Пролетта вече е дошла, радост за нашите цветя

• 34 120
  • 460
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Мойта щерка нали и тя празнува днес, та й купих една мъъъъничка драцена, една педя висока  Heart Eyes дано да растат заедно  Mr. Green
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=354575&pid=11553827
(аууу сега като гледам снимката, май е време за пролетно почистване на прозорците  Joy )

Lina аз имам бяло каланхое,като се разклонят може да менкаме, поне сме градски  Laughing

# 196
Дадено градска,ще менкаме само да пораснат каланхоетата.Честита ти именничка,да ти е жива и здрава,и много да те радва!!! Laughing

# 197
  • Варна
Здравейте на всички в тази много приятна темичка Simple Smile Много обичам цветя, но досега никога не съм се занимавала активно с тях. Напоследък имам доста свободно време и съм много щастлива, че мога да обърна внимание на това.
Имам дърво на живота, бяла циклама, червено каланхое (разбрах, че има и други любителки на това цвете с други цветове Simple Smile, Virginity, здравей и тук Simple Smile ), бяло мушкато и едно, чието име не го знам със сигурност, но мисля, че е от рода на неорегалиите (с червени листа по средата).
Сега съм насадила в сандъчета на балкона латинки, калдаръмчета, петунии, кобея и вербена. Латинките и калдаръмчетата вече поникнаха. Балконът ми е южен и ми е доста трудно лятото, защото трябва непрекъснато да ги поливам, става адска жега, ще се радвам, ако някой с подобна ситуация сподели опит.
Също да питам за каланхоето - четох, че през април било хубаво да се остави да почине на тъмно и без да се полива. Аз така и направих, но забелязах, че започнаха да му жълтеят краищата на листата, което ме тревожи. Вие правили ли сте я тази процедура?
За дървото на живота, прочетох, че katyadjin e питала за нейното - при мен пък се случи точно обратното, беше почнало да вехне и да му омекват листата. Пресадих го и го преместих в друга стая, спрях да го поливам и то взе, че се оправи. Толкова се зарадвах. При теб не знам защо така се е получило Sad

# 198
  • Варна
kеit  Hug аз за първи път гледам каланхое и нямам опит с такива процедури  Embarassed оставих го на перваза отвън и нищо му няма ...засега  Whistling само днес го прибрах че нещо студено ми се вижда  Thinking

# 199
  • Бургас
Вчера си откраднах Twisted Evilдве зрънца сурово кафе.Казвайте сега как се сее и изобщо имам ли шансове да се хване?
Много съм щастлива,отдавна имах мерак да си посадя кафенце...

# 200
# 201
Честито на патерица на всички с имена на цветя! Честити ви и нови придобивки!
Ето и почерпка от мен - в събота "оженихме" брат ми!

# 202
нези,страхотни придобивки,честит имен ден на патерици.и аз искам магнолия да си я засадя в двора,но не знам откъде да си я купя,може би в бриколаж или баумакс,твоята откъде е?

# 203
лени честито за брат ти-дълъг семеен живот и щастливи мигове!  bouquet

# 204
нези,страхотни придобивки,честит имен ден на патерици.и аз искам магнолия да си я засадя в двора,но не знам откъде да си я купя,може би в бриколаж или баумакс,твоята откъде е?
Вчера гледах в баумакс имаше магнолии с подробно описание как се гледат.Но заради детето нито описанието успях да прочета,нито цената успях да видя.В Бриколажа мисля,че нямаше.

# 205
Вчера си откраднах Twisted Evilдве зрънца сурово кафе.Казвайте сега как се сее и изобщо имам ли шансове да се хване?

Накисваше се във вода, доколкото помня. Преди 4-5 години бях боцнала, изкара едното даже, но саксийката падна и се погуби.

# 206
  • На края на света !
накисни ги във хладка вода и сей  Peace
аз пък пак се излъгах и си купих семена за камелия за 3 и 90 ooooh!,тук има страхотни растения но ми се иска да успея със семенцата  Hugи тъй като лилавата кобея не се показа ,а само бялата си купих и от нея Simple Smileдано поне по едно се покажат  Praynigтези придобивки са супер  Hug

# 207
  • Бургас
Аз ще ги накисна,това ясно,но колко време да ги държа във вода?Да чакам някакво покълване ли?

# 208
  • Варна
оффф започнаха да ми капят цветовете на бегонията  Tired с какво ги тъпчат тея идиоти по магазините  #2gunfire
иначе мимулуса след като му окапаха всички "купешки" цветчета  Tired , днес виждам че два "домашни" вече се разтварят  Party
само каланхоето и спатифилума се държат прилично откъм цъфтежа Sunglasses
а да ви питам...някой има ли Sedum Sieboldii http://www.virginity.snimka.bg/album.php?album_id=354575&pid=11511903
седи ми в тази саксия от 4 години...нищо му няма,всяка година си расте и цъфти, но саксията е в период на полуразпад  Joy та ми се иска да го пресадя...и се чудех как става номера  newsm78

# 209
  • София
Аз ще ги накисна,това ясно,но колко време да ги държа във вода?Да чакам някакво покълване ли?

Ако не се е втвърдила горната люспа няма нужда от накисване, само ги обели и засади. ако е станала твърда ги сложи във вода докато омекне за да можеш да обелиш. Успех.

Общи условия

Активация на акаунт