Пролетта вече е дошла, радост за нашите цветя

• 34 082
  • 460
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
аз така съм я бучнала - 1/3 се показва отгоре, пък да видим  Rolling Eyes ся ми е много интересно как да я поливам АДЖЕБА... newsm78 хем трябва да се полива, хем да не се мокри грудката...слагам в чинийката , но така не мога да видя дали е влажна почвата или не, тя до повърхността не стига водата newsm78

# 106
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
гууууууд мууууурнинг, ледиЗ!  Mr. Green

прекрасен ден, точно денят, в който всичките ни луковици и семенца ще се покажат  Hug

вирджинити - защо да не може да се намокри до горе? сложи в по-дълбок съд повечко вода и чакай да стане влажно отгоре.   Peace така си поливам милтонията  Sunglasses

# 107
Добро утро.
Goody  благодаря за кафето. Тази сутрин не съм си правила още.  Simple Smile
Когато външния съд е по висок наливате направо водата там ( но не прекалявайте)  Peace Така растението си взима толкова колкото му е нужно.
Вчера моя мъж така се беше захласнал по един бонзай, но аз го разубедих. Не знам как се гледа и ме достраша сега точно да взимам.
Беше 5 евро и много ми хареса. Другата седмица съм решила да си купя малко дъвки или мушки. Продават ги по 6 бройки за около 3 евро.
Има и много други цветя.
Моя амаралис беше без листа като го купих. Цветовете вече прецъфтяха и е една гола пръчка в момента. Кажете какво да го правя от тук нататък.

# 108
Мерси за кафенцето Гуди!
И аз с наслаждение си го пийвам!

# 109
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Добро утро и от мен   bouquet
Goody  kaffeetrmker_2 morning мерси за кафенцето  Hug
Като спомена viki_hrisa  за цени на мушката, аз вчера минах покрай един градински център и влязох да питам за цени мушкатата, сакъзите и мини албите по 3лв много хубави цветове  Thinking позамислих се  Whistling
Но пък там имаше кичести циганчета за 4 малко скъпичко ми се видя, като се позамисля,че след няколко седмици бабите по 1лв ще ги пуснат  Peace .

# 110
Добрутро и от мен,то вече добър ден,ама нищо.viki_hrisa за амарилиса душко, махни това стебло и поливай умерено да почива.Ама ти не го ли оставяш зимата да спи,че вече е и прецъфтял?Моите сега растат цветовете.Днес е много слънчев ден и ще се пресяват китки май.

# 111
  • На края на света !
Замириса ми на кафенце и ето ме  Hug
пообиколих вчера из едно магазинче ,декоративните мушката 4 лв ooooh!сакъзчета 3 лв,петунии каскадни в бордо ,,но не са цъфнали и още много малки ,1.50,а интересното беше ,че на пазара имаше страхотни петунии, с гигантски цветове по 1.10 ,,не бяха в саксийки а в някакви найлонови чувалчета ,но петуниите наистина си заслужаваха ,с по 4ч5 огромни цвята  Heart Eyesама не бях сама  Mr. Green ще гледам другата сряда да изляза сама и дано продават пак от тях  Praynig

# 112
  • Пловдив
Добро утро и от мен! Тъкмо съм с чаша кафе в ръка  Grinning  Goody тенк ю за което  Hug
Толкова за запалих и аз по сакъзчетата  #Crazy даже мисля сандъчетата да ги напълня само с тях и да не купувам петунийки  newsm78 Сега съм изкарала три сандъчета, двете са със стари сакъзчета , а в третото бучнах три младички... чакам с нетърпение да видя цвета им, че не помня вече кой от къде ми ги даде. Тук баби с китки бол  Mr. Green Grinning
Гледах вчера цените, бяха по 2,20 лв.  Thinking

# 113
Lina dm да си кажа. Значи аз знам за тези летните цветя. Забравих в момента как се казват, но приличат на амаралис. Но преди няколко седмици бях на гости на една баба тук. При нея видях, че са цъфнали. Беше много красиво (около 10 броя). И да не остана по назад казах, че ако видя в някой магазин ще си купя  Joy Така и направих. НО той беше с пъпка и явно е по топло и цъфна. ТА така за първи път имам такова цвете. Знам че спят но малко трудно ги събуждам после.  Sad Благодаря, ще пробвам.  Hug
Аз мушкато така или иначе имам. Това което видях е пак същия цвят като моето, но сакъсчетата ми са много дрипави.  Sad Мисля малко да си купя. Ще изчакам другата седмица да мине защото сега са на промоция, а после ги намалят. Тогава ще си взема.

# 114
По 3/4 лева за коренче дъвка ми се вижда направо обирджийство. Ако има някой от Сливен, давам филизчета да хваща. Hug

# 115
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Ще изчакам другата седмица да мине защото сега са на промоция, а после ги намалят. Тогава ще си взема.

и по големи промоции ли има  Shocked
Аз определено ще изчакам сега много са надути цените  Peace Има един младеж, който всяка събота идва на пазара и ще видя той какво предлага  Peace  В събота габровките сме си определили среща на пазара и след това ще пием кафе  smile3533
Искам и да видя как ще се развият моите старите и тогава ще купувам нови.
Аз пресаждам малко странно всеки ден по няколко саксии така за повече дни и изпитвам голямо удоволствие, незнам за вас аз много се разтоварвам като се занимавам с цветя  Hug

По 3/4 лева за коренче дъвка ми се вижда направо обирджийство.  Hug
  Peace С риск да се повторя мога да дам толкова пари (както съм давала) за по-различни от класическите  Peace .

# 116
добро утро и от мен - аз от скоро съм тук но ви чета редовн - след като се опитах да открия Мурая и не успях този уикенд се грабнах и отидох до ботаническата градина на БАН - там имат огромни храсти от това растение, които бяха покрити с плодчета та събрах една шепа - сега съм засадила костилките и ще чакам доста засадих в нас едно сандъче малко по скоро кутия 6 костилки и в една малка саксийка и на работа в 3 саксийки дано имам успех и поне едно две да поникнат притеснява ме и мен поливането хем ме е страх да не ги преполивам за да не изгният хем ме е страх да не останат сухи - тук даже в едната саксия съм ги покрила със стъглена голяма чаша за да се задържа влажно и топло до 2-3 седмици дано все някой да порасне

# 117
aitep аз ходя в магазини за хранителни стоки.  Joy  hahaha Там има промоции на цветя и други подобни. Ако едната седмица не се купят на другата ги намаляват още.  Grinning Миналата година бях си взела около 7 коренчета мушка за 1 евро. Бяха леко увяхнали, но при мен станаха страхотни.
А по 3-4 лева за коренче не бих дала. На село ги изхвърлят в кофата ако са им много. Но не бих носила на 2000 километра.
Забравих да похваля моята дъщеря. Снощи си купи паричка.  Grinning

# 118
Здравейте момичета, много сте писали Hug. От  предната седмица съм запретнала ръкавите и съм все в градината. Почнах да вадя цветята, добре са презимували всичките мушката и сакъзи, с малки изключения, даже има и цъфтящи в момента. Много ми е жал да ги орежа обаче Tired.
Сакъзчета и мушката има по 2.30лв в Бриколаж, както и петунийки-10 бр за 6.90, както и по левче бройката. Естествено ,че си взех Crazy. Както и се сдобих със страхотно мушкато налба, тъмновишнево на цвят, но него го взех от близката аграрна аптека срещу 5лв, просто не устоях като го видях ooooh!. Днес ще го снимам и ще ви го покажа. Лаленцата, нарцисите и зюмбюлите, които есента ми донесе мъжо от Германия, прокараха, имам цъфнали вече, мнооого съм доволна. Сега набоцках лилиуми, фрезии в съндъче, поръсих и калдъръмче в едно сандъче. Подготвям се и за гжладиолите и далиите, но тях евентуално другата седмица, така пише по книгите Thinking, приемам съвети Hug Наръсила съм и две пакетчета цветен микс на Лактофол, ще видим какво ще излезе обаче, има всякакви цветенца на опаковката, а и семенцата бяха разнообразни в пакетчето.

# 119
Добрутро и от мен,то вече добър ден,ама нищо.viki_hrisa за амарилиса душко, махни това стебло и поливай умерено да почива.Ама ти не го ли оставяш зимата да спи,че вече е и прецъфтял?Моите сега растат цветовете.Днес е много слънчев ден и ще се пресяват китки май.
Едното просто е амарилис, а другото хипеаструм. Затова цъфтят по различно време.
Ето тук четох по темата - http://flowersnet.info/article.php?a=202

Общи условия

Активация на акаунт