121 DE жените пак награбиха косачките

• 16 951
  • 287
  •   1
Отговори
# 120
 Simple Smile   Сбъдваща, да ми пазиш снахата    Simple Smile   и...наистина да вземеш да пуснеш малко снимки, че да си оплакнем очиъе с Йонас    Wink   да се оправя бързо детето    Hug

И аз преди много се шашках, когато малката се разболееше. Имах усещането, че мисля само с половината си мозък в такива моменти, Сега вече не се шашкам така. Когато има проблем съм мн концентрирана, а после се отпускам и ме заболява главата примерно    Tired

Ние да се похвалим - зъби не ни изникнаха, ама поне снощи и днес малкия е спокоен. Не знам от какво. Дали от това, което му давам или от това, което не му давам    Flutter   важното е, че ни се поразмина за сега    Simple Smile

Гледах снимки. Много са хубави и са мноооооооооооооооооого    Wink

Лека нощ    Simple Smile

пс - скоро съм на зъбар и ще взема да питам аз за този флуор. Между другото, чували ли сте, че има някакъв метод да се полират зъбките на децата, за да се запазат за по-дълго без да се развалят?

# 121

пс - скоро съм на зъбар и ще взема да питам аз за този флуор. Между другото, чували ли сте, че има някакъв метод да се полират зъбките на децата, за да се запазат за по-дълго без да се развалят?

Има метод, за запечатване на зъбите се казва. Но се прилага само на постоянни зъби и след преценка от зъболекар дали зъбите са такъв вид който е податлив на кариеси и тогава запечатват.
Флуора може само в локалната форма да се ползва. През устата на хапчета, хич не е препоръчителен.

# 122

Не, я думай  Grinning

ТукаШните zъболекари препоръ4ват флуора, но трябва да се полzва локално. Демек хап4ета флуор нямат файда, zа това е по добре да се раzтварят. А, и се дават 4ак след появата на 1вото zъб4е.
И после детска паста с флуор, докато не могат да плюят (Милена оЩе не се е нау4ила  ooooh!  ooooh! ooooh!) само веднъж на ден, после по 2 пъти.

Питам Щото имам 4увството, 4е в БГ вси4ки са много против тоzи флуор, сякаШ е ужасна отрова.  newsm78

# 123
Моето е с безфлуорна паста в момента и нещо не ми се иска да й давам флуорна... понеже мием често зьбките, а тя всичко гьлта Wink

Лека нощ и от мен и да не писателствате много през нощитеее.... Hug

Последна редакция: вт, 07 апр 2009, 00:06 от Iva_T

# 124
  • Варна
И ние скоро бяхме профилактично на дет.зъболекар.Също си ни препоръчаха паста с флуор(Elmex,като най-добра).
Попита ме дали ползвам сол,т.е. ми препоръча да е с флуор.
На Анджи му правиха някаква защита против кариеси,но до като беше под упойка,заради една коронка.
Попитахме дали не може и на малкия да му направим(защитата),но зъболекарката каза,докато сам не си държи устата
отворена или не му се наложи упойка,няма  да стане.Но беше категорична аз да им ги мия до към 5-6г. ,по два пъти на ден!

И аз се замислих след това,как имаше по едно време в Бг,цели пропаганди срещу флуора,а тук продължават да си го препоръчват.
Странна рабта newsm78

А,витамин Д на капки,може да си го поръчате от Бг.И на мен ми беше адски трудно с таблетките,но пък и тук си ми даваха(не с голяма охота)рецепта.
Гейски,ако искаш Владо до два дни може да ти донесе.Ако искаш свиркай Simple Smile

Лека нощ Hug

# 125
витамин д съм давала само докато нямаше слънце, когато алекс беше бебе. и за него съм чела доста противоречиви неща.
за флуора......и аз вече не знам, май ще взема паста без флуор и ще редуваме поне.

# 126
  • в сърцето на един мъж...
Дианджели, мерси, то аз имам по кого да поръчам, ама не ми се сменя вече. Поне сега знам какво  и колко давам, а с течния ще трябва да звъня на бг педиатъра си Crossing Arms
Абе аман от такива неща ooooh!
Моята щерка днес луда ме направи, скъса се да яде през час и сега си приказва и вика. Хич няма и намерение да спи Close

# 127
А пък аз залепям хапчето от вътрешната страна на бузата и то се разтапя. За някой е страшно и може би опасно, ама ние свикнахме с Криси.

Сбъдваща, рецептите са "годни" 1 месец, и щом не са ти я изпълнили според мен трябва да ти я върнат. Ами ако си те излъгали и някой друг си е взел безплатното ти лекарство..... Можеш да се оплачеш Peace Peace .
Да оздравява бързо Ани!

6 снимки от кафето със Сърфи. Много се харесаха с Криси.

Как да мия зъбките на Криси, направо се чудя, а започнах преди 3дни със захранването? Взех едни четки, ама предполагам без паста, само с вода  newsm78 Дайте идеи!

# 128
  • Варна
Дианджели, мерси, то аз имам по кого да поръчам, ама не ми се сменя вече. Поне сега знам какво  и колко давам, а с течния ще трябва да звъня на бг педиатъра си Crossing Arms
Абе аман от такива неща ooooh!
Моята щерка днес луда ме направи, скъса се да яде през час и сега си приказва и вика. Хич няма и намерение да спи Close
E,ти пък не бъди лоша,прави й компания,поприказвайте си,разменете малко клюки и тя виж ноща минала  Laughing
Лека,Гейче Hug
А пък аз залепям хапчето от вътрешната страна на бузата и то се разтапя. За някой е страшно и може би опасно, ама ние свикнахме с Криси.

Сбъдваща, рецептите са "годни" 1 месец, и щом не са ти я изпълнили според мен трябва да ти я върнат. Ами ако си те излъгали и някой друг си е взел безплатното ти лекарство..... Можеш да се оплачеш Peace Peace .
Да оздравява бързо Ани!

6 снимки от кафето със Сърфи. Много се харесаха с Криси.

Как да мия зъбките на Криси, направо се чудя, а започнах преди 3дни със захранването? Взех едни четки, ама предполагам без паста, само с вода  newsm78 Дайте идеи!

Ванче,има една паста на Дентинокс,в кутийка и вътре е с един силиконов напръсник,със силиконова четчица.
Мисля,че пак в аптеката ще го откриеш.Мисля,че е най подходящо,докато не му се напълни устата със зъби,че тогава става
 страшно ooooh!

Снимките са много сладки,не т.е персоните от снимките Wink

Последна редакция: вт, 07 апр 2009, 00:57 от diangeli

# 129
  • UK
Срещу флуора във водата бяха протестите и всичко останало, не за пастата за зъби.

# 130
До навършване на две годинки давах zymafluor и тогава миехме zъбите с паста беz флуор. Хубаво е пастата zа zъби да се сменя, така съм чула от zъболекар и наистина до 7 години родителите трябва да мият zъбите на децата. Моят големият мие по два пъти един път той един път аz.
Татяна скоро малкия се научи да плюе, дадох му чаша да отпие вода и после да я иплюе като кит и стана, но все още не могога да иzмисля как да го науча да си секне носа  Thinking

Мраzя кашлици, вкъщи имам над 6 вида сиропа zа кашлица, отхрачващи, подтискващи, zа раzдраzнено гърло. Мукосилвана е слаб, по_добър е Спаzмомукосулван. Сиропите е добре да се дават най_късно час и половина преди лягане.
Гледах страхотни снимки (само геините не съм видяла, много бе душа, ти само преz обектива си гледала).
Две седмица ще посрещам и иzпращам гости, едва ли ще мога да ви пожелая , хубав Великден zатоа ви пожелавам в аванс.

# 131
ние утре отпрашваме към кимзее, после руполдинг. да гледаме дойчише кравише и да си купим еко яйца, медец и мръвка за великден. може и някой айерликьорец да гепя. много го тача. мняммням. там има и една кръчма в едно селце, дето сервират виндбойтели големи колкото футболна топка Crazyи една чеснова кремсупа-трепач. личи ми, че съм на диета, нали Joy
четвъртък ще меся козунаци и ще боядисваме яйчица, за нашия великден-пак. добре че поне козунаци не ям.

# 132
Много спите, ей. Добро ви утро!

# 133
дабе, спим Twisted Evil дал бог дърво.
чудовището ме е почнало в 6. ужас направо. май се налага да започвам да лягам вече по-рано. няма милост никаква.........
цвете Mr. Green, така де, сбъдваща. как е бебока.........
може да почна да ти викам сбъдващомечтите цвете, готско, а.

# 134

Аз бях скоро на зъболекар, правиха ми професионално почистване и накрая ме полираха  Laughing с флуориден лак. Предполагам е подобно и за децата? На същия сеанс ми правиха и една пломба - която след около седмица почна да ме боли като пия студено или топло нещо - ходих да ме гледат пак - било нормална реакция едва ли не, намазаха ме пак с този флуориден лак и мина...Казаха, че Елмекс желе (само в аптеките) е еквивалент на този флуориден лак за домашни условия и се препоръчва един път в седмицата

Общи условия

Активация на акаунт