Пролетта вече е дошла, радост за нашите цветя

• 34 101
  • 460
  •   1
Отговори
# 135
Furby , това цвете, дето не му знаеш името - аз също не му го знам, но от време на време моята дифенбахия образува същия цвят / ако може да се нарече цвят, де/.  newsm78

К@ми , доста е възможно и да съм го преполяла или претоплила моя разсад. Ама какво да направя като са малки като косъмчета?!  Rolling Eyes

Мушкатата, ще трябва да ги снимам. Но ще изчакам ден-два да се разлистят хубаво цветовете.

Да ви попитам - какви грижи полагате за стайните си цветя на пролет? Аз съм пълен аматьор. А в действителност имам доста стайни растения, които на магия продължават да виреят.  Crazy Имам маранта, дифенбахия, два вида драцени, една слонска бегония, която беше страхотна, но доста израстна и й омаля саксията и вече не е слонска  Sad, имам една палмичка, която не зная как се казва  Embarassed, и от онова, дето прилича на мечове, също и още едно, чието име не помня, и не на последно място прословутото авокадо / нашата гордост/. Та на пролет им прочиствам листата, изгребвам горния слой пръст до средата на саксията и го подменям с нова пръст, разрохквам / не знам дали трябва  newsm78/, от време на време бърша листат от прах. Иначе повечето ми цветя са разположени под климатика. Дали има още нещо, което трябва да правя, за да се чувстват добре?

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 17:37 от utro77

# 136
Днес се сдобих с антуриум!Да го чакам ли да прецъфти и тогава да го пресадя,или да го пресаждам сега?

# 137
Furby,
това определено е един вид дифенбахия...

Наина,
по принцип цвете като цъфти, не се закача.

# 138
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Пак ви утървах....
ПРеди седмица ви показах едно напъпило лале в саксийка... всъщност порастнаха две - бяло и червено - като мартенички бяха, макар и закъсняли... Червеното растеше по-бързо и беше по-едро.. днес вече прецъфтя.. Сега е ред на уж бялото

, което обаче като се разпъпи излезе интересно... пускам новия му облик.. Много ми харесва..

Днес се събудих много щастлива, защото цъфна и моята царица..... пу пу да не й е уроки, но никога не е цъфтяла в този сезон- обикновено лятото и то юни, юли... направо не мога да й се нарадвам....

Много обичам, моите цветя да ми позират и като ги метна да ги снимам горките те... ако ви е интересно, разгледайте и останалите им снимки! Mr. Green

# 139
  • На края на света !
Furby момичетата са ти казали че е дифенбахия ,преди време една приятелка си купи подобна Dieffenbachia 'Sterling но ти кажи дали е същата  Peace

Ками и моите екзотики ги няма ,но понеже днес видях нещо в саксията ,на непентеса ,потърсих снимки как изглеждат ,и имам едно ,което прилича на първата двойка листенца ,дано да е същото  Praynig,след няколко дни ще разбера  Simple Smile http://www.vessleatherworks.com/neps.jpg ето така изглежда ,а това пък трябва да е дарлингтонията http://www.humboldt.edu/~rrz7001/zphotos/Darlingtona_othello6201.jpg ох дано поне по едно се появи  Praynig

# 140
  • Варна
аз си откъснах една малка юка (от онези без стебло,дето цъфтят на камбанки) от една тревна площ Blush малко е сдъфкана , ама се надявам да живне, накиснах я да пусне коренче и ще си я бодна в саксийка  Whistling

P.S. нещо съм объркала кода ,ето тези юки имам предвид  Flutter : http://img.photobucket.com/albums/v128/katicksupplies/mystuff/yucca.jpg
http://www.cals.ncsu.edu/course/ent525/close/yucca_plant.jpg

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 22:53 от Virginity

# 141
  • На края на света !
Virginity не се вижда  Rolling Eyes,иначе и на мен тези много ми харесват  Peace

# 142
Момичета наистина ли мислите, че цветето на Фърби е дифенбахия?За мен това е спатифилум, аз имах такъв, но го подарих преди време.
Като този беше моят и на Фърби ми изглежда същият:

О, Чаро, много интересни изглеждат, сега ще ида да заничам и моите, дано излезе нещо.

Кatyadjin, много хубаво е лалето и хибискуса също, радвай им се! Hug

Утро, това са грижите - поливаш според нуждите, пазиш да не изгарят от слънце, но им осигуряваш светлина, ториш, почистваш листата и не ги разместваш насам-натам.Ако съм пропуснала нещо, да допълват другите. Grinning

# 143
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 катяджин  Heart Eyes - точно за теб си мислих днес  Mr. Green какво стана с онази  "находка"? покара ли нещо? и какво?  Blush любопитка съм  Hug

# 144
  • Варна, а по празниците в Ямбол
ми май не съм забелязала да е излязло нещо...  newsm78
За сметка на това, днес се отворил и втория цвят на китайската и еприказка.. искам така да си седи вечно цъфнала...
Също забелязах, че са поникнали всички твари, които сях преди две седмици, а именно магданоз, чубрица, маточина, астря и не помня още какво друго....  Mr. Green

# 145
  • София
Виждам че говорите за амарилиса, моят цъфна http://picasaweb.google.bg/lh/photo/VUEmd_CAOUP8WkBNnBLQSg?feat=directlink
и вече прецъфтя, тъй като видях че е тръгнало ново стебло отрязах прецъфтялото и сега ще чакам да порасне и да цъфти отново, а тъкмо мислех да го пресаждам вече.

# 146
  • На края на света !
К@ми има стебло затова ми прилича на дифенбахия , Peace
Рени много е хубав Heart Eyes а при теб какво става ,хвана ли се нещо  newsm78

# 147
Момичета, ако сега изрежа листата на амарилилса, има ли шанс да покаже красота после? Или ще го уморя!? newsm78

# 148
  • София
Здравей Чаро, имам надежда но още не мога да кажа кое се е хванало и кое не. Ами при теб как е, зърната омекнаха ли вече за да ги посадиш?

# 149
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Момичета, ако сега изрежа листата на амарилилса, има ли шанс да покаже красота после? Или ще го уморя!? newsm78

ще изкара нови, ти пак ще ги изрежеш и той пак ще изкара ...  Confused
я си го остави, а към края на лятото го засуши, приспи и т.н.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт