стигнала екологични висини да пазарувам с платнена торбичка. Не че не бих, просто не съм достатъчно предвидлива да си нося.  Blush Което ми напомни, че не е лошо да опитам да си наложа.  newsm78

П.С. Ди, на шега или не започнатата тема за боклук, се завихри като актуална.  Mr. Green Напомни ми на една друга за гащите...    prostor

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 16:33 от Golden Apple`

# 200
Dua, ти си много мъдра и добра. Накара ме да се замисля и май че би ми било трудно да съм втора жена.Аз съм малко повече непокорна и не обичам всеки да ми казва какво да правя. Така, че май добре стана че се разделихме. Макар че докато бяхме заедно аз много обичах да седя в краката му , да го гледам и да изпълнявам желанията му.Това е за теб
 А   за всички вас :
  bouquet
заедно с моите благодарности. До утре!
PS Не можах да направя картинките по-малки, извинявам се
Наложи с еда махна едната картика.

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 17:23 от Lubava

# 201
теди супер пожелание-обаче преди това ми намери добър психиатър  Mr. Green

Lubava  Hug явно не е бил за теб.Остани при нас.

вили добре ,че се разписа ,вече се чудих къде си.

някой поиска нещо весело-
59 годишен мъж от село до Хасаке има 42 деца-от 5 различни майки за които се е женил и развеждал и сега е решил да сключи нов брак -мечтата му е броя на децата му да достигне 100 Shocked

Lubava ето един сайт откойто можеш да намалиш размера на картинките

www.imageshack.us

# 202

Мили дами,ето ви едно следобедно чайче,да ви е сладко...пък и да пробвам програмата,благодаряяя:)

# 203
Любава-разбира се,че далеч не всяка поредна съпруга е много покорна-понякога мъж с две съпруги се оказва командорен на смени-жените си имат характер и в брака го проявяват- Laughing
аз ,разбира се, се шегувах-ако аз се окажа в такова положение не знам какъв характер бих проявила,пък даже не познавам жени втори съпруги-тези бракове в Ливан са на изчезване-пак благодорение на жените Laughing-и въпреки това ако трябва да избирам между любовница и втора съпруга-бих избрала второто-тогава мъжът ще поеме отговорност към мен и евентуалнте деца,а в случай на любовница-нищо не поема,освен удоволствието Tired-Моля се нещата при теб да потръгнат надобро-много сила и разум също ти желая  bouquet-с теб сме Heart Eyes

ДИ
-забравих да се изкажа по боклучената тема Laughing-значи-много боклук,много -чудо-ако дойде оня със Сливите за смет(приказката"Сливи за смет")-ще му обера всички сливи,пък той ще напълни каруцата Laughing
Всеки ден,когато излизаме на разходка,изхвърлям един пълен с боклук плик (от фантастико Laughing)По принцип имам две еко торбички за дълготрайна употреба-едната я спечелих тук във форум бгМама-понеже бях сред печелившите,публикували най-бърза рецепта за почистване Grinning-то каквато рецептата-такава и наградата-за жалост често в суматохата по излизане с Рабуба,забравям торбичките и пак си купувам пликове-поне имам къде да изхвърлям боклук Party
В Ливан-общината е сложила пред всеки дом много симпатични мини-контейнери с капак-два пъти в седмицата идва събирач с камион и ги събира-Понеже в Ливан идват с коли-пикапи всякакви продавачи-Продавач на зеленчуци,Продавач на вода,Продавач на риба,Продавач на сладолед,Продавач на Домашни потреби-та първата година децата решиха,че човека дето събира боклука се казва Продавач на боклуци-Един път Али тича и викайки с все гърло казва-Мамаа,Мамаа-иже байаа збеле(Мамоо,мамоо дойде продавач на боклуци hahaha)
вечер край кофата може да видиш лисици(понякога де)
Деси-голям детегонец значи Laughing-свръхпроизводство гони човека Hug

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 17:57 от DUA

# 204
Любава, съжалявам много за това, което ти се е случило, но този път подкрепям казаното от Лили. Може навсякъде да има лоши хора, но това си е арабски патент - ако знаеш колко момичета и жени познавам, на които им се случва съвсем същото - съпругата и децата на едно място, любовникът на друго - сваля звезди, раздава го романтично, обещания за брак и прочие, докато един ден стане ясно,че изобщо не е имал такива намерения и си е живял двойнствения живот на макс. Радвай се, че си разбрала сравнително скоро след като сте се запознали, защото има случаи, при които минават години и тогава се чувстваш истински изигран и шокът е огромен. Живот и здраве да е, ще си намериш подходящата половинка. Може пак да е с гореща арабска кръв, но да е достоен да бъде с теб. Има и такива! Peace
Наде, новите електромери вярно са по-чувствителни, но чак пък толкова  ooooh! Гони ги до дупка, оплаквай се навсякъде, където можеш вкл. и в Комисията за защита на потребителите! Ако трябва и до Кунева стигни! Twisted Evil
Чингиз-ке, много плодовит тоя мъж  Shocked Чудя се как ги издържа всичките обаче  Money
За боклука и "зеленото" съществуване - в подфорума Нашият дом има "зелена" тема с доста съвети. Аз периодично я чета. Има какво да се направи - разделно събиране на боклука, по-малко опаковки и торбички (например да си пазаруваш с платнена или друга чанта за многократна употреба), разни други хитринки. Ако всички правим по малко, ще постигнем много, ще дадем добър пример на децата си и ще им оставим един малко по-чист свят  Peace

# 205
Я да ви почерпя по нещичко, което на мен много ми хареса.  Heart Eyes

Хайде повдигнете някоя интересна темичка, да побърборим. Аз само си търся как да кръшна от учене.  Blush Приветсвам всякакви предложения.   bouquet
Аз ще умувам, ще чакам да ме сполети вдъхновение.  Party

# 206
  • по пътеката
ябълке, я кажи какво е това и пусни рецепта!?

# 207
Марси, това са атайф/гатайф.. Мислех, че всички ги знаете.  Rolling Eyes Аз много ги харесах по време на Рамадан, скъсах се да ям всеки ден, даже се научих да правя (не че е сложно  hahaha)

# 208
  • по пътеката
знам го ,но е по- дуп4есто по принцип ,затуй се запитах! така според тебе с каква плънка е ,4е се пържи сгънат? newsm78 аз го правя като мини пала4инки с дупки и после го лепвам и пълня с крем! не е в нашата (тунизийската)кухня, мароканците го правят, багрир му викат ,ама по друг на4ин го ядат!с медец и масълце!

# 209
Марси, дупчесто е от страната, от която се залепва. От другата си има вид на малка палачинчица.
Предполагам момичетата ще се включат с по-точно обяснение от мен, но все пак ще кажа.
Ние купувахме говови, които пълнехме нещо като крема-сирене, друг крем, ядки и т.н., слепвахме ги и ги печахме във фурна. Наркая ги топвахме в захарен сироп. Не знам дали това е универсалния начин, аз този видях.  Blush

Общи условия

Активация на акаунт