Поредната лекарска грешка,отнела живот!

• 63 754
  • 1 280
  •   1
Отговори
# 1 110
hora molja vi daite neshto da napravim zaedno da podkrepim toja chovek koito se bori sam za neshto koeto zasjaga nas - jenite!!! toi jena si znae che nemoje da vurne, ama e razbral che v taja durjava ima problem i to goljam... az ne moga da go gledam kak se izmuchva i vsichki go pravjat na glupak Sad(( ako nie ne napravim neshto i to vednaga instituciite shte pomrunkat nejasno oshte malko i shte potuljat vsichko...
izkliuchitelno sum iznenadana che ne chuvam vse oshte za nikakva reakcija na maikite Sad(

# 1 111
Сигурна бях, че ще се потулят нещата отново, нито е за пръв ,нито за последен път! #2gunfire

# 1 112
Случаят вече е потулен.Току що при Гала се изказа някаква докторка,която участва в доклада на МЗ,който още не е излязъл и каза,че:секциото било направено правилно и нямало остатъци от плацента Thinking Thinking  Thinkingи хистологичните изследвания не били правилни newsm78
Поредната бюрокрация в България.Беше им нужно време ,за да си нагласят нещата в тяхна полза и успяха!
Жената наистина не си е отишла от секциото. Тя си е дошла с неустановена инфекция и матката след секциото е дало още "храна" за развитие. След като е била с лоши показатели и неустановена инфекция защо болница "Мазнейкови" не е превела жената преди операцията в "по-висша" инстанция? Съвсем логично е и бебето да покаже проблем, изискващ специализирана помощ и да се наложи превеждането му в болница, в която могат да се справят с евентуалния проблем. Едва ли някой може да гарантира, че ако раждането беше станало в друга  "по-способна" болница крайния резултат нямаше да е същия... Но на жената е отнето ценно време в мотане по онко-хематологии, частна болница и домашен престой. Важно е обаче да направят секциото, защото таткото плаща и трябва да му се вземат парите. Алчност в комбинация с тотална безотговорност! Да бяха им обяснили честно какъв е проблема и да признаят, че не могат да се справят с него ...

# 1 113
Случаят вече е потулен.Току що при Гала се изказа някаква докторка,която участва в доклада на МЗ,който още не е излязъл и каза,че:секциото било направено правилно и нямало остатъци от плацента Thinking Thinking  Thinkingи хистологичните изследвания не били правилни newsm78
Поредната бюрокрация в България.Беше им нужно време ,за да си нагласят нещата в тяхна полза и успяха!
Очаквах такова развитие на нещата и въпреки това съм потресена.

# 1 114
  • София
Случаят вече е потулен.Току що при Гала се изказа някаква докторка,която участва в доклада на МЗ,който още не е излязъл и каза,че:секциото било направено правилно и нямало остатъци от плацента Thinking Thinking  Thinkingи хистологичните изследвания не били правилни newsm78

Е как ще стане това при положение, че има епикриза в която го пише черно на бяло.
Просто съм изумена.
Чакам някой ако може да напише писмо. Ще се разпиша с две ръце. И мисля че трябва да се разпрати на много места, не само в МЗ.Тия са за убиване просто. #2gunfire #Cussing out #2gunfire

# 1 115
  • в очите на дъщеря ми
Жената наистина не си е отишла от секциото. Тя си е дошла с неустановена инфекция и матката след секциото е дало още "храна" за развитие. След като е била с лоши показатели и неустановена инфекция защо болница "Мазнейкови" не е превела жената преди операцията в "по-висша" инстанция? Съвсем логично е и бебето да покаже проблем, изискващ специализирана помощ и да се наложи превеждането му в болница, в която могат да се справят с евентуалния проблем. Едва ли някой може да гарантира, че ако раждането беше станало в друга  "по-способна" болница крайния резултат нямаше да е същия... Но на жената е отнето ценно време в мотане по онко-хематологии, частна болница и домашен престой. Важно е обаче да направят секциото, защото таткото плаща и трябва да му се вземат парите. Алчност в комбинация с тотална безотговорност! Да бяха им обяснили честно какъв е проблема и да признаят, че не могат да се справят с него ...

Най- после едно трезво и правилно(от към фактология)  мнение

# 1 116
е просто нямам думи,до кога България ще е една нищожна държава,и до кога ще продължаваме да търпим лекарски грешки,за които страдаме ние и нашите близки.За съжаление,това не се случва само в София,а се случва във всяка една болница,във всеки един град,и както винаги-виновни НЯМА,няма и да има,защото тук осъден лекар или глава от управлението няма да има,до когато парите ни управляват?!?!

ще ви разкажа моята история,която за мое щастие не завършва с трагичен край.

на 15.03 тази година пристигам в нашата болница със съмнение за изтегли води,приемат ме,цял ден никой не погледна дали наистина водите са изтекли (първа бременност ми е).Още през вечерта започнаха контракции на през 3-5 мин,и дежурния лекар (който даже ми водеше бременността) ми каза "Ако до 24:00 часа продължават ме намери,или аз ще дойда." Контракциите продължиха,но лекар така и не намерих,обикалях цялото отделение и освен една чистачка,друг не видях,а от нея получих отговор "Няма къде да се скрие доктора,намери го..." Опити ми да го намеря бяха неуспешни и аз се върнах в стаята си,на сутринта дургия лекар *** ме прегледа за разкритие и дали са ми изтекли водите,само той ми обърна внимание,на обяд родих при него *** ,изписаха ме на 3-тия ден,махнаха ми конците на 2-рия ден,след като се прибрах у дома шевът ми се отвори,търпях го доста време,можеше да правя само промивки със смрадлика,на 13-тия ден след раждането отивам в спешното с Т 38,9 и страшно отпаднала,отивам със съмнение за мастит,от което може би е и Т-рата,в последствие се оказва че всичко идва от стомаха.Отивам в гинекология,чакам 5-6 часа лекарите да се наприказват и да се видят...Прегледаха ме,оказа се че имам останала плацента и кръвта ми е започнала да се натравя.Изчистиха ме,сестрата каза че е било нещо ужасно и съм загубила малко повече кръв,ноктите на ръцете ми бяха синиа ръцете като на мъртвец,най-накрая след няколко дена Т-рата спадна,лекарят който ме изроди *** дойде да ме види (как е събрал смелост не знам),попита ме как съм,и само толкова.Помня думите на акушерката с която ме израждаха,а те бяха "Дай да огледаме плацентата..." и след това заспах от упойката...Не мога да повярвам че лекарят *** който ми обърна най-много внимание,допусна тази грешка...Слава богу сега се радвам на моето щастие Теодор,както и на близките си... Ако не беше свекърва ми,аз щях да си търпя у дома мастита да отмине и Т-рата да спадне...добре че я послушах да идем до спешното,за което й благодаря.Както и на доктора който ме изчисти,каза ми че ако бях изчакала още малко,щях да стигна до финалния край...въпреки това,не му беше неудобно да си поиска 12-годишно Джони Mr. Green което ест.не получи,мислех да му кажа да си го вземе от родилно (там почерпих лекарите,че са ми обърнали внимание и съм добре...)

На Вас момичета,Ви желая безпроблемни раждания,както и добър лекар,и да не подценявате дори и една Т-ра,защото тя може да бъде признак за много неща,аз лично подценявам такива леки признаци,но от тогава се отнасям със себе си по-сериозно,тази случка ми беше за урок.

# 1 117
Без коментар, защото нямам думи. Трябва да се страхуваме и от раждането вече, дори да е при уж така наречените специалисти в БЪлгария. Те ако най-добрите не могат да установят от какво ти е инфекцията на матката, не знам кой. Поредната гавра с обществото е този случай, нищо не се изяснява и вина няма никой. #2gunfire #Cussing out

# 1 118
Вчера си говорим с една приятелка,медицинско лице.
Питам я "Добре де, снощи си гледала предаването(Горещо).И ти си
потресена и ядосана,както и аз.Смяташ ли,че има вариант да се
изправи един доблестен лекар,който с чиста съвест да заяви пред
обществото,че все пак вината е при Мазнейкова."А преди това си
приказвахме,относно това,в кой е вината.Тя каза:"Лекарите са
на принципът Гарван гарвану око не вади".

# 1 119
......... и нямало остатъци от плацента Thinking Thinking  Thinkingи хистологичните изследвания не били правилни newsm78..

Е как ще стане това при положение, че има епикриза в която го пише черно на бяло.
.........

Във всяка матка след раждане при хистологично изследване ще се открият клетки и малки фрагменти от плацентата, ще се открият и следи на некроза - това е напълно нормално. При отлепването на плацентата винаги остават малки частици, които не представляват проблем...
Мазнейкова не е причинила смъртта на жената поради грешка, грешка е че е поела пациент , с който не са в състояние да се справят. Няма как да се докаже от къде е тръгнала инфекцията, единственото 100% сигурно е , че жената постъпва с инфекция, която драматично се демонстрира в кръвните изследвания. Резултатите са били много лоши - т.е. инфекцията вече е "разбутала" целия й организъм.  Пренебрегванито на тези данни и амбицията "да направим секциото че да не изпуснем парата" са за наказание.

# 1 120
........ единственото 100% сигурно е , че жената постъпва с инфекция, която драматично се демонстрира в кръвните изследвания. Резултатите са били много лоши - т.е. инфекцията вече е "разбутала" целия й организъм.  Пренебрегванито на тези данни и амбицията "да направим секциото че да не изпуснем парата" са за наказание.

И за това, най- нормалното нещо на света е, тази жена да бъде изписана 2 дни след секциото, с 40 градуса температура, нали?
Егати безсрамната и долна кучка е тая!  #2gunfire
Пази Боже от такива "доктори".

# 1 121

Най- после едно трезво и правилно(от към фактология)  мнение

Абсолютно! От всичко прочетено разбрах, че Запряна е постъпила при Мазнейкова вече със сериозен проблем, т.е. причината за състоянието й не е било секциото. То може би е влошило нещата, но пък кажете ми, какво да направят лекарите при бременна с толкова лоши изследвания, естествено, че ще извадят бебето спешно. Peace
Сега, не искам да оправдавам лекарите в този случай. Трябвало е, като видят, че не могат да се справят със състоянието й да я пратят веднага в Майчин дом или ВМА, а не да я изписват. Всъщност до момента на изписването в болницата на Мазнейкови са действали правилно.
Но да изпишеш човек с очевидна инфекция е безумно.  #Cussing out
От цялата работа разбирам, че лекарите всъщност до края не са разбрали какво й е на Запряна. Температура, но не е ясно от какво и са се опитвали да отхвърлят всички възможности.

# 1 122
  • София - Рим и обратно

Мазнейкова не е причинила смъртта на жената поради грешка, грешка е че е поела пациент , с който не са в състояние да се справят. Няма как да се докаже от къде е тръгнала инфекцията, единственото 100% сигурно е , че жената постъпва с инфекция, която драматично се демонстрира в кръвните изследвания. Резултатите са били много лоши - т.е. инфекцията вече е "разбутала" целия й организъм.  Пренебрегванито на тези данни и амбицията "да направим секциото че да не изпуснем парата" са за наказание.
E и това ако не е престъпление...незнам. То е дори по-лошо от грешка - съвсем преднамерено убийство. Не е пропуснала да изготви сметчицата за плащане, нали? Доколкото разбрах, прибавила е и 200 лв за превеждане на бебето  #Crazy И след това съвсем съзнателно я е отпратила да се оправя както може. Е не било грешка! Не, не е, просто лекарката си е изпълнила "плана" и си е взела парите #Cussing out Пък тя пациентката била "много болна" по начало, какво е виновна Мазнейкова... Tired

# 1 123
nani,напълно съм съгласна с теб.Именно в това е цялата работа-да се вземат 4000 лв за раждането,пък после да се спасява жената.На Мазнейкова целия й вид е на алчна и безскрупулна жена,която е по-скоро бизнесмен,отколкото лекар.Не бих се доверила на лекар с такова излъчване.И щом като съдът не я наказва,то нека ние жените я накажем,като просто не ходим да раждаме и да се преглеждаме в нейната клиника.Да видим после дали ще има пари за нови пластични операции.

# 1 124
  • София

Най- после едно трезво и правилно(от към фактология)  мнение

Абсолютно! От всичко прочетено разбрах, че Запряна е постъпила при Мазнейкова вече със сериозен проблем, т.е. причината за състоянието й не е било секциото. То може би е влошило нещата, но пък кажете ми, какво да направят лекарите при бременна с толкова лоши изследвания, естествено, че ще извадят бебето спешно. Peace
Сега, не искам да оправдавам лекарите в този случай. Трябвало е, като видят, че не могат да се справят със състоянието й да я пратят веднага в Майчин дом или ВМА, а не да я изписват. Всъщност до момента на изписването в болницата на Мазнейкови са действали правилно.
Но да изпишеш човек с очевидна инфекция е безумно.  #Cussing out
От цялата работа разбирам, че лекарите всъщност до края не са разбрали какво й е на Запряна. Температура, но не е ясно от какво и са се опитвали да отхвърлят всички възможности.

Е да ама секциото е било 5 дни след като е приета. Какво са чакали през тези 5 дни.  Сама да се излекува?
Иначе съм съгласна с другото казано от теб.

Общи условия

Активация на акаунт