Пролетта вече е дошла, радост за нашите цветя

• 34 146
  • 460
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте цветарки. Честит празник на всички със закъснение.
Лени, да са дълги години заедно младите.  Hug
Virginity мисля, че няма значение кога ще го пресадиш цветенцето. По принцип зимата не мръзне.
katka72  страхотни цветя. Браво   bouquet
uspe, много хубава градинка.
Браво за Габровската среща. Много хубави цветенца.
Да знаете, че ви чета но нямам време да пиша.
Тази седмица имаше много почивни дни. Тук времето е страхотно, около 24 градуса. Големи разходки имаше.
Сега и аз да кажа. Четирилистната ми детелина започна да пониква. Вчера разрових градинката и видях, че и гладиолите са започнали да покарват коренчета. (не изтърпях)   Embarassed Имам няколко розички. Кажете в по голяма саксия ли да ги преместя или направо в земята. И още нещо нарцисите ми прецъфтяха, какво да ги направя. Да ги извадя ли от почвата или само да ги засуша.
Утре ще покажа снимки.
Лек ден.  Hug

# 226
Чаро,аубриетата още не съм я сяла. В момента е на разсад. Сложила съм я в пластмасова форма,разделена на клетки(по 2-4 стръкчета в гнездо).  Мисля по две стръкчета през 15 см. да садя в градината. През почивните дни ще пренасяме камъни с мъжът ми,незнам какво ще се получи,но засега сме ентусиазирани. Ще бъде нещо като алпинeум,сега по-скромен,пък за в бъдеще ще добавяме цветенца. Специално за аубриетата не бързам,нали ще ми цъфне чак догодина!А показаната пак ви казвам-не е моя,на една съседка е. Показвам ви я ,защото много ми хареса,сята е преди три години. Аничка,не си спомням на колко години е шефлерата. Може би шарената е над 6,а зелената над 4- 5,но изобщо не съм сигурна.Viki_hriska,благодаря ти за хубавите думи!И ние вчера добре се разходихме сред природата.  А за розичките според мен ги примести направо в градината Peace.

# 227
катка и упсе големи красоти у вас,беще ви идвам на гости.браво момичета!  bouquet

# 228
  • Варна
аууу Кате това оранжевото е много красиво! http://media.snimka.bg/2658/011570825-big.jpg
какво е?  Blush

Седума го знам че не мръзне, седи си на балконЯ от 4 години,само го поливам от време на време  Wink обичам сукуленти  Mr. Green

Последна редакция: пн, 13 апр 2009, 21:22 от Virginity

# 229
Привет, момичета!
Набързо пиша, че компа ни вече съвсем издъхва, само искам да ви поздравя и да ви кажа, че когато мога ще попрочитам по нещо и ще пиша ако мога.
Сега се връщам да чета назад и ако успея ще пиша.

# 230
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Добро утро момичета   bouquet
Катя  newsm51 newsm51 smile3525 браво за цветята и снимките. Пожелавам ти догодина твоята аубриеция да мине на комшийката. На снимките си видях и копривката, която аз ти дадох. А това оранжевото е ходжово лале http://gradinata.bg/index.php?article=234  Peace

uspe много ти е красива градинката   bouquet и писанката Мая  newsm51

ani_4ka и ние всичко си правихме, и ще ти кажа че наистина всичко се прави в последният месец  Mr. Green и се наслаждавай на на всяка секунда   bouquet 
И да го настъпиш като се разписва  Mr. Green

# 231
Добро утро,момичета!Петя,много ти благодаря,че изрови името на оранжевото цвете  bouquet!То ми е наследство от свекито Heart Eyes . Не е по темата,но и аз моя го настъпих когато разписвахме....преди 15 години!

# 232
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Добро утро,момичета!Петя,много ти благодаря,че изрови името на оранжевото цвете  bouquet!То ми е наследство от свекито Heart Eyes . Не е по темата,но и аз моя го настъпих когато разписвахме....преди 15 години!
И аз да поспамя аз три пъти го настъпих за по сигурно  Peace
Катя ходжово лале е било много разпрастранено едно време и по селата още го отглеждат. Не  мирише много приятно и не се използва за рязан цвят  Peace

# 233
Така като го гледам това ходжово лале, мисля че имахме в двора на село.  newsm78 newsm78 newsm78
Царица го знам аз. Ефектно е, но не мирише особено приятно.

# 234
Ами да ви кажа не съм го мирисала,понеже е на двора дори не съм усетила да ухае неприятно. Сега,като ми казвате обаче ще проверя.

# 235
aitep, ще го настъпя разбира се, то се знае. Mr. Green
А това лале е много интересно.
Приятен ден ви пожелавам момичета, и дано слънчо днес се покаже.

# 236
  • Бургас
Момичета,аз пак да питам..
моите сандъци са извън терасата и цяла нощ ги валя,сигурно са подгизнали.Като се прибера дали да не ги взема на сушинка?

# 237
Всичките ми цветя са вече навън. Последните нощи е студено, ама не виждам да са загинали.
Само сандъчетата с разсад са в остъклението.

# 238
Катя,много хубави цветя Peace А ходжовото лале е , всъщност ,фритилария.Има и други видове, но  този е най-разпространен.И на мен много ми харесва, но ми се иска да си намеря от този вид

# 239
aitep ,много хубава булка си била!   bouquet И на мен ми харесва това Ходжово лале ,имате ли идея от къде да си намеря newsm78 Моята Хоя май скоро ще цъфти.  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=135220&pid=11588443  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт