Юнски бебета! Тема №50

• 11 335
  • 280
  •   1
Отговори
# 135
 Vanny_76   повдигна деликатно един въпрос,но на мен ми се иска да обсъдим каква е ситуацията при повечето от нас.Има ли кой да ви глези?Ако отговорът е "да" - Кой се старае най-много ?:
  • бъдещият татко
  • вашите родители
  • неговите родители
  • друг
  Аз да отговоря за себе си - само таткото е по-грижовен и внимателен от преди.Старае се да помага в домакинството и ме съветва да почивам повече.Неговите и моите родители знаят че нямам нужда от помощ,независимо че от 4-тия месец съм по болниците,направиха ми серклаж и не мога да вдигам нищо...Всички живеем в един град и двете бъдещи баби не работят,но не се натискат да ми помагат.Оплаках ви се,но ми е любопитно ми е как е при вас  newsm12
  Слънчево настроение и много усмивки   smile3525

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 13:30 от LEILA BEL

# 136
ФранчиHug за добрите новини!!!

Момичета - помагайте!!! От къде да си купим диван? Търсим си, но само диван ( разтегателен ), а не цяла холова гарнитура. Приемам идеи всякакви.

# 137
  • На високо
Привет и от мен, мами!
И аз се включвам в стискането на палци за малките близначета! Дано всичко с тях се развие по най-добрия начин  Praynig! Аз самата съм недоносено бебе, родено 45 дни преди термина си и то в далечната 1971 и ей ме на - порастнала жива, здрава и пълна с добродетели  Mr. Green.
Аз пък вчера пак се шашках относно движенията на бебчето ми - все така са малко на брой и не много силни и резки, особено като ги сравня със лудото шутиране и въртене до преди няколко дни. Та вчера пак ходих на преглед и пак ми казаха, че бебето е седалищно, но пъпната връв не се вижда къде точно е /че аз взех да се вкарвам във филм, че е около вратлето  Rolling Eyes/. Препоръчаха ми да направя запис на тоновете. Ами направих и това в една поликлиника - бяха си в рамките на нормалното - между 130 и 160. Взеха ми 25лв за това удоволствие  Twisted Evil /мислех, че струва по-малко/. То нали аз и сама със слушалката толкова ги изброявам , но не и за 20-тина минути все пак както е записа. Казаха ми, че не се установява нещо притеснително, но аз все пак да си следя движенията редовно сутрин и вечер и ако пак се усъмня нещо... Confused. Ми че то аз съм си все така усъмнена, защото и днес бебка не мърда особено,но не мога всекидневно да обикалям лекарски кабинети. Вече си мисля, че на малката принцеса или и е прекалено удобно така както се е разположила или пък и отесня "къщичката" и се затруднява да се обърне или раздвижи интензивно  newsm78.  Аз съм с двурога матка и по принцип си е по-тесничко. Взех и направление от личната ми лекарка за преизбор на гениколог и сега обмислям вариантите.
Това е от мен и прекрасен ден на всички ви!                               

# 138
Мен всички ме глезят, освен няколко тъпанари в офиса. Родителите и сестра ми адски много, а за на Жоро родителите да не говорим - почти всеки ден звънят да питат как съм, имам ли нужда от някаква храна (могат да ми изпращат качествена). Честно казано, Жоро им се дразни, ама на мен ми е приятно  Laughing

Fate, и ние търсим само разтегателен и то фотьойл. В крайна сметка, ще го поръчаме - на Жоро едни клиенти правят мебели, те направиха холната ни гарнитура и сме много доволни. Ще се спрем на тях. Ако не намерите друг вариант и решите да поръчате, мога да ти дам координати.

# 139
Франчи, радвам се ,че с беба всичко  е наред! Heart Eyes Хубаво е занапред всички да получаваме само  такива хубави новини!

Аз сега ходих на прегледа в  очната клиника Вижън- ами изключително доволна останах, това ми е първия очен преглед през живота - ами имам зрение,като на сокол, повече от перефектно и най-дребния шрифт го чета от разтояние newsm08! Мериха ми някакво очно налягане на 4 апарата ме гледаха и някакви други неща по очите! И казаха,че болката дето я имах най-вероятно е мигренозна, то тя изчезна де от няколко дена, ама нали преди две седмици ме болеше!!Очите са ми здрави!

Днес моята беба незнам кое къде и е, но е високо под гърдите ми и рита право между тях, едва дишам , яко ми натиска диафрагмата, ама ми е кеф определено, като е по-активна, а от вчера не се е спряла, то и аз също де,  правя ебаси километричните разходки - вчера се прибрах пеша от Витошка до Борово- днес пак пеша до клиниката  и обратно - едва едва ходя но ми е добре и после спя,като заклана!С пишкането пак съм супер, явно е високо и през деня в последните седмици максимум 2 пъти до тоалетна има дни и по веднъж пък доста вода пия и през ноща по веднъж и това е!

Fate дивани има в Зоната- голяма разнообразие!! Peace

За глезенето -силно казано,че се глезя и преди и сега заедно сме чистили  и правели всичко, защото аз държа така, е вярно ,че сега примерно с прахосмокачката и парцала за теракота той се справя, за да не вдигам тежко аз - но пък аз бърша прахта, един ден той мие чинии, на другия аз- трябва просто да има равноправие според мен-така е най-справедливо! Обаче целия ремонт на спалнята сега той сам си го прави, латекс, бои, декорация на стените,сам си мести спални, гардероби не ми кара да му помагам въпреки,че имах голямо желание да се пробвам с латекса! Mr. Green Майка ми като ми беше на гости се опитваше да ме глези, но аз се дразнех, като примерно като си купих възглавницата, щяхме да се скараме двете кой да я носи, искаше да я носи ,да не ми тежало, пък тя дали имаше и 300грама, да не изхвърлям боклука и ей такива нещица Crossing Arms,

Олелеее, пак се улях с писането.............. Blush

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 14:12 от somebody

# 140
 Fate, ето един линк, ако ти допада този модел, преди бяха на промоция за 350лв. с подарък детско въртящо столче, но май вече са без подарък: http://shop.yavor-bg.com/index.php?action=showprod&prodid=36 … ubcat=&show=3
За глезенето-само таткото е поел някои домакински ангажименти и то по мое настояване, иначе друг никой не се интересува особено.
Фрея не се притеснявай излишно щом всичко е било наред.

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 14:09 от vanny_76

# 141
И мен всички ме глезят. Толкова много, че понякога чак прекаляват! Ама не мога да им се сърдя на хората! А нашия татко направо вече заприлича на локва от желе! НЕ се шегувам. Принципно си е един добричък, както казва майка ми " залъка от устата ще му вземеш, ама той нищо няма да ти каже", но последно време е направо неузнаваем! Все гледа да помогне с нещо, информира се и се интересува кое какво е. Ходи по складове да търси разни неща за бебчо, с две думи не мога да се оплача! Много си ми е добричък! Чак усещам как понякога му се качвам на главата, а той с едно търпение приема всичко... Майка му също много се грижи, добра жена е! Е понякога ме дразни, но като цяло не би трябвало да се оплаквам от нея(може би само за две три неща Laughing)! Старае се да помага, но един път най-вероятно без лоша умисъл ми каза, че дъщеря й като била бременна сама си чистела цялата къща и миела с препарат банята! От тогава насам като е тук не я карам нищо да прави, принципно исках само някой да почиства банята за да не се надишвам с препарати, но ми прозвуча малко "казвам ти дъща, сещай се снахо". Може изобщо да не е имала това предвид, но на мен ми стана гадно! както и да е, сега нашия татко е натоварен с тази мисия! А майка ми живее във Варна и работи и като цяло грижите й могат да се изразят в това да се обажа от време на време и като отидем у тях да се опитва да ми създаде конфорт! Но както казах и преди, всички са много мили и определено ме глезят...

# 142
Благодаря ви, момичета!!!  somebody, какво означава " Зоната"? Гъди, ако не харесаме друго ще се обърна към теб. Вани - ще ги разгледам тези Явор. Иначе освен за Лабиринт - нищо друго не ми идва на ум като магазин

# 143
Здравейте и от мен в този слънчев ден! Цяла нощ сънувах ужасни неща и сега като прочетох за близначетата... стискам палци  Praynig
Аз сега се прибирам от ЖК, по изследванията ми всичко е наред, дори казаха че всичките ми показатели са добри, обаче като ми взимаха секрет за микробиология, доки каза че вижда някакво вирусче, което ще се лекува чак след раждането, че се лекувало с токсични медикаменти, за сега не изглеждало опасно, но миркобиологията ще покаже /чак в понеделник/  ooooh!
Иначе с бебоците всичко е наред   newsm44 , единят /2000гр./ си е с главичката почти в таза, а другият/2200гр./ е седалище, каза че им е вече много тясно и че всички показатели са ми за секцио и сега вече с този вирус-никакво нормално раждане! Като ми дадоха направление за раждане ми се разтрепериха краченцата  Laughing въпреки че било само за всеки случай   Whistling
Едното бебче излиза в 33 г.с., а другото 34г.с., ако ги задържа още 1-2 седмици, мисля че ще се успокоя повечко.
Франческа, Катеринка, Гъди, Мил_Кузманова, ако всичко е наред ще се радвам да ви известя всичките с хубави новини, пък след като ме изпишат, ще се радвам и аз да стана вестителка на щастливите мами!

За шишетата, аз имам и стъклени на Чико и пластмасови на BFree, на тях пише че уж нямат Бисфенол А, но не знам, все пак от колко години се ползват какви ли не шишета, не мисля че толкова трябва да се вталясваме, но всеки си има мнение. Това е моето!!! Вълните, от микровълновата печка са също доказано много вредни, но много от мамите си взимат стерилизатор за МВ ?!!

# 144
Fate   Това е най-големия мебелен магазин в София на 5 етажа е, като Мол е, на 3 или 4 ет се намират само дивани, които не са в комплект със секции! Той е на 10мин пеша от Лабиринт!   http://news.expert.bg/n136599/

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 14:20 от somebody

# 145
Здравейте!
Мони, искрено се надявам за бебетата Бог да ги закриля. Да се справят в тези трудни дни. Всичко да бъде наред! Praynig Praynig Praynig
За вестителките никой не ми обръща внимание, чак ми стана кофти - затова ето моя телефон и някоя от тях да ми върне sms за да и имам номера. 0898912415
Приятен ден на всички! Много усмивки и слънчеви мисли!

# 146
Да, магазин "Зона" е добър само за дивани. Иначе по-тъп мебелен магазин не съм виждала, язък за рекламата, която му правиха навремето.

Онзи ден гледахме в Арон за такова диванче, имаше само 2, които изглеждаха голям боклук. Лабиринт ми е любимият магазин за мебели, но този път ще поръчаме от нашата си фирма, за да можем да си изберем най-подходящия цвят на дамаската и да сме сигурни, че няма да чакаме повече от седмица  Peace

*Di* , ухааа, твоите бебоци са с много добри размери. Стискам палци да устискате поне още 1-2 седмици  Hug

tainstvena_f, не се сърди, лично аз днес повечето постове ги четох диагонално. Иначе в албумчето със снимките ни има папка "вестителки", там има телефоните на мен, Франческа и Катеринка, само mil_kuzmanova още се ослушва. На никой специално не сме го давали, всяка мама от форума има еднакъв достъп до телефоните ни  Peace

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 14:31 от Gydelichkova

# 147
Но как да вляза в албемчето?
Гъди пусни ми sms с твоя номер и че е от теб на моя и готово. Иначе ми е много сложно със снимките, немога да се справя не зная как.

# 148
the1 , не можеш ли да си изтеглиш изпита за по-рано. Аз ще продцедирам така. Моите са юни месец и ще ги изтегля за началото на май.

Мони, всички ще се молим за бебчетата  Praynig

Франческа, браво на беба. Да й купиш подаръче по повода  Laughing

Fate, в момента в Айко има страхотни намаления на всичко. Препоръчвам ти да го посетиш.

За глезенето - родителите ми ме глезят винаги, когато имат възможност. Нормално - те са ме създали, те са ме направили човек. Мъжът ми не мога да кажа, че чак ме глези. Не сме от тези двойки. Но е много внимателен и грижовен. Помага ми във всичко. Винаги е до мен. Свекитата - ами чудесни хора. Свекърва ми, която живее в съседния вход, се отбива до нас така да се каже всеки ден. И каквото сладо или пък сокче носи на детето, носи и за мен. 2-3 пъти седмично ми носи за обяд кюфтенца с топли питки... Прекрасен човек, който без угризения мога да нарека "Майко".

Радвам се, че засегнахме и тема различна от бременеенето ни  Wink

# 149
  • София
tainstvena, не се обиждай, наистина и аз много често минавам по диагонал, заради това, когато искам да акцентирам на нещо, го удебелявам или го правя в друг цвят, за да му се обърне внимание. Peace Иначе, ако не си получила парола за албумчето и нямаш достъп до него, ми пиши на ЛС и ще ти ги дам, а ако имаш и някакви въпроси по него, ще ти отговоря. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт