Нашите бани,9та тема

• 45 362
  • 341
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Майсторите ми предлагат избор само от метална и метална мат лайсна, а моите плочки за бежави и искам да се слива.
Ще имам ниши и с лайсни ще изглеждат като опаковани правоъгълни, метални отвори, не си го представям красиво.  Confused

Момичета, споменавате избор от цветове за лайсни.
А случайно да знаете, дали има бежави лайсни и дали са качествени цветните ?
Майсторите ми не работят с пласмасови, отказват за тях да ми дадат гаранция.

Ще ви послушам и отново ще попитам за този вариант със скосяването на плочките.

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 10:05 от Иля

# 196
Ето двете ми бани с бежави лайсни

Точно при бежавите нюанси има най-голямо разнообразие.

# 197
  • София
Майсторите ми предлагат избор само от метална и метална мат лайсна, а моите плочки за бежави и искам да се слива.
Ще имам ниши и с лайсни ще изглеждат като опаковани правоъгълни, метални отвори, не си го представям красиво.  Confused

Има цветни лайсни. В Бриколаж. Моята е такава. Даже се чудех дали да не купя розова. Но в крайна сметка взехме кремаво.

# 198
Нашата баня е с лайсна във всеки ъгъл... Вярно бели са ама не знам да има разлика между цветни и бели в качеството. Имам предвид, че има и кофти бели лайсни. Колкото до изпиляването на плочките (ако е без лайсни) трябва наистина да разчиташ на добри майстори, на които ИМ СЕ ЗАНИМАВА с това, че ако ги изпилят "през пръсти" и минеш някой път покрай ъгъла и се драснеш едва ли ще е много приятно Peace Най-добре грабни една плочка и си търси лайсни с нея  я в Броколаж, Практикер, Практис, я в по-малките магазини из кварталите, които са само за плочки Peace

Нана, страхотна ви е станала банята Simple Smile Hug

# 199
  • София
mama_nat , много добре се е получило, съвсем се сливат лайсните със цвета.
А пласмасови ли са лайсните и доволна ли си от качестовото ?
Има ли метални бежави ?  Rolling Eyes

Това са моите плочки- http://picasaweb.google.com/muhlata/Banq#5310121202902667506.

# 200

Рискът с пвц лайсни е по-голям : първо дали ще налучкаш цвета и второ малко грубичко седят.Има и метални ,който са грубички , но има едни който са много дискретни. Трябва да ги видиш на живо в някой магазин.

# 201
Не знам дали има метални бежови. В магазина, в който ние пазарувахме имаше самометални сиви... нашите бяха пластмасови... Ама нали ти казвам - нашето беше лесно с чисто белите. А плочките на снимка и на живо понякога може малко да се различават, затова ти казах да си носиш плочка и да наложиш лайсната, за да се убедиш, че ти харесва как стои Wink

# 202
mama_nat , много добре се е получило, съвсем се сливат лайсните със цвета.
А пласмасови ли са лайсните и доволна ли си от качестовото ?
Има ли метални бежави ?  Rolling Eyes

Това са моите плочки- http://picasaweb.google.com/muhlata/Banq#5310121202902667506.

Страхотни са ти плочките и съм убедена, че ще намериш подходящи лайсни. Както са те посъветвали - вземи парче плочка и иди в големите магазини за фаянс. Няма начин да не си харесаш нещо. Пък било то и пластмасово. Изобщо не знам какво те притеснява пластмасата. Вярно е, че ако има чак такъв силен удар ще се счупи, но ако е метална ще се получи вдлъбнатина и пак ще трябва да  се сменя. И още нещо - лайсните са за плочки с различна дебелина - 8 мм и 10 мм. Много внимавай като купуваш. Разликата на първо четене е минимална, ама като се постави и истината лъсва.
Моите лайсни са пластмасови, но все още не сме се нанесли, за да дам мнение. Майсторите не са се оплаквали като са ги слагали. Надявам се да съм направила правилния избор. Пък и не предвиждам да влизам с танка в баните, та се надявам всичко да е ок.

# 203
  • София
Момичета, благодаря на всички за полезните съвети, много ми помогнахте !  bouquet

# 204
еееее, много хубави бани показвате вече готови. Някой да е попадал на интересни модели шкафове за баня?

# 205
Момичета, благодаря на всички за полезните съвети, много ми помогнахте !  bouquet

Виж и тук как изглежда една баня с много метални лайсни Simple Smile

http://images.google.bg/imgres?imgurl=http://bgremonti.com/img/a … 26sa%3DN%26um%3D1

Иначе и нашият майстор каза, че не ползва пластмасови, а само метални неръжд. естествено, защото при другите не давал гаранция Simple Smile

А ето така и много примери за така нар. пилен ръб: http://images.google.bg/images?hl=bg&um=1&sa=1&q=%D0 … &aq=f&oq=

... за да се ориентираш или дезориентираш повече Simple Smile)

# 206
  • България-Швейцария
Лайсните ги възприемам само ако се връзват с цялостния вид на банята и подчертават други елементи от останалото обзавеждане в нея.
В линка по-горе изглеждат добре, но на повечето места, където съм ги виждала седят точно като на свинче звънче.
Отделно по ръбовете им се набива мръсотия, която и с четка за зъби не може да се отстрани (като около сифона на мивката, с разликата че той може да се развие и да се почисти отдолу, докато лайсните не могат да се демонтират).
Това е пилен ръб (геруми още ги наричат майсторите) правен през 2000-та  година, като не съм се счупвала да търкам и лъскам банята непрекъснато.

# 207
А принципно пиленият ръб е и по-скъп, защото е и по-труден за изпълнение от майсторите - това само като допълнение по темата де Simple Smile

# 208
  • България-Швейцария
По-скъпо е, да - плаща се на линеен метър.
За мен си струва, все пак не си ремонтирам банята всеки сезон Simple Smile.

# 209
Момичета днес са ми пристигнали плочките и започваме да уговаряме майстори. Тъй като преди не съм се занимавала с такова нещо, съм много неориентира в заплащането. И оттам въпросите:

1. Единият майстор е обявил цена 15 лв/кв.м за лепенето. Това в рамките на приличното ли е? (само да вмъкна, че едната плочка е с размер 31/95 см и се лепели по-иначе, защото имали "коремче")
2. Най-вероятно ще се наложи къртене и местене на ВиК, колко би ми струвало?
3. За полагането на линеен сифон отделно ли се плаща и колко?

И последно някой има ли отзиви за тази санитария http://www.ceramicagsg.com/?

Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт