Поредната лекарска грешка,отнела живот!

• 64 013
  • 1 280
  •   1
Отговори
# 855
Едно е да си хладнокръвна , друго е да си в настроение преди да ти направят абразио-при положение ,че детето е желано и чакано.Най-добрата ми приятелка е била "пациентка "на Мазнейкова , когато тя е била още в МД.Историята е дълга , но и тя така и няма никакъв документ за интервенцията , която и е направена,Мазнейкова излязла в отпуск и така си и останал случая без епикриза и т.нНай-интересното е ,че при следващата бременност /сега си има дъщеря , приятелката ми/професорът , който и е направил нужните изследвания и т.н и е казал ,че е просто невъзможно два поредни пъти да се прояви въпросния синдром, заради , който Мазнейкова и е направила /аборт ли е раждане ли се води незная ,било е в 5 ти месец/

# 856
  • София
Изненадана съм от последователността в мисленето и действията на Весела. Едва ли чак е била в добро настроение, но за да поиска материал за хистология е била доста хладнокръвна. Аз не бих могла да се справя.
Човек не знае какво ще му дойде до главата и на какво е способен в дадена ситуация. Наскоро преживях абразио и не вярвах, че мога да бъда толкова хладнокръвна и спокойна в такъв момент. Поведението на Весела не ме изненада с нищо, пожелавам и от сърце да се сдобие с така желаното бебе!.
Изненадах се от думите на Мазнейкова, че Весела е била под упойка 2 часа, при положение, че всичко се извършва много бързо и си под упойка общо около 20 минути. Мазнейкова се изложи с това си твърдение, тя дори идея е нямала колко време Весела е била под упойка.

# 857
  • София
От всичко, което съм прочела в този форум, за огромна част от пациентите, основният мотив да постъпят в дадна болница е обстановката. ooooh! Не че тя не е важна, все пак живеем в 21 век. Обаче се изпуска същественото. Конкретно за родилките, то е :

1. Квалифициран персонал - АГ специалисти, неонатолози (педиатри) и анестезиолози реаниматори.
2. Неонатология и Реанимация оборудвани със съответната техника!!!!!!!

Не съм чела цялата тема, но се включвам да кажа, че в МД (ВИП стаите) обстановката е страхотна. А парите са в пъъъъъти по-малко от Токуда и т.н.

# 858
От всичко, което съм прочела в този форум, за огромна част от пациентите, основният мотив да постъпят в дадна болница е обстановката. ooooh! Не че тя не е важна, все пак живеем в 21 век. Обаче се изпуска същественото. Конкретно за родилките, то е :

1. Квалифициран персонал - АГ специалисти, неонатолози (педиатри) и анестезиолози реаниматори.

Не съм чела цялата тема, но се включвам да кажа, че в МД (ВИП стаите) обстановката е страхотна. А парите са в пъъъъъти по-малко от Токуда и т.н.

Темата не е за това, което ти пишеш със сигурност. Темата е за една немарлива докторка отнела живота на момиче.

# 859
Продължавам да следя темата защото ме вълнува, нищо че не споделям общоприетото мнение. Виждам, че сме едни и същи хора, които четем и пишем и омразата ескалира, подхранвана даже от детективски наблюдения - че листите не били измачкани, че тя не знае колко всъщност продължава упойката и т.н.

Мазнейкова е добър лекар. Това не означава, че случаят "Запряна" не е лекарска грешка - нито аз, нито вие знаем. Вероятно и никога няма да получим достатъчно добри аргументи в подкрепа на едната или другата теза. Но Мазнейкова е по-добър лекар от по-голямата част от лекарите в това съсловие и поема много по-тежки случаи от повечето си колеги. Ето, дори Запряна през цялата си бременност е била лекувана и консултирана от съвсем друг специалист, за който никой сега не коментира дали е некадърен или не. Тя е пожелала да отиде в МБАЛ "Св. София" когато вече е знаела, че има сериозен проблем.

Пред кабинета на д-р Мазнейкова (най-вероятно дори и сега, докато тук я обсъждаме) има опашка от хора, които не са отишли там заради гледката към Витоша и "Манастирски ливади", а защото вярват, че тя ще им помогне. Повечето отиват по веднъж за фетална морфология и очакват да получат лично отношение и съпреживяване, на които не им е мястото във взаимоотношението лекар-пациент. Аз съм неин много редовен пациент по стечение на обстоятелствата и тя много добре помни цялата ми предистория, но това не означава, че се интересува от мен, от проблемите ми или от общото ми състояние. Аз не го и очаквам от нея. Съобщавала ми е много тежки новини без да й текат сълзи от очите и намирам това за нормално. Тогава се отнесе към проблема ми съвсем делово, както се върши работа, без да съпреживява, да ми емпатизира, съчувства или каквото и да е от този спектър - подобно отношение получих от близките си. Не мисля, че трябва да го търсим от лекарите.

Имала съм поводи за допирни точки и с лекари, които реагират емоционално и изразяват силно лично отношение към пациентите си. В повечето случаи то е фалшиво. А ако не е фалшиво е толкова емоционално обременяващо, че не бих могла да си представя този лекар дълго време да запази психиката си и да върши това, което му е призвание.

Пиша всичко това защото забелязвам, че голяма част от критиката е насочена към нейната безчувственост. Аз мисля, че когато се говори за лекарска грешка, трябва да се обсъдят неща, които не са известни на масовата публика освен от частичните изявления на едната или другата страна (и двете пристрастни). И пак казвам - не мисля, че в държава, в която повечето бременни жени получават абсурдни консултации и препоръки от наблюдаващите ги лекари и нямат достъп до елементарни изследвания и насоки в хода на бременността си, точно този лекар трябва периодично да бъде овалван в катран и пера.

# 860
  • в очите на дъщеря ми
Dandelion, много правилно и логично мнение, за съжаление тук  ще те разпердушинят за него. ooooh!

# 861
  • София
Мазнейкова е добър лекар. Това не означава, че случаят "Запряна" не е лекарска грешка - нито аз, нито вие знаем. Вероятно и никога няма да получим достатъчно добри аргументи в подкрепа на едната или другата теза. Но Мазнейкова е по-добър лекар от по-голямата част от лекарите в това съсловие и поема много по-тежки случаи от повечето си колеги.

Мазнейкова не е добър лекар. Мазнейкова е един що годе приличен лекар с много добра реклама. И това ще ти го каже всеки един друг лекар, който се осмели да говори. Казвали са ми го в Майчин дом - където е работела тя, в Пирогов, където са поемали нейни пациенти  в крайно тежко състояние, в Окръжна болница и т.н Но са го казвали неофициално. А защо - ами защото в болниците е пълно с посредствени лекари, а гарван гарвану око не вади.

# 862
Dandelion, кажи, че не си лекар, за да те поздравя спокойно!
нана, не ти прави чест/ако не се лъжа, си журналист/. Бих искала да прочета определение за добър лекар, но нямам нерви да чета глупостите на голяма част от вас.

# 863
  • София
нана, не ти прави чест/ако не се лъжа, си журналист/. Бих искала да прочета определение за добър лекар, но нямам нерви да чета глупостите на голяма част от вас.

Кое точно не ми прави чест? И какво общо има тук професията ми?

# 864
  • с/у ОколоМръсТното
В кое предаване е участвала Мазнейкова? Има ли го в нет-а, да го видя?

# 865
Шани, в " Горещо", миналата събота!

# 866
  • София
ТърсИ го в темата за звездните аборти.

# 867
Фактът, че Мазнейкова участва в предаване като Горещо, означава, че тя е наясно, че работата и се следи, че общественото мнение е негативно настроено към нея и че възмущението по случай със Запряна нараства, защото хората чакат експертно мнение за това, кой е виновен за смъртта на младата жена.
Мазнейкова добре знае, че лекарската мафия, към който и тя принадлежи, няма да изнесе на светло истината за случая със Запряна и за това говори за "несериозно и банално" когато става дума за човешка загуба , болка и смърт...
Гаврата с човешкият живот в БГ продължава и за жалост Мазнейковци няма да се свършат, докато няма сериозен контрол над работата им.
И не виждам смисъл във всички напъни да се даде положителна оценка за Мазнейкова, защото това няма да направи случая със Запряна по малко трагичен.

# 868
А тук разбирам, че интереса ни към развитието на случая е воден основно от омраза.
Това ни е голямата трагедия като народ, потърсиш ли справедливост, значи искаш да правиш мръсно, а това не е хубаво, и обикновено се наказва.  ooooh!

# 869
  • София

Темата не е за това, което ти пишеш със сигурност. Темата е за една немарлива докторка отнела живота на момиче.

Ами, да, права си, ама общото е, че повечето хора ходят там и в частните болници, където нивото е по-ниско от МД, заради лукса.

Общи условия

Активация на акаунт