Пролетта вече е дошла, радост за нашите цветя

• 34 104
  • 460
  •   1
Отговори
# 150
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Добро утро момичета   bouquet
Ето тук може да видите как избиват нови листенца на малката ми красавица Dracaena godseffiana (Florida beauty) - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=258303&pid=11439537.
Ето и две нови придобивки – каланхое - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=258303&pid=11439517 
Furby  Hug Hug Hug Драценката ти е много красива  Peace а това което казваш, че е каланхое  newsm78 не съм виждала такова. А цветето, за което се чудиш е дифенбахия  Peace не спатифилум, защото има стъбло, а спатифилума е на туфа. Цветовете им си приличат, защото и двете са от семейство змиярникови.

utro77  photo photo с нетърпение чакам снимките на мушката и не се притеснявай за разсадите нали и тези, които се занимават професионално и те трябва да си продават стоката  Peace . И както си попитала сега е период на пресяване и освежаване на почвата на цветята, добре е и на тези които обичат един душ да и направи.

# 151
  • На края на света !
Здравей Чаро, имам надежда но още не мога да кажа кое се е хванало и кое не. Ами при теб как е, зърната омекнаха ли вече за да ги посадиш?

омекнаха и ги посадих сега ми остава да чакам Hug

Гуди а лупинусите ,вече са изкарали и същинските си листенца  Partyоще малко ще ги преместя в градината  Hug

# 152
  • Пловдив
Добро утро момичета !
Днес кафето е от мен  Hug

# 153
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Гуди а лупинусите ,вече са изкарали и същинските си листенца  Partyоще малко ще ги преместя в градината  Hug

моите са боднати направо в градината  Blush сега чакам  Hug

ася    bouquet

# 154
А цветето, за което се чудиш е дифенбахия  Peace не спатифилум, защото има стъбло, а спатифилума е на туфа. Цветовете им си приличат, защото и двете са от семейство змиярникови.

Добре, съгласявам се. Grinning Аз не толкова заради цвета, а заради листата правя сравнението.Забелязах, че има стъбло, но моят шарен спатифилум е малко възрастен и като съм му рязала долните листа, също е направил малко стъбълце.

Чаро, Рени, какви семена омеквате?

Кажете, покрили ли сте екзотиките с нещо?

Ася, мерси за кафенцето, сега ще ида да си направя, че ми се допи. Hug

# 155
  • Бургас
В моите сандъчета е настъпило оживление-тук-там се подават мънички листенца,това трябва да са лоблиите.Но нещо много скоро покараха,та се чудя да не са случайни семенца ,донесени от вятъра. newsm78

# 156
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
В моите сандъчета е настъпило оживление-тук-там се подават мънички листенца,това трябва да са лоблиите.Но нещо много скоро покараха,та се чудя да не са случайни семенца ,донесени от вятъра. newsm78
Много бързо покарват след това много внимавай да не се подсечат  Peace

# 157
  • На края на света !
Ками за семенца от кафе говорим ,а екзотиките ги открих ,,но ги пръскам постоянно ,,днес забелязах ,че и новия еделвайс е покарал ,,лобелията ,много на рядко ,може и вятъра да ги е отвял тия миниатюрни семенца ,а моя спатифилиум още се мъчи да отвори цвета  Rolling Eyes
Посадих и една пасифлора в градината ,макар че в саксията ,никне като полудяла и май ,хората ще се окажат прави ,че после няма отърване от нея,но само церулеята ,едулиса и алата ,по скромно го раздават  Peace
азебилязах и една пъпка на една от миналогодишните петунии ,много ме зарадва  Hug
ася благодаря за кафенцето  Hug

# 158
  • Варна
аз съм малко притеснена от прегледа при АГ-то, и си купих една Бегония на връщане - да се успокоя  Rolling Eyes
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=354575&pid=11511907
ето снимки и на другите придобивки:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=354575&pid=11511899 - каланхоето
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=354575&pid=11511905 - грудката на глоксинията... след колко време горе-долу трябва да поникне  newsm78

# 159
Virginity, надявам се притеснението ти да не е сериозно и бързо да мине! Hug Hug Hug
Честита бегония, много е хубава!
Глоксинията с вдлъбнатата част ли е на горе, че на снимката ми изглежда по-надута?

# 160
  • Варна
мерси!
да с вдлъбнатата е нагоре, сигурна съм,понеже отдолу видях че има коренчета  Laughing

# 161
Здравейте, момичета!

Понеже търсачката не ми каза нищо, искам да ви питам като по-опитни, наистина ли стайните цветя не се чувстват много конфортно в помещения, остъклени с ниско емисионно Ка-стъкло. Ние сложихме стъклопакети с Ка-стъкло за да ни е по-топличко през зимата и да намалим сметката за отоплението, но ако цветя, които отглеждам от 10 години умрат заради това, много ще ме е яд. Споделете впечатления, моля!

# 162
аз само в моята спалня имам Ка стъкло на прозорците защото е северна - но последният майстор който ми прави дограмата на детската стая като разбра само каза забрави за цветя в тази стая - понеже имах други грижи и ангажименти не ми остана време да го попитам сега съжалявам, но и мен ме вълнува защото ми се ще да сложа  и там някой китка стига да няма опасност да я уморя

# 163
аз само в моята спалня имам Ка стъкло на прозорците защото е северна - но последният майстор който ми прави дограмата на детската стая като разбра само каза забрави за цветя в тази стая - понеже имах други грижи и ангажименти не ми остана време да го попитам сега съжалявам, но и мен ме вълнува защото ми се ще да сложа  и там някой китка стига да няма опасност да я уморя
Разбира му на майстора главата. Принципно в северно помещение светлината и без друго е малко. Аз съм в същото положение - само на северната спалня имам КА- стъкло, но то НЯМА  отношение към светлината за цветята. По-скоро стъклата, коитоса да  редуцират светлината в южните помещения (нямам такива но съм чела). Там обикновено дават степента на затъмняване, като основно се филтрират УВ-лъчите, но много малко са растенията, които за да се развиват правилно, имат нужда от УВ-лъчи.
Така че - не се притеснявай!

# 164
Utro77, K@mi, Ленито, Чародейка, благодаря ви за споделените мнения! Аз също мислех, че не е спатифилум и само писах, че прилича на спатифилум именно защото има стъбло, а не е на туфичка. Така че клони към Дифенбахия - още повече, че "цветът" е мъничък и светлозелен, а на спатифилума обикновено е по-издължен и бял. Снощи се порових да прочета и разгледам повече за дифенбахиите, не намерих кой вид точно е, но не се отказвам - ако разбера, ще ви се похваля  Laughing

Aitep, за теб -  Hug

Virginity, стискам палци всичко да е наред - почивай си повечко и не вдигай тежки саксии  Wink

Днес се разходих малко през обедната почивка - толкова беше красиво и приятно! За пореден път се убедих, че тук наистина има много поддържани градинки и съжалих, че не нося фотоапарат!

Ленито ме изпревари - КА-стъклото по принцип има отношение към пропускливостта на топлина/студ, а не към светлината (освен ако не е с допълнителен матиращ ефект).

Общи условия

Активация на акаунт