Нашите бани,9та тема

• 45 364
  • 341
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Момичета днес са ми пристигнали плочките и започваме да уговаряме майстори. Тъй като преди не съм се занимавала с такова нещо, съм много неориентира в заплащането. И оттам въпросите:

1. Единият майстор е обявил цена 15 лв/кв.м за лепенето. Това в рамките на приличното ли е? (само да вмъкна, че едната плочка е с размер 31/95 см и се лепели по-иначе, защото имали "коремче")
2. Най-вероятно ще се наложи къртене и местене на ВиК, колко би ми струвало?
3. За полагането на линеен сифон отделно ли се плаща и колко?

И последно някой има ли отзиви за тази санитария http://www.ceramicagsg.com/?

Благодаря предварително!

15 лева на квадрат е доста ниска цена, особено ако си в София.
За ВиК-то на мен ми взе 350 лева за смяна на тръбите с полипропилен плюс преместване на душа на срещуположната стена.

# 211
  • София
Така, по въпроса с лайсните, спрях се на варианта с изпилените ръбове, цената е 30- 40 лв. на линеен метър.
За мое съжаление, трябваше да се откажа от нишите заради липсата на възможност на напасване на колоните с листа.

# 212
"Търси добрата новина", както казват: Няма да чистиш в никакви ниши  Laughing Аз поне така се успокоявах, че и аз няма да имам Simple Smile

# 213
Е, да, трудно се чистят, но пък са толкова готини нишите... Аз навих мъж ми за конзолна тоалетна чиния само и само да си направим ниши! МНого обичам бани с ниши. Ако се сложи и осветление придава съвсем друг облик на банята. Пък в крайна сметка не се чистят кой знае колко по-тудно от останалата част на помещението.

# 214
Здравейте, не знам дали Мама Мира все още пише тук, но видях, че банята им е с кафяви подови плочки.
Бихте ли ми дали съвет, утре започваме фугирането, подът е кафяв, а стените бежово. С какъв цвят да фугирам пода - кафяво или контрастно - бежово?

Благодаря ви! Hug

# 215
Моята баня също е в кафяво и бежово, пода ми е с кафяви плочки и кафяви фуги, въпрос на вкус  Peace

# 216
  • София
Здравейте, не знам дали Мама Мира все още пише тук, но видях, че банята им е с кафяви подови плочки.
Бихте ли ми дали съвет, утре започваме фугирането, подът е кафяв, а стените бежово. С какъв цвят да фугирам пода - кафяво или контрастно - бежово?

Благодаря ви! Hug

Подът с кафяво, стените с бежово. Моята баня е лилаво и кремаво. Фугата е съответно лилава и кремава.

# 217
Благодаря за съветите, когато не мога да го видя в действителност, се колебая. скоро и аз ще покажа снимки. Grinning

# 218
Кафеви фуги  Peace
Представяш ли си как ще се чистят на пода светлите фуги ooooh!

# 219
И аз мисля че трябва да са кафеви Rolling Eyes
Моята баня на пода е с черни плочки а по стените със сиви и съответно фугите са такива.Ако искаш ще ти покажа снимка .

# 220

Благодаря ви! Hug
Деница, моята е като на Елена, кафяво и светло бежово с кафява фуга. Ето я: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=343834&pid=11066098  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=343834&pid=11066027

# 221
Ей, страхотни сте и толкова бързо реагирахте. Hug Явно темата е актуална. За замърсяването на светли фуги ме "светнаха".
Всъщност, и с контрастните фуги ми хареса банята, Sofiq!
Моят майстор все повтаря, че трябва да са контрастни, но той работи от време оно...
Може би ще ги оставя на пода тъмни фугите, за да  се поддържа по-лесно. Макар че ще имам вана с параван и няма кой знае колко да се цапа по пода. Но имам две деца, които надявам се да цапат - да са живи и здрави.
 А и за сега кафявото води Mr. Green

# 222
Деница, можеш ли да пуснеш снимки на банята преди да е фугирана?

# 223
Нат,
 всъщност имам само един видеоклип от телефон и качеството не е добро. Плочките са три вида, разлибни по цвят , но с еднакъв десен - рози. Липсват кафевите от пъри ред и от пода.
http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=bg-181370
Качих го сега и ми казва, че все още не е достъпен за останалите потребители, каквото и да значи това. Утре надявам се да направя снимки.

Нат, редактирам, за да те похваля за Дюкан! Аз постигнах успех преди да родя, но сега още не ми се захваща.

Последна редакция: ср, 22 апр 2009, 23:05 от denica70

# 224
  • София
Иля,май сте взели правилното решение, плочките ти са твърде елегантни за пластмасова лайсна  Peace Изглеждат много красиви. Все пак ако някой търси качествени пластмасови лайсни - в Дженезис са много хубави - формата, издръжливостта, цветовете...

За светлите фуги помага, ако се минат с фиксатор за фуги с малка четцица, но трябва да се сложи много внимателно, защото ако прелее извън фугата върху плочката, после събира мръсотия и трябва да се изчегърта милиметър по милиметър. Но пък предпазва фугата от зацапване

Последна редакция: чт, 23 апр 2009, 10:50 от get_real

Общи условия

Активация на акаунт