Май-чета и Май-ки (6)

• 11 166
  • 304
  •   1
Отговори
# 225
Оле, ужасно е това с градините. Чета ви и се сещам аз как бях изперкала миналата година с тези кандидатствания,какви нерви бяха.... и как си знаех, че системата им ще се бъгне за известно време(бачкахме със Сирма). Но успях да запиша Ники и за моя изненада, я приеха.

# 226
не вьв всички градове има чдг.аз искам детето ми да ходи в частна,но нямам избор.
Така е, да. Но проблема с градините е в големите градове където по принцип има и ЧДГ-та. Силви, интересно ми е споделяше ли с майка си за това което ти се случва в градината?
КСИ страшно ме кефиш с това че си принципен човек, ако бяха всички така нямаше да има корупция. Разбира се аз съм същата.
  bouquet

# 227
Силви, интересно ми е споделяше ли с майка си за това което ти се случва в градината?
не си спомням  подробностите,но обидите и шамарите,все едно са били вчера Rolling Eyes а и майка ми и баща ми работеха по цял ден и е нямало друга алтернатива ,освен детската градина.

# 228
  • България
Ние сме в София- уж засега само на гости на баба и дядо - но може и да останем завинаги... три дни ходя по интервюта ... малко се изморих...има на едно място пълно одобрение, за другите чакам отговор... няма да е трудно да си намерим работа... ама пустите ясли, за които стана по- горе дума направо издивявам ....записахме се , ама и според мен, както Джул каза -шанс нулев - и хайде стига с тия рушвети. Днес чух история, в която една майка взела двете си невръстни деца, съответно на 2 и 3 години, и право при Бойко борисов - почнала да се жалва още на жената от канцаларията - и същата тази служителка на кметството вдигнала телефона и двете деца били записани веднага на ясла и градина. баба му на Коко каза, че утре и тя така на ръце с Калояни една сълзлива историйка ще ходи при бат Бойко (не че ще отиде де) - може и по този начин келепир да има, щото и на мен ми писна. Затова май коко ще си остане в Силистра - ама как ще издържим незнам......
Целувки на всички!

# 229
Сега ще се юрна и аз при БББ.
Измислици - премислици. Не ми се вярва. Confused

# 230
  • Варна
Страхотна тема сте си подхванали....
Аз днес ходих на преглед, доки видя нешо но не беше се оформило още , защото е доста рано, но си направих пореден тест и си беше с ярки две черти Grinning
Като говорите за плащане, аз така направих, питах , разпитах и всички ми казваха да не давам предварително пари на никого и да си отделя парите за бебето, така и направих, отношението беше страхотно, смених три екипа докато родя, и трите екипа баха златни Hug
Днес по повод плащанията, видяхме познати, които не сме виждали от години. Имат бебче на 2 месеца, "скопосано" от Вип болница при раждането Sad Sad Нямам думи. Жената била с Т 5 дни след секциото и единственото лечение и било Аналгин Stop Платили са си хората за спокойствие, а получават....
та така, живот и здраве, при второ раждане  също няма да плащам предварително съм решила сега Peace

По темата на Велики четвъртък, боядисахме яйцата с Мирела, нацапахме се яко и кутия за Великден сътворих:

И малка помагаща ръчичка: Mr. Green
http://rumka.blogspot.com/

Последна редакция: чт, 16 апр 2009, 23:06 от She_R

# 231
Хубава тема сте започнали ....

Дайте да уговаряме общият рожден ден за разведряване на обстановката  Peace

А иначе за спомената корупция ... мойто мнение е че това са "селски изпълнения" и си мисля че в детските градини се действа по-скоро на принципа на услугите, не на парите ... но както и да е.

# 232
та така, живот и здраве, при второ раждане  също няма да плащам предварително съм решила сега Peace

Абе аз ли съм от друг свят или какво става ... та кой дава пари предварително ....

Румка стискам ти пхалци всичко да е наред ... пък пари лесно се дават.

# 233
  • Варна
Говоря за плащане на ръка на лекар, как кой, много дами си плащат така, и за това говоря аз всъщност Peace

# 234
Моите ръце са 10 пъти по-зле от тия на Мирела. Никога не съм можела да върша подобни неща, пак се проявих  Laughing

# 235
Силви, интересно ми е споделяше ли с майка си за това което ти се случва в градината?
не си спомням  подробностите,но обидите и шамарите,все едно са били вчера Rolling Eyes а и майка ми и баща ми работеха по цял ден и е нямало друга алтернатива ,освен детската градина.
Силви, Hug. Питах за да си потвърдя една моя теория, че възпитателките в градините манипулират децата. В смисъл, че са се държали зле с теб, но в същото време са те карали да си мислиш, че ти си виновна и че така е правилно. И че ако се оплачеш на родителите си те ще разберат че си виновна и ще ти се карат...Незнам дали добре го обясних, но според мен така си правят нещата, че да мачкат децата и никой да не им търси сметка за това. Пресен пример ми е дъщерята която имаше проблем с едната си учителка и въпреки, че сме си много близки и ми споделя какво ли не, така и не успях да разбера какъв точно е проблема с учителката, а детето видимо страдаше и понасяше тежко ходенето на градина. Но има и добри възпитателки, разбира се. Лори е попадала на цели 2 такива(от общо 7) Rolling Eyes

# 236
Говоря за плащане на ръка на лекар, как кой, много дами си плащат така, и за това говоря аз всъщност Peace

Да де ама не се ли дават пак след като всичко мине точно. Давала съм ... след това ...

Баща ми веднъж изтресе един лаф, за който май е много прав - "Най-трудно се работи за пари, които вече си взел ..."

# 237
 TiredА най-добре въобще да не се дават.

# 238
вчера си сварих яйцата започнах да приготвям водата за бойчките и Мая ми драпна картона със сварените яица и го събори на земята  Crazy

Румка за кой вип условия говориш зам майчин или за АГ  аз бях във випАГ но моя доктор настояваше да си платим след като родя т.е. след секциото и платихме в касата на АГ пари на ръка не съм давала на никой

# 239
да ви кажа и аз през цялата бременност ходех и по здравна каса и на частни прегледи в Шейново при един лекар. И на всичките фетални и доплери и на 4Д ходих, защото в 8-ми месец ми каза същия този доктор, че бебето изоставало с 3 седмици, било дребно, малко, а аз съм била напълняла само с 8 кг, изпих един куп протеини в едни баки за спортисти, изследвания /естествено при препоръчана от него  лекарка в определена клиника за определена сума пари.../ и така, след като ми каза, че 800 лв ще ми струва нормално, а 1000 ако се наложи секцио.....аз доста мислих и реших, че ще рискувам да се оставя в честните ръце на докторите:)))) Естествено нямах проблеми, здрава на 25г. чудесна бременност и показатели. И не съжалявам. Даже вчера си изнамерих в телефона номера на лекарката, която ме е шила/ Един ден преди да ни изпишат тя се яви, каза, че ме е зашила тя и е хубаво тя да ми махне конците след това, но аз обърках часовете и я изпуснах. Махна ми конците дежурната. Много мила също.

Общи условия

Активация на акаунт