Бъдещи майки - АВГУСТ 2009- тема 29

• 13 451
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
Привет
Миналата седмица ходих на лекар и доки ми каза че термина ми е на 30 юли а беше на 5 август.Всичко е наред с бебо момиче каза че ще е и тежи 500 грама.Днес ще ходя в майчин дом да видя там как е .Чудя се дали да я сменям мойта доки newsm78

# 151
Здравейте  Hug

A_S_Y_77, аз съм чувала за такова поверие, но не вярвам. И с предната бременност боядисвах яйца и сега ще боядисвам.

И тук времето изглежда добре, жалко, че няма да мога да се възползвам. Който е свободен да излиза на разходка.  Laughing

# 152
Добро утро аз не съм чула за такова поверия и ще боядисвам яйца.
Днес се чуствам много уморена а и от нощес ме боли стомаха и затова мисля да почивам и с малката да излезем чак привечер
Утре сутрин съм при доки и ще си видя бебо Laughing нямам търпение

# 153
Добро утро на всички!
И тук времето е ужасно днес и май ще си стоя в къщи  Cry

# 154
Добро утро и от мен!
Янче, опитах да ти пратя ЛС, но лимитът ти е изчерпан и кутията ти е пълна. Исках да ти кажа, че още не се чувствам хич добре и с тези контракции не ми се мърда никъде. Доки ми каза само да лежа.
Ако се почувсвтам по-добре следващите дни ще ти пиша в скайп.
Как сте мами?
Аз ще пия пак куп хапчета, пък да видим дали ще се оправя.

# 155
Здравейте, момичета Hug!
Това за боядисването на яйцата съм го чувала, защото бременните около мен не боядисваха яйца.Но си мислех, че има връзка с боята и затова ще ползвам ръкавици, а то било поверие..... newsm78.
Не се връзвам на такива неща , но ми стана любопитно.Някой ако знае защо, моля да каже.Сега питах една позната, която избегна тази процедура, но тя ми каза, че само знае , че не трябвало.
Аз ще боядисвам, това е любимият ми празник.

# 156
И аз много обичам Великден  Heart Eyes

Шайн, одобрените бои за яйца стават дори и за директна консумация, те на са отровни. Да не говорим, че не проникват през кожата на пръстите  Grinning Аз също ще ползвам ръкавици, но за да не се изцапам

# 157
  • София
Поверието за яйцата е, че не трябва да ги боядисва бременна жена за да не роди бебе с белези- щуротии според мен  Grinning
Като гледам постоянно някой отпада за срещата на Ариана утре- не е лошо да се разберем твърдо нещо за да не се окаже, че една от нас е отишла и чака залудо останалите....
Желая ви лек и слънчев ден! Hug

# 158
 Laughing Laughing Laughing
А, добре, развеселихте ме Hug.
Не се връзвам Wink.Другото, което се сещам е , че на бременната като й се прияде нещо, трябва да го получи веднага.На мен като ми се прияде нещо странно и два дена мисля дали наистина ми се яде точно това и докато се наканя да изпратя мъжа ми, то ми минава hahaha
Лилия, знам , че са безвредни, но за всеки случай Wink

# 159

Абе момичета, май само аз не знам къде се намира езерото Ариана, я споделете, макар, че сигурно няма да ми е удобно да дойда, ама поне да знам Simple Smile

Езерото Ариана е това в парка на Орлов мост, до националния стадион Васил Левски  Grinning

Аз утре ще кажа със сигурност дали ще мога да дойда  Hug

Цвети, и аз не знам къде се намира езерото.  Mr. Green
Ако срещата сериозно се организира, ще се опитам да дойда, но за целта трябва да си взема навигатор. Blush Живея в Света Троица и ако има някой от моята посока - да свирка, аз съм с кола. Hug

# 160
  • Пловдив
xexe тъкмо сънувах че боядисвам яйцата за велик ден ,ставам отварям форума и вие това коментирате  Grinning
и аз не съм суеверна и ще си ги боядисвам,много ми е любимо  Heart Eyes
Днес следобед или утре съм при доки.
Вчера ходих за кръв и урина и гледам че хемоглобина ми е нисък(109),та да видим какво ще каже.
За подуването на краката някой питаше и при мен се подуват ,преди няколко дена се обадих на док да го питам и той каза че е нормално.На прегледа пак ще го питам,че от сега да не мога да си обуя ботушите ,хич не ми е нормално  Laughing

# 161
Мамчета от Пловдив, някой няма ли да измисли нещо за срещичка? Само софийските мами ли се сещат ?  Simple Smile

# 162
  • София
Честити новопоказали се момиченце и момченце, живи и здрави да се родят, както и всички чакани бебенца.

Не че е важно, но не може да не знаете езерото Ариана (говоря за софийските мами) - то е баш на Орлов мост, на входа на парка, от време на време е празно, друг път е пълно. Понякога в него има лодки, зимата има ледена пързалка и шанца за сноуборд или скейтборд. Може би просто не може да се сетите.

Не виждам как бременна мама с едно дете вече няма да седне да боядисва яйца. Моята щерка от Коледа ме пита кога ще боядисваме яйца. Обаче тая година няма да меся козунаци, че съвсем ще каталясам, то си е час само месенето, пък докато стане на тесто бъркоча си е ужас някакъв.
Не се поддавайте много на такива поверия, стига да можете. То аз си пиша, ама съм кат кошница в главата (сещайте се защо).

Аз за белезите съм чувала, че ако бременната не си хапнела каквото и се ядяло на детето щяло да му излезе белег с формата на яденето.

Друго ми бяха казали като бях бременна с Ивка - ако много се стресна от нещо, да се гепя за дупето, защото където се хвана там ще му излезе белегче. И веднъж така нещо ме стресна и се хванах за дупето, Ивайла се роди с една точка, дето не е нито бяла нито тъмна, но се отличава от кожата - колкото стотинка, до преди година още си и седеше на дупето.

Маник, чат пат се сещам за един твой отговор на мое писание, тогава даже си мислех, че съм ти отговорила, но съобщението се беше изтрило. Като казвах, че ходенето до нулите през нощта е прелюдия към нощното хранене, ти ми написа, че само през нощта оставало да ядем. Mr. Green А аз имах предвид нощното хранене на бебето.  Sunglasses
То няма гаранция, че ще се буди, но първите 3 месеца повечето се будят. А в такива моменти да се дава водичка за мен е безумие.

# 163
Привет и от мен в новата тема!
Елито, много съжалявам за загубата ти.  Hug Hug Hug Бързо възстановяване.
Вчера бях на ФМ и вече знам пола на бебчо - момченце. Може да сложите син щъркел. Цели 400 гр. тежи засега.
Лек и успешен ден на всички.  Hug Hug Hug

# 164
Здравейте !  Hug
Денди, ходих при Максим Яков на 4Д
Честито на мамите видяли пола, нашето беше много желано момченце, още от предната бременност искахме момче с татито и сега се надявахме тоя път да е такова. Докато доки гледа с ехографа  мъжа ми наднича зад рамото му и по едно време - а, докторе, май ми се видя пишка Party- и доки казва - май и на мен така ми се видя -  След като завъртя и го погледна под друг ъгул и тогава вече потвърди че е момче и таткото започна да си танцува в кабинета от радост newsm44 dance nuts
Относно поверието за уплахата и белезите по бебетата, аз съм виждала много такива белези върху познати които са обесняват с уплахата на майка им. Бившето ми гадже имаше по тъмно петънце под пъпа във формата на елха което било в следствие на това че майка му докато била бременна с него ходили в някаква гора да си отсекат елхичка за нова година но ги подгонил горския и тя като побягнала и се хванала ниско за корема точно там.
 Колко е истина незнам, но моята приятелка преди много ми се кефише че като се стресна от нещо и вдигам двете ръце и не се пипам за никъде yesyes

Общи условия

Активация на акаунт