Юнски бебета! Тема №50

• 11 317
  • 280
  •   1
Отговори
# 180
  Лекичко съжалявам,че повдигнах темата за глезенето,тъй като ситуацията при всеки е различна и на места леко болезнена (както при мен).Под глезене нямах точно в предвид и финансовата страна на нещата,но е хубаво че стана на въпрос.За съжаление в магазините нищо не се купува с усмивки.Много е неприятно ако нашето бебче е поредното в рода и знаеш какво е правено за предното.Как са си чупили краката да купуват колички,дрешки и кошарки за предното,а сега се скатават за твоето.Моите и неговите родители знаят че ние имаме достатъчно средства и никои не се натиска.Майка заяви че щяла да ми купи една залъгалка ooooh!,а като си спомня за бебето на брат ми какви чудеса бяха....Родителите на мъжа ми изразиха желание да дадат определена сума за бебето,но те си строят къща с басейн,сауна и джакузи и започнаха да се одумват,че им свършвали парите  smile3506
   По принцип съм ги отсвирила всичките - и моите и неговите,но ми става мъчничко на моменти.Като докажеш че можеш да се справяш сам в живота и едва ли не  те отписват.
   Да сме живи и здрави!!!Да не забравяме,че са възможни изненади,когато се родят нашите бебчета  smile3521

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 21:20 от LEILA BEL

# 181
  • София
LEILA, много е неприятно най-близките да правят разлика между децата, но не си го слагай на сърце. Щом иамте възможност и си купувате всичко, то детенцето няма да е лишавано. Въпросът е да е живо и здраво, всичко друго е без значение. Аз от позицията на майка на едно детенце вече, ти казвам, защото може и да не го осъзнаваш още, че е важно детето да се гледа с много любов от майка си и баща си и да е здраво. Всичко това като ти е наред, другите неща отиват на заден план.
Мен никой не се скъсва да ме глези, но и ние по принцип не сме много по тази част. Аз се скъсвам да глезя детето си и да му угаждам. Помагат ми, но не ме носят на ръце.

# 182
Leila, наистина е неприятно и ти съчувствам.   Hug Много близка приятелка е в такива отношения с нейните родители - за брат й и семейството му дават мило и драго, а за нея... с хиляди уговорки и молби, та чак на мен ми е унизително, че понякога й се налага да опира до тях.
Е, и тя се справя сама с житова, но знам болката й и е наистина жалко, че изобщо има такива родители. Вероятно някога и с тях са се държали така - това е като наследство от патриархалното общество, в което братът е бил осигуряван, а сестрата - не, защото се предполага, че ще я издържа мъжът й...

Такива родители заслужават да им се каже това, което мислиш, макар че моята приятелка го е правила и промяната е за кратко... Жалко, наистина, но поуките остават и вие двете ще сте прекрасни и отдадени родители, за разлика от вашите...

# 183
Утре съм  на срещтата в Мола.

Глезене,по скоро помощ и съпричастност.Кой колкото му на сърце и душа да дава .Пък ще видим колко му е мило за бебо. То сега личи и за роднини и приятели.

Днес времето бе суперрррррррр

# 184
  Моите родители ме обичат безкрайно и винаги са ме подкрепяли,но от много малка съм самостоятелна и те смятат,че с нищо не  могат да ми помогнат.Не всичко е пари!!!Един дребен жест,една картофена супа или кекс направен за теб,защото не можеш да ставаш,много ли е?
   И накрая един апел към майките на повече от едно дете.Моля ви момичета не си делете децата,защото много боли.Вярно,че не може на кантар да се претегли помощта,но не бива да се пренебрегва едното,защото то е по-оправно и да се хвърлят всички сили и средства за другото,на което е по-трудно да се справя в живота.Повярвайте,че се стига до траги-комични ситуации.
   Приятна вечер,да си галим големите коремчета и да не ни пука от нищо!!! pregnant

# 185
Гъди честито уволнение! Аз може би ще изкарам и другата седмица  и вече смятам да си остана вкъщи, че нещо прекалено дълги ми идват разходките докато съм на работа хем са по мое желание!!Вчера шефа ми направи страшен комплимент, викам му аз да му покажа едни неща на моя комп -служебни и той ми каза, а те не са ми интересни сега, искам теб да те видя, "я да те огледам.........аууу, заприличала си на матрьошка!!!" newsm53

Greenlife- объркала съм се и съм се поправила по-късно, не слинг ни  е подарен, а кенгуру!Ще го кача в албумчето! Сега купихме един комплект чаршафи със завивки  и обиколник и една много сладурска жилетка  за беба - за такава си мечтаех от много време и никъде не намирах и накрая я открих- за съжаление само една бройка беше останала и на половин цена Wink!!Този месец страшно много неща накупихме само креватчето и количката остана! Но количката искам да я купим едва след като се роди беба, а креватчето края на този месец ще го поръчаме!!

# 186
За деленето на децата: И според мен това е може би най-голямото зло което можеш да причиниш на едно дете! Да се чувства ощетено за сметка на другото! За щастие вкъщи това никога не се е случвало, но наскоро майката на моята майка, т.е. баба ми задала въпроса на майка"А ти не си ли делиш децата?" Расзговора се въртял точно около тази тема, и най-отговорно заявявам, че майка ми е била винаги ощетявана за сметка на брат си... Та и моята молба е: Каквото и да правите НИКОГА не делете децата, всяко си има силни и слаби страни, но всяко заслужава да получава точно толкова колкото другото!  Hug
А какво стана с термометъра на Авент/Филипс, никой ли не го е ползвал?

# 187
Даяна беше първо и дългоочаквано внуче. Още от тогава ги бъзикам всички баби и дядовци че ще има и други бебета в родите и че явно те ще се отглеждат по казармения принцип, а Даяна намаза цялата любов и глезотене, на която са способни  Joy

Като цяло аз и мъжа ми не сме получавали кой знае какво, помагали са ни според възможностите, и ние сме им помагали. Но едри неща - апартаменти, коли - сме си ги вземали, плащали и изплащали изцяло ние. Винаги когато си в затруднена ситуация е приятно някой да попита имаш ли нужда от нещо или просто как си ... Аз не съм съгласна че за момчетата се прави повече ... или поне моят пример е друг. С брат ми имаме голяма разлика, може би когато е бил по-млад са му помагали доста за да си стъпи на краката и да стигне до където е в момента ... но аз съм била ученичка и не съм го виждала или усещала по някакъв начин. Сега според мен помагат много повече на мен, от колкото на него. Да не говорим че като ми се наложи ми помага и той. Нашите гледат винаги нещата да са поравно - ако са дали 100 лв. на единия, събират още 100 лв. и ги дават на другия. Родителите на мъжа ми - ох там понякога ми се реве като се сетя ... дразня се. Те пък откровенно правят доста повече за сестра му. Когато чакахме Даяна, пак ремонтирах ме, сестра му по същото време си купи апартамент и също започна ремонта ... ами и със 100 лв. не ни помогнаха ... и не попитаха, а в същото време майка му ми се оплакваше колко пари били дали за дограмата на сестра му, за да и купят нов стол (тя е зъболекарка), пък плочките, пък спалнята ... ох. В същото време нас само ни питаха - ами защо не смените и тази дограма, ами защото нямаме пари ... ми то не е много скъпо - ето тук едни наши приятели ще ви направят отстъпка ... да не говорим че с отстъпката на приятелите им - пак е по-скъпо от произволна фирма за дограма  Joy Ей такива простотии. Сега пак нито вопъл, ни стон ... нито въпросче. И наистина ми става мъчно понякога. Не мога да се оплача че сме зле. Не мога да кажа че сме и супер добре. Но определено добре се справяме, амбициозни сме и двамата, живее ни се добър живот и не се страхуваме и от много работа. В повечето случай не се оплакваме. Не мога да кажа че сестра му обаче е по-зле ... ама те май се оплакват и мрънкат повече. Абе такива разни работи. Хайде да не ви отегчавам. Оплаках се хубаво.

Иначе за глезенето ме глези - не мога да се оплача, ама и аз го глезя  Sunglasses Лошото е че сега му се наложи за известно време да е далеч и ми е криво.

# 188
Здравейте и от мен Simple Smile
Гъди, честито уволнение, сега си почивай и не мисли за работата.
Относно глезенето: откакто съм бременна и мъжа ми, и мойте родители ме глезят и помагат много, но и преди това го правеха.
Относно деленето на децата: имам по-голям брат и тодителите ни винаги са се отнасяли по един и същ начин към двамата, разбира се взимали са предвид и нуждите и потребностите на всеки един от нас, но са се старали каквото има за единия, да има и за другия. Надявам се един ден, когато имаме повече от едно дете да успеем да приложим това и с мъжа ми.

Относно родителите, които се правят на разсеяни: напълно подкрепям казаното от Petia_tag , най-важно е детето да получава обич и любов от родители си и разбира се да е здраво, останалото са подробности, допълнението тук е от мен... нито дрехите, нито количката, ще му дадат любовта от която се нуждае.

# 189
Здравейте! Благодаря ви. Успях да вляза. Чудесни са нещата за бебетата. Не се сърдя, но понякога съм по-чувствителна особено сега, когато ме по наболява тук и там. Не ми се ходи вече на работа и как ще ходя от понеделник не знам. Ще помоля да ме пуснат отпуска, че ми хареса тази седмица почивката.
За глезенето - най-много мъжа ми, родителите ми и най-добрите приятели. Другите по рядко и с каквото могат. За което благодаря че ги има. Радвам се че и вас ви има.
Лека и спокойна нощ!

# 190
За лекцията на "9 месеца", аз ще ходя благодарение на Somebody  Hug За сега се сещам, че ще ходят още Гъди и Greenlife, ако има и още юнки, нека да си кажат  Grinning Ако искате може и да се съберем преди това и да отидем заедно, но не съм сигурна в този ранен час, дали няма да се замотаем нещо и да закъснеем  newsm78 Все пак каквото и да решите съм ЗА  Peace
А за тези, които утре порастват с един месец- пожелавам ви да го изкарате спокойно и без изненади, и другия месец да се похвалите, че коремчетата ви порастват с още един  Party

# 191
Хайде вече всички да излизат в разните отпуски, че в това време работи ли се  Sunglasses.

Мил Кузманова, подсети ме като идваш на училището да ти донеса модел на слинг. Елементарно е, само че моя модел е от една покривка, просто пробно свекито го направи. Ти по разбираш от платове и ще намерим нещо подходящо, според мен трябва да е леко разтегливо.

Утре отивам да си взема резултатите , дано всичко е наред  Praynig.

В петък няма да дойда , че Ема няма кой да я гледа. После ще разказвате.

Лека и от мен.

# 192
Здравейте! Много силно се надявам двете близначета, за които Мони писа, да се справят!

При мен всичко е наред, все повече натежавам Simple Smile

За глезенето, всички са много грижовни - и приятелят ми, и майка му, и моите родители. По принцип вкъщи винаги сме били доста грижовни един към друг, така че промяната не е голяма. Само като ме домързи да стана да си взема нещо сама напоследък се примолвам да ми го донесе любимият, което си е чиста глезотия. Но родителите и от двете страни определено са много загрижени. Направо не мога да се вредя да готвя, непрекъснато ми пращат манджи. Майка ми вече се е писала доброволка за цялостно почистване на къщата. Баща ми ходи до институциите да ми подава уведомленията за осигуровките, за да не се редя по опашки аз. Въобще, много са мили всички. За подаръци, и двете семейства ни помолиха да си изберем нещо, от което ще имаме нужда и ни харесва, ние още се чудим какво (мислим в посока креватче, матраче, спални комплекти, тази група неща, да ги разделим по равно между двете домакинства). Имаше и някакви пориви да ни купуват доста по-големи подаръци, но категорично отказахме. Всички родители при нас са пенсионери и би ни било адски неудобно, ако отделят голяма част от спестяванията си, за да купуват неща за нас, които се справяме по-добре. Но по-важно е, че са на разположение за другия тип помощ, както каза и Петя.

# 193
Мони има ли новини за близначетата?
Гъди честито уволнение.
За глезенето не мога да се оплача нито от милото нито от родителите ни.Най много ме радва вниманието на малкото ми момченце/е вече е на 6 год. ама/.Много се радва че ще има сестричка и като го взимам от детската градина първо пита как е бебочка и дали е ритала и слушала.Отсега говори как ще я разхожда с количката ,че ще и купува подаръци ,а на изписването от болницата искал да и подари плюшена играчка.Много ми е мило и послушно детето по-емоционален е и прилича по това на майка си.Дано се роди жива и здрава малката бебка че да и се радваме всички много.

Момичета аз с първата си бременност съм нямала албумин , а вие ? Някой знае ли се какво се пие ако се появи .Моля споделете.

# 194
Добро утро  Hug

Момичета аз с първата си бременност съм нямала албумин , а вие ? Някой знае ли се какво се пие ако се появи .Моля споделете.

ето да прочетеш за албумина: http://arsmedica.bg/bg/lab/c_id/2429/subprm/serum-proteins/alpha/0.html , имала си го, просто сега явно не е в референтните граници.

Общи условия

Активация на акаунт