Външен апартамент в нова тухлена сграда

• 4 838
  • 39
  •   1
Отговори
# 30
  • гр. София
Ако проблема е само в отоплението попитай някой или пусни тема за отопление на газ.Детската градина на детето е газифицирана централно и е много топло вътре.Зимата ходят по къс ръкав.Ватирани блузи и чорапогащници е абсурдно да носят.

Mr. Green ако няма проблем с плащането накрая... и на Южния полюс може да е топло  Crazy

# 31
Аз като разположение на стаите си го харесва. Вчера ходих и видях, че едната част на апартамента - предната с хола и спалнята, както и страничната където продължението на хола и част от другата спалня се огряват от слънцето сутринта, а задната част на апартамента с кухнята, тоалетната и останалата част на спалнята се огряват от запад. На мен основния ми въпрос е дали ще е проблем факта, че  апартамента е външен? Доколкото останових от ходенията ми, нямам чист север - само едно ъгълче на задната спалня.

# 32
  • Пловдив
Аз като разположение на стаите си го харесва. Вчера ходих и видях, че едната част на апартамента - предната с хола и спалнята, както и страничната където продължението на хола и част от другата спалня се огряват от слънцето сутринта, а задната част на апартамента с кухнята, тоалетната и останалата част на спалнята се огряват от запад. На мен основния ми въпрос е дали ще е проблем факта, че  апартамента е външен? Доколкото останових от ходенията ми, нямам чист север - само едно ъгълче на задната спалня.

За външен апартамент има много подробности, които трябва да са изпълнени, за да е сигурно че строителството е качествено. Обикновено ниско бюджетното строителство не се изпълнява с особено скъпи и иновативни материали.  Понякога инвеститора казва на кандидат купувача, че изолацията е на високо равнище, мазилката също, дограмата и т.н., но впоследствие нещата не се оказват точно така. Ако строителството е качествено няма нищо толкова страшно външен апартамент, но ако не е си е голям риск. Освен това независимо какво е строителството, нямаш ли съседи около теб зимата ще ти е по-хладно, лятото ще си е топличко.

# 33
Аз живея във външен апартамент и плюсовете са много повече от минусите. Всъщност, единственият минус с отоплението е доста хипотетичен и вече обясних защо. Няма голямо значение дали те топлят комшиите отстрани, а тези под и над теб. Особено тези отдолу.
В един и същ апартамент комфортът и сметките ни за отопление бяха съвсем различни, когато отдолу живееше възрастна жена, която не отопляваше целия апартамент, когато апартаментът беше необитаем за дълго време и когато отдолу се нанесе семейство с малки деца, което – ще, не ще – отоплява навсякъде. Огромна разлика!
Затова по-добре проучи съседите. Макар че и това не е гаранция – днес ги има, утре ги няма.
То и на последния етаж да живееш, пак си има своите плюсове. Поне никой не ти тропа на главата.  Laughing

ПП Както изкарахте, че във външните апартаменти веят зимни хали и се умира от студ, замисляте ли се изобщо как оцеляват хората, живеещи в къщи и нямащи нито една обща стена със съседи?  Laughing

# 34
  • Пловдив
Ще дам един пример с външни апартаменти от нашия блок. Апартаментите са идентични, напълно еднакви. Единия е с изложение Изток-Юг-Запад външен, другия е Изток-Север-Запад отново външен. Апартаментите са големи по 140 кв.м. реална жилищна площ и двата се отопляват на ток. Първия с изложение И-Ю-З има съседи до него, под и над, които отопляват целите си апартаменти, тези над и до него са с малки деца. Сметката им за ток за целия апартамент, бани, спални, коридори и т.н. за февруари е 480 лв. и в тях можеш да си ходиш по клин и тениска.
Другия апартамент с изложение И-С-З е без съседи нито под, нито над, нито до - няма никой и скоро едва ли ще има, апартаментите са купени, но хората не живеят в БГ. Е, този апартамент за февруари имаше 750 лв. за ток и стояха по жилетки и навлечени с по няколко ката дрехи, такъв студ, ужас направо.
Изолацията е качествена, дограмата, стъклопакета, вратите външна и интериорни също, но изложението и липсата на съседи си казва думата.

Що се отнася за тези с къщите, които нямали съседи - те си имат външни стени с изолация или без, но с външен зид, който е много по-различен от вътрешни преградни стени между стаи или между апартаменти.

# 35
  • София
Що се отнася за тези с къщите, които нямали съседи - те си имат външни стени с изолация или без, но с външен зид, който е много по-различен от вътрешни преградни стени между стаи или между апартаменти.
Ще те поправя - стените между апартаментите са точно същите, каквито са и по фасадата - от тухли (бетон, където има конструктивен елемент) с дебелина 25 см. Такива са и външните стени на къща, няма разлика. Отделно е топлоизолацията, където я има, разбира се.

# 36
  • Пловдив
Ще те поправя - стените между апартаментите са точно същите, каквито са и по фасадата - от тухли (бетон, където има конструктивен елемент) с дебелина 25 см. Такива са и външните стени на къща, няма разлика. Отделно е топлоизолацията, където я има, разбира се.

Да, съвсем еднакви, само без изолацията, без външната мазилка. Да не говорим, че на големите обекти работниците си ги редят вътрешните стени както си искат, трябва непрекъснато да ги наблюдаваш иначе нещата стават не така както си ги мислим ние - вътрешни стени като външни. На много обекти съм ходила на оглед и като погледна към съседния апартамент всичко се вижда, не така стоят нещата с външните стени, там не можеш да гледаш през стената.

# 37
  • Sofia
За мен отделната кухня, особено толкова отдалечена от хола, е по- скоро минус, отколкото плюс, но всеки си знае.

# 38
  • Русе

Точно щях и аз да напиша. Ние сме в едноетажна къща, прилича на апартамент, със същите стени като на един блок (има си изисквания) и изолация (за нея също си има мин изисквания ). Първата година бяхме без изолация и се усещаше, на втората вече успяхме да я направим и имаше осезаем ефект. Така че не бих избирала апартамент само по външен/вътрешен при положение, че е нов и покрива тези изисквания. Хубаво е да се види и дограмата каква е, че тя е сериозно перо. Но толкова далечна кухня е само минус за мен. В апартамента, в който живеехме преди, беше подобно разположението, ами седяхме се в кухнята Simple Smile.

# 39
  • София
В момента живея в изцяло външен апартамент, но изолациите явно са качествени и не сме имали студ или огромни сметки. Вече 2 зими минаха, с ТЕЦ сме.
Двата апартамента обаче, на първо четене не ми се струват супер. Този вътрешния, достатъчно ли са му широки стаите? След като са 3 помещения с хубаво изложение, поне от типовете които съм виждала, да не се окажат 3 коридора?
Вторият, две спални + кухнята ли има, така разбрах от първия пост. Явно за да се оползотвори стаята с малката квадратура е отделната кухня. Където гледахме, такива стаи са "кабинет", явно тук е вкарано въображение. Но за мен отделната кухня не е плюс, при равни други условия дори предпочитам обратното.

Общи условия

Активация на акаунт