Нашите бани,9та тема

• 45 370
  • 341
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, с каква програма си проектирате баните? Пробвах няколко, но са прекалено схематични. Искам само да разиграя варианти с плочките.
И още един въпрос имам - някой слагал ли е за под в банята черно-кафяви плочки, като паркет - съвсем точна имитация, като недобре шлайфано дърво и само като пипнеш се разбира, че е керамика? Чудя се как ще е с чистенето - заради грапавината и цвета. Thinking Мислим да облицоваме пода и ваната така.

# 181
  • София
lo80, аз бих разсъждавала така:

При облата кабина ти остава наистина повече място в банята, обаче то (мястото) е малко мъртво - зад вратата - и погледът не го вижда много, че да му е по-просторно Simple Smile И ако това място там няма да ти свърши др. работа - напр. да разположиш от онези шкафове-колони напр. или да се скрие там пералня, не знам дали има смисъл от него  newsm78
Иначе по въпроса овал или трапец: трапецът пести повече място, а ти си имаш достатъчно и за овала, така че е въпрос на цена и вкус/предпочитание...

А във варианта с преградата е сигурно, че ще имате достатъчно простор за къпане и движение в душовото пространство. А и при този вариант можете да оставите тоалетната на ъгъла - би внесло повече "динамика" в помещението според мен.

И си представям едно огледало по цялата стена от мивката до тоалетната чиния Simple Smile - за още повече светлина и ширина Simple Smile

И плочките са супер: светли, свежи, с настроение и за меко и леко събуждане сутрин Simple Smile

А можеш ли да местиш тоалетната и мивката или това вече не подлежи на подмяна? Simple Smile) Щото се сетих и, че нщ подобно може да се направи (с параван вместо вана де):

Предимство ми се вижда, че в банята ще те "посреща" огледалото над мивката (на стената с/у вратата), а тоалетната чиния ще остане на "по-заден" план Simple Smile Така огледалото ще има по-голяма роля да лъже окото за повече ширина и светлина Simple Smile
Ами това от мен.... Simple Smile

mamanin, благодаря ти за идеята! Този вариант е много хубав и заслужава да се помисли и над него Simple Smile Всичко в банята ни, все още, подлежи на местене. В момента банята изглежда така и цък. Утре ще се видим с майсторите, та до утре има още време за размисли. Незнам обаче, местенето на тоал. чиния дали не е нещо сложно. Иначе по проект мивката се пада точно на мястото, на което е показана на скицата от теб. Моя идея беше да я изместим на другата стена. Мислех си, че по-лесно ще е, да се преместят тръбите за мивката, от местенето на тръбите за тоалетната. А пералнята и бойлера ще ги слагаме в килерчето, което е залепено за банята, така че пералня и бойлер няма да има в това помещение. А колко си мечтая за голямо огледало... Вярно е, че срещу вратата ще изглежда по-добре, не се бях замисляла!
Тази събота попаднах в един магазин на кът, с оранжевата натура и щъкнах снимка. За пръв път ги видях на живо наредени. Малко повечко лъскавки ми идват, но вече се примирих с това.

# 182
  • София
Момичета, някой да е правил баня с ниши ? Искам да видя, как изглежда с плочки, намирам снимка, но не и за баня- http://cinciinteriorremodeling.com/ImagesWork/Misc/NICHE1a.jpg

# 183
http://www.keranova.org/rubbg.php?R=1&SR=14&

Иля, в този сайт има много бани с ниши. Да не кажа почти всички. Има страхотни изпълнения. Цъкаш на малката снимка за по-голямо изображение. Дано си намериш твоите ниши   bouquet

# 184
  • София
Ето я вече и готовата баня.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=159136&pid=11745768

# 185

mamanin, благодаря ти за идеята! Този вариант е много хубав и заслужава да се помисли и над него Simple Smile Всичко в банята ни, все още, подлежи на местене. В момента банята изглежда така и цък. Утре ще се видим с майсторите, та до утре има още време за размисли. Незнам обаче, местенето на тоал. чиния дали не е нещо сложно. Иначе по проект мивката се пада точно на мястото, на което е показана на скицата от теб. Моя идея беше да я изместим на другата стена. Мислех си, че по-лесно ще е, да се преместят тръбите за мивката, от местенето на тръбите за тоалетната. А пералнята и бойлера ще ги слагаме в килерчето, което е залепено за банята, така че пералня и бойлер няма да има в това помещение. А колко си мечтая за голямо огледало... Вярно е, че срещу вратата ще изглежда по-добре, не се бях замисляла!
Тази събота попаднах в един магазин на кът, с оранжевата натура и щъкнах снимка. За пръв път ги видях на живо наредени. Малко повечко лъскавки ми идват, но вече се примирих с това.

E, хайде пък сега лъскави Simple Smile, горе главата! Често препоръчват за малките бани лъскави повърхности на фаянса и шкафовете напр., щото допълнително отразяват светлина и придават лъже-ширина Simple Smile)
А иначе за разположението наистина майсторите трябва да кажат става или не местене на тоал. чиния пък тогава ще го мислите Simple Smile
Те моите разсъждения са само, за да имате и друг поглед Simple Smile

# 186
  • София
http://www.keranova.org/rubbg.php?R=1&SR=14&

Иля, в този сайт има много бани с ниши. Да не кажа почти всички. Има страхотни изпълнения. Цъкаш на малката снимка за по-голямо изображение. Дано си намериш твоите ниши   bouquet

Ооо, много благодаря за ползеният линк, mama_nat !   bouquet
Наистина има страхотни варианти, утре ще накарам да изкъртят някои от нещата, които тези дни изграждаха.  Crazy

# 187
Здравейте и от мен  Hug
присъединявам се към вас Blush
избрахме вчера плочките,но още се чудим за мивката и тоалетната чиния  Thinking
трябва да са черен мат и двете  Crazy моля да помагата  Mr. Green ако някой е гледал скоро, да сподели за магазин и ценички ще съм много благодарна   bouquet
п.с. чудя се между тези два модела мивки  ooooh! :

http://bulgres.com/bg/?p=catalog&category_id=51

квадратната или ъгловата  Whistling

# 188
  • София
Момичета, а с лайсни ли са ви направени ръбовете на банята или има друг вариант ?
На повечето снимки не виждам да има лайсни- http://www.keranova.org/product.php?SR=14&R=1&R1=&p=395Thinking

# 189
  • София
Може и без лайсни, но трябва да е много добър майсторът И да е точен проектът - т.е. на всеки ъгъл (бил той външен или вътрешен) да се пада цяла плочка и от двете страни. Иначе се получават едни назъбвания, които са доста нелицеприятни.

Но пък ако горните две условия са спазени може са е много красиво.

Аз и до сега не мога да възприема хоризонтален фриз или друг цвят, който да пресича основния и по вертикала - едноцветна лайсна. Някак си разваля цялостния ефект.

Срам не срам да си кажа - от 7 тема съмо бещала да покажа банята. Тогава я започвахме, сега вече си я ползваме....   Blush ще я снимам  Whistling

# 190
  • София
Момичета, а с лайсни ли са ви направени ръбовете на банята или има друг вариант ?
На повечето снимки не виждам да има лайсни- http://www.keranova.org/product.php?SR=14&R=1&R1=&p=395Thinking

Да, чупката, която имам в банята е с лайсна.
Тъй като старата ми баня беше без лайсни и не ми харесваше изобщо, този път си я направих както аз искам.

# 191
  • София
Аз искам да не ми поставят лайсни, но майсторите ми обясняваха, че е голяма сложнотия, трябвало да се изпиляват ръчно ръбовете на плочките и не ми препоръчват този вариант.

get_real , а ако се падне цяла плочка, не трябвали пак да се пили ръба ?

nana77, много хубава баня, честито !  bouquet

# 192
Иля, това което си показала на сайта е 3D, а не реална снимка. Там наистина изглежда перфектно, но за съжаление в действителност е друго. Вътрешните ръбове се оформят по-лесно и там няма нужда от лайсни. За външния обаче трябва наистина добър майстор, ако искаш да стане като хората. Краищата на плочката се скосяват под 45 градуса и наистина се прави ръчно. Ако цветът на плочките позволява, те съветвам да си подбереш подходяща лайсна.

# 193

Здравей, хубаво е да си сложиш лайсни за външни ъгли (или ръбове, както ги наричаш), за да предпазиш плочките. На пазара има достатъчно производители, цветове и размери, така че вярвам, че ще избереш най-подходящата Simple Smile Ако не си намериш твоя цвят, има вариант лайсната да е метална, които придават допълнителна елегантност,а ако се съмняваш, че металната лайсна ще ръждяса, то да знаеш, че има лайсни и от неръждавейка (стомана).

# 194
  • София
Иля, това което си показала на сайта е 3D, а не реална снимка. Там наистина изглежда перфектно, но за съжаление в действителност е друго. Вътрешните ръбове се оформят по-лесно и там няма нужда от лайсни. За външния обаче трябва наистина добър майстор, ако искаш да стане като хората. Краищата на плочката се скосяват под 45 градуса и наистина се прави ръчно. Ако цветът на плочките позволява, те съветвам да си подбереш подходяща лайсна.

Peace

А зависи и от самата плочка - има много твърди, или лесни за спукване плочи, въобще повечето са трудни за обработка. Може да жертваш две, за да ти покажат как ще стане и да прецениш дали ти харесва.

В повечето случаи една лайсна няма да развли обшия облик, но понякога е трагично несъвместима. Въобще не знам какво да те посъветвам, зависи от цвета, от стила, от каеството на плочките, от уменията на майстора и от собственото ти чувство за естетика, въобще - много е субективно.

Общи условия

Активация на акаунт