Юнски бебета! Тема №50

• 11 309
  • 280
  •   1
Отговори
# 210
ФРЕЯ, честит рожден ден! Много любов и щастие!!!

# 211
Фрея, честит рожден ден!!!
Бъди жива и здрава!

# 212
  • Germany
Здравейте днес и от мен Simple Smile
За близначетата - за сега все същото. Не са стабилни, но пък се борят. Вчера са им дали имена - Никола и Мия. Надявам се скоро да имаме добри новини  Praynig
За глезенето - аз по принцип съм много глезена, а сега направо прекалявам  Embarassed. Мъжа ми е душичка и много ми помага, татко милият също, свекърва ми последните седмици направо се преобрази, е не мога да се оплача Simple Smile. Иначе аз съм едно дете и всичко е било за мен и честно казано съм си егоист. Надявам се да успея да се държа еднакво с децата си и да няма ощетени.
За запушени нос - предната бременност бях почти непрекъснато така. Било нормално..
За Саното - ние едно време се отказахме от него точно защото трудно се намираше и ни писна.
За празниците - страх ме е да пътувам, а ужасно ми се ходи някъде. Ние по принцип много пътуваме и сега ще ми е много куцо, но бебока е на 1во място и не ми се рискува. Мъжа ми ще работи на 1 и 6 за да може да не отработва и ние с Бобо ще се гледкаме около блока Simple Smile
Фрея, честит рожден ден! Много здраве и късмет!

# 213
  • София
Фрея, честит рожден дени от мен! Много усмивки и слънчево бебче!]

Момичета, сега аз пък го закъсах, цяла нощ не съм спала от болки в корема, а вчера три пъти пих Гинепрал. След малко ще тръгвам към МД, доктора да ме види. Трябваше утре следобяд да отида, но сега заминавам по спешност. Имам подозрение, че може бъбреците пак ми правят проблеми, защото имам постоянна тъпа болка в кръста, но доктора ще прецени. Иначе още утре заминавам при бившите ми колеги-уролозите. Стискайте палци да не ме вкарат в болница.  Sad

# 214
Петя стискам палци всико да е наред  Praynig

Фрея Честит Рожден Ден и от мен  nbirthday Най-прексрасния ден ти пожелавам и едно прекрасно бебе Simple Smile

# 215
Фрея, Честит рожден ден!Много здраве, щастие и късмет!
petia_tag , стискам палци , дано всичко да е наред!

# 216
  • Варна
Ч.Р.Д.  Фрея - жива здрава и много щастлива мама.
petia_tag - с теб сме, всичко ще е наред, няма да годиш при лошите.

# 217
  • Germany
Петя, стискам палци всичко да е наред!
Аз 2 дни бях с болки ниско долу и вчера ходих по спешност до Токуда и се оказа, че не са контракции, а най вероятно черва. Може и при теб да е нещо вирусно.

# 218
Фрея Честит рожден ден
 Всичко най-хубаво ти желая Hug  bouquet  bouquet  bouquet

Такаааа, сега за глезенето, моя мъж няма избор, всичко прави в нас, чисти, сменя чаршафи, простира, води детето на градина, в сервиза е поел и мойта работа, работен ми е той Laughing Wink аз гладя, готвя, ама по 1-2 пъти в седмицата и то нещо бързо, за чинийте имаме миялна, беше нещо отказала за 2-3 дни, та миехме и двамата.  Това е защото имам от време на време контракции, не за друго, иначе повечето неща вкъщи аз си ги правя, така съм си свикнала, пък и си бях по цял ден вкъщи с детето и се оправях и сама, като му кажех вършеше и той, но това беше рядко.
Майка ми и баща ми ми помагат много, във всичко. Брат ми, все носи нещо на детето и той. Първо внуче е от моя страна и им е радост на всички. Благо много стои в тях, още от бебе на 2 месеца беше го заведох да спи там за първи път. Ходили сме по почивки и майка ми го е гледала по 10 дни и те го водят най-често на Боровец лятото.
Свекър ми и свекърва ми живеят в чужбина от 5-6 години някъде, ако не и повече, още не бяхме женени. Свекърва ми видя Благо за първи път на 1г и 6 м. Това че ги няма тука ми е предостатъчно, и ще замълча  Wink То няма какво повече да се каже.
Никога не бих допуснала да си деля децата, мъжа ми и брат му са делени от малки та до ден днешен. Много е сложно при тях, дълго е за разказване.

Гледам На кафе, Кали е гостенка, обади страшен лаф Joy Joy Joy "Втасвам за Великден" и тя милата е доста наедряла, но сияе Grinning

Петя успех, дано всичко е наред  bouquet

Мони  Praynig за Никола и Мия

# 219
Leila_Bel, вчера писа: ".... Много е неприятно ако нашето бебче е поредното в рода и знаеш какво е правено за предното."
А ако е първото и въпреки това отношението е ....? Нашето бебче, живот и здраве, ще е първо за всички – първо внуче на 3те двойки баби и дядовци, както и първи племенник за чичо си и вуйчо си! Доста си мислех дали да пиша по тази болезнена за мен тема, но ще се опитам да съм кратичка и некрайна.
На моите родители не разчитам на помощ – дори да се абстрахитам от финансовата (която нямам), лошото е, че на никаква, да речем, емоционална и практическа такава не мога да се надявам. Дори напротив – от години наред аз съм в ролята на родител на всички, Синя каска, посредник, кошче за всичко негативно и т.н. Много се надявах като забременях, че поне малко ще ме щадят от това, не да ме глезят! Уви, хич не са се промени нещата Съжалявам, че пиша с недомлъвки, ама е гадна цялата дълга история, наистина.

За майката на приятеля ми ... ами, те двамата се скараха жестоко преди година (по нейна вина; приятелите и роднините ни, които знаят историята, постоянно се удивляват как може да има такава майка). Оттогава само веднъж сме се виждали (по мое настояване я уважихме за юбилея и, макар че бяхме неканени) – т.е., тя и до ден днешен не ме е виждала бременна. Средата на ноември замина с мъжа си (който е неверятен типаж човек, аз лично поне не съм срещала друг като него – с няколко думи е изключителен хомофоб, егоист и мъзел) за ... екзотичен остров. Тя се обади на приятеля ми 2 дни преди пътуването си, само за да му каже да не я търси няколко месеца, защото заминавала. Тогава разбра, че ще има внук (приятелят ми е единственото и дете, от първия брак, а от този „мъж” няма – той не искал да си нарушава спокойствието с деца  ooooh!). Разбра от мен че чакаме бебе, голяма радост (уж) по телефона, обещания, че ще се обажда и ще пише и т.н. Изобщо, аз постоянно съм се старала да бъда баланс някакъв между тях, да успокоявам приятеля си, да бъда оптимист, че ще си оправят отношенията и т.н., а тя от своя страна все е изтъквала, как аз съм за нея „на мама любимото дете, нейна слабост” и т.н., а синът и е ....  Sick (цензура). Как пък не! Е, все още са на острова с мъжа си, аз си мислех, че са отишли да работят, ама май съм била в голяма заблуда.  Whistling Тя не се е обадила НИТО ВЕДНЪЖ до днес, за да ме попита как съм! Писа ми на Скайпа един-единствен път през януари, за да ми обяснява колко било страхотно на острова и как всеки ден карала ролкови кънки и ходела на плаж и т.н.   ura Това е било единственият път, в който между другото ме попита как съм ... (Да не си помислите, че няма достъп до телефон или Интернет - нищо подобно! Похвали се, че със сестра си и с един неин приятел постоянно си чатели  Sunglasses).

Бащата на приятеля ми също има втори брак и син от този брак. На практика, те са ни най-близките хора (и в буквалния смисъл – само на 80-90км са ни) и винаги сме добре дошли при тях, обаждат се през 2-3 дни и ако не ни видят на 3-4 седмици, почват да ни уговарят да им ходим на гости, че им е домъчняло. Топло посрещане, жената не ми дава нищичко да пипна, една дума на криво от нея не съм чула, дори напротив – споделяме си, повече като приятели сме всички, отколкото родители-деца (всички са много, много млади и това може би също оказва влияние). Нямат особено големи финасови възможности (още повече, че другият им син тази година ще е абитуриент и – дано – и студент), но за мен много по-ценно е отношението им към нас, а то е прекрасно (и взаимно)! Иронично, нали – собствените ни майки да ни тровят живота, а „чуждата” жена да ни е по-близка от тях?

Съжалявам, че писах толкова дълъг и не особено позитивен пост. Въздържам се от по-остри коментари, защото все някак си вярвам в доброто у хората и се надявам, че рано или късно, то може да се прояви. А тогава би ми било кофти, че съм „оплюла” някого, а той после е проявил добро. Спирам, че сега пък започнах да философствам...

Започнах с цитат на Leila_Bel, и пак с неин цитат ще завърша: "Да сме живи и здрави!!!Да не забравяме,че са възможни изненади,когато се родят нашите бебчета". Лейла,  Peace

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 10:58 от Amorevole

# 220
Фрея   честит рожден ден!   newsm51

Здравейте мамчета.
Аз вече писах, че съм в отпуск от понеделник и се чувствам страхотно. Казах чао на службата. Чувствам се страхотно, цяла седмица сме по разходки. Днес чакам мъжо да свърши по рано работа и ще ни води с малката за риба. Аз не вярвам да мога да издържа много но колкото толкова.

petia_tag стискам палци да не те вкарат в болница и да не е нещо сериозно. Бързо да се оправяш.

Ей преди да седна да пиша толкова неща бях намислила, а ей ги на изпариха се.

За празниците ще почиваме, таткото ни ще е командировка и ще сме си сами с малката ( е и с родителите ми).

Ох тези кила, наистина вече ми е все по трудно и тежко. Много бързо се изморявам и не знам до края как ще е, но ще се избута, малко остана. Не се притеснявам от външния си вид, просто на мен самата ми е тежко.

Е това е за сега.
Лек ден на всички.

Леле колко сте изписали докато аз се намъдря   Laughing

# 221
  • гр. София
Честит рожден ден, Фрея!!!  newsm38 newsm59

Момичета, отстъпвам си мястото за лекцията на 9 месеца утре. Който се интересува, да ми пише на лични.

# 222
Фрея честит рожден ден.Пожелавам ти да бъдеш най обичаната любима и най обичаната мама.
Петя дано не е нищо сериозно стискам палци.
Мони много сладки са имената на бебоците дано се преборят и да донесът радост на мама и тати.

# 223
mqamisheva благодаря за инфото за албумина.
Лек и усмихнат ден на всички . Хайде по разходки че времето е супер!

# 224
ФРЕЯ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ЖЕЛАЯ ТИ ДА СИ МНОГО ЩАСТЛИВА И ОБИЧАНА!!! И ДА ИМАШ ЛЕКО РАЖДАНЕ И СТРАХОТНО БЕБЧЕ!!!

Петя, с теб сме!  Hug Дано всичко е наред и не те оставят в болница. Но ако се случи, прати по един sms да знаем как си!

Общи условия

Активация на акаунт