Външен апартамент в нова тухлена сграда

• 4 839
  • 39
  •   1
Отговори
Здравейте, пред голяма дилема съм, тъй като ми предстои покупка на имот. Харесала съм в сграда, която е пред акт 14. Спряла съм се на 2 апартамента, сградата е тухлена. Апартамент 1 е на 4 жилищен етаж, изцяло вътрешен с 2 бани и една обща тераса, на която се излиза от 2те стаи и всекидневната- изложение на целия апартамент югоизток. Апартманент 2 (отново на 4-ти етаж) е изцяло външен, но пък има отделна кухня, което според мен е голям плюс, и има 2 тераси- едната е на едната спалня, а другата е обща - на спалнята и хола. Изложението на едната спалня и хола е югоизток, а на другата спалня и кухнята северозапад.  Като разположение повече ми допада апартамент 2, но факта че е външен много ме притеснява. Отоплението е на газ. Имам познати, които казват, че вече в новото строителство няма значение толкова дали е външен, тъй като имат добра изолация, но все пак старото разбиране за вътрешния апартамент си оказва влияние

# 1
Ние скоро купувахме на дъщеря ми, уж имахме изисквания да не е външен и да не е последен етаж - ами и двете е, понеже точно този апартамент усетила като свой при огледа   ooooh!. Засега нямаме никакви проблеми /тревожа се най-вече за покрива/, иначе е югоизточен и е доста топло през зимата.

# 2
Определено съм за първия,защото е среден и изложението му е плюс.

# 3
Май повече има значение съседите отдолу дали се отопляват и как, а не тези отстрани.  Laughing
Умирала съм от студ във вътрешен апартамент, както и съм се чувствала комфортно във външен. Ако отдолу живеят хора и не се стискат за отопление – и при вас ще е топло. Плюс това една качествена дограма и добра външна изолация ти решават проблема.
Според мен вътрешното разположение на стаите е по-важно, защото невинаги е възможна промяна. Другото е поправимо. Допълнителен плюс на външния апартамент е, че имаш по-малко съседи, които да ти вдигат шум.  Laughing

# 4
Дограмата е петкамерна, а външната изолация е 7 см. Мислих, ако се спра на външния и един ден реша, че ми е много студено да сложа и една вътрешна изолация, докато при вътрешния не мога да си прибавя още една тераса и допълнително помещение за кухня. За първи път ми е да купувам имот, и може и моите разсъждения да са грешни ..

# 5
Ами аз също разсъждавам така. Бих взела по-удобния, а не непременно вътрешния. Наличието на самостоятелна кухня също е от значение. А обикновено външните апартаменти са и по-големи...

# 6
  • Пловдив
Външен северозапад изобщо не ми звучи добре. По-добре първия.

# 7
Въпрос на качествена дограма и изолация. След първата година като поживеете, можете да прецените дали имате нужда от вътрешна изолация, въпреки, че външната ви изолация от 7 см. е добре. Ако пък не ви е достатъчна-една вътрешна изолация с вата и всичко ще е ок. При всички положения аз лично ще избера по-удобния апартамент.

# 8
Имайки предвид, че имам избор, искам да преценя как стоят нещата и с двата апартамента. С изложението също не знам като е североизток , дали ще е кофти за през зимата

# 9
Аз също бих взела по-добрия като разположение апартамент, ако дограмата и изолацията са качествени, защото ако трябва да ги сменяте, си е сериозно перо. Има много показатели за топлоизолация, примерно дебелина 7 см от стиропор с ниска плътност е нищо, докато от плътна стъклена вата е повече от добре. Същото важи и за 5камерната дограма, разлика може да има от земята до небето между различните марки, големина на самите камери, тип стъкла, брой стъкла, дебелина на стъклата, обков. Ако дограмата и изолацията са кофти, бих взела вътрешния, защото не търпя да ми е студено.

# 10
За изложението да кажа - северозапад не е страшен. Със северно изложение съм, вътрешен, ново строителство, лоша дограма и тази зима не съм включвала отопление изобщо.

# 11
  • Пловдив
Става въпрос за външен апартамент северозапад, не за вътрешен север. В нова сграда, където може да нямат много съседи от начало, може да се окаже, че външния апартамент при липса и на съседи над и под тях ще е истински хладилник.

# 12
Бих избрала по -удобния.Предоплагам ще се отопляваш зимата  с нещо ,а не само на топлината от съседите.
Живея в кооперация -тухла.Под мен гаражи.Всички стаи са външни я със стени,я с прозорци.Имам локално парно и е супер топло.
Отоплението е скъпо.Каквото и да е.Зимата не се стои на студено.И вътрешен да е ,като не се отопляваш ще ти е студено.
Каквото и жилище да си купя първата ми работа  ще е да си сложа локално парно.

# 13
Ще се отоплявам на газ, с газово котле .

# 14
За изложението да кажа - северозапад не е страшен. Със северно изложение съм, вътрешен, ново строителство, лоша дограма и тази зима не съм включвала отопление изобщо.

Ааааа, ескимоси ли сте?

Общи условия

Активация на акаунт