Частна детска ясла в София

• 160 416
  • 810
  •   1
Отговори
# 195
Zdraveite,
 Iskam da vi pomolya da mi kajete dali ste chuli za chastna detska yasla v kvartal Sveta Troica, Ilinden ili Zona B18. Blagodarya vi predvaritelno.

# 196
търся ясла с италиански език...някой знае ли такава newsm78

ЧДГ "При баба" имат преподавател с италиански език ако искаш опитай и там.

Успех  bouquet

# 197
  • София
Ще разкажа моя опит в търсене на ясла за сина си и се надявам да съм била полезна.

Ходих в ЧДГ"Джани Родари" в Слатина - базата е много добра. Има около 5 групи, като всяка група има  своя стая, в която децата спят, хранят се, занимават се  и играят. Максималния брий на децата в група е 15. Отделно има едно помещение, което директорката го нарече "физкултурен салон", в който през зимата правят гимнастиката. Тоалетните са с малки клекала и са доста симпатични. Имат собствена кухня. Навън има голям двор и 2 оградени площадки с пързалки, люлки и т.н. Сега поставяха и някакъв басейн в двора, който не знам как точно ще го ползват, но целта била да се правят "закалителни процеси".
Цената е 500 лв на месец като в нея влизат 4 хранения, минерална вода, сок, обучение (включително и по английски). На мен ми се струва малко странно да учат на английски деца, които не знаят да говорят още, но.. Отделно се плащат учебни материали -180 лв, което според мен е страшно  много. Не знам какви толкова учебници ще вземат за деца на 2 г. !!!
И тук ще помоля някоя майка, ако детето й е в Джани Родари да ми обясни какви точно учебни материали се вземат и изобщо ще съм благодарна за всякакви впечатления от детската ясла, от учителките, персонала.
Имат транспорт, танци и спорт, който се заплаща отделно. За другото не знам, но за транспорта е 50 ст. на километър.

Другата градина, която посетих беше Еко детска градина и ясла "Дара"http://www.ecodara.com/. Таксата е 460 лв, храната е кетъринг, но не разбрах дали се включва в цената или е отделно, т. е забравих да питам. Имат транспорт - 1,50 лв в едната посока, но ако живеете в близките квартали. Работят до 18.30, което за мен не е изгодно.
 Както беше споменала в коментар преди това една друга мама, входната врата беше отключена, като спокойно може някое дете да се измъкне. В антрето имаше  малки дървени шкафчета, но без врати, където стои багажа на децата. Явно обаче не им достигаха тези шкафчета и имаше багаж в найлонови торбички натрупани на една купчинка, което стоеше доста разхвърляно. Къщата е на 2 етажа - на първия има една стая с камина, фотьойли и паркет, в която казаха, че събират всички деца сутрин, т.е няма разделение по възраст и казват дните от седмицата и брояли до 10 и др. такива. До втория етаж се стига по едни извити стълби и там има преграда, която според мен за сина ми няма да е проблем да я прескочи. И вече на втория етаж са спалните и стаи за игра за зимния период, които така и не ми стана ясно коя за коя възрастова група е.
Иначе персонала изглеждаше усмихнат и се грижеха за децата, но някакси къщата няма дух на детска градина, а на обикновена си къща за живеене.

Мога да кажа няколко думи и  за "Слънчогледи" над Панчарево. Там не ходих, само по телефона говорих. В сайта им градината изглежда супер, но цената е 700 лв. на месец. Работят до 18.30, което ще предполага  и използване на техен транспорт, защото градината е далече, а транспорта е 15 лв!! на ден. Това според мен е нереалнао висока цена.

В крайна сметка го записах в Джани Родари и се надявам детето ми да се чувства добре там. Както писах и по-горе ще съм благодарна на всякакви коментари за Джани Родари от майки, чийто деца вече посещават градината.

# 198
Знаете ли каква е цената в ДОК "Светлина"?
Мерси.

# 199
  • София
Здравейте, търся частна детска ясла за дете под 2 год. в района на кв. Лозенец или кв. Изток. Моля препоръчайте ми някоя ясла Hug

# 200
Таксата в Светлина е 300 евро.

# 201
И аз бих искала информация за частни ясли в район Лозенец.
Освен Палечка...

# 202
  • София
Записвам се да следя темата.

# 203
  • София
Здравейте,момичета!Пълна каша ми е главата Mr. Green и това всеки път когато седна да избирам ясла...след 2-3 часа ровене спирам и пия аналгин отново без решение по въпроса.Критериите ми са добро отношение ,да имат транспорт и да не са в отдалечени квартали като Симеоново и Драгалевци ,защото не искам детенце да пътува по час два пъти дневно.Момичета ,моля ви помогнете ми с АКТУАЛНА информация ,имам предвид и свободни места,защото вече незнам какво да правя,а от септември искам да е на ясла.Ще съм ви много благодарна!

# 204
Виж тази тема! Може да ти е от полза! Успех при избора!

# 205
  • София
мислиш ли,че не съм я чела Simple Smileно това е тема за градини,не за ясли.повечето ги отворих и нямат ясли и транспорт също...

# 206
  • София
Анабел, Светлина е в район, който би трябвало да те устройва и на сайта им пише, че имат транспорт. Имат и яслена група.

# 207
  • София
да в овча купел са ,мислих за нея ,но след като изчетох страхотиите за нея се колебая....

# 208
Дъщеря ми е в яслата на Светлина в Овча Купел. Имат отделна яслена група. За транспорт не зная, аз не бих оставила толкова малко дете да пътува само. На лични ми пиши, ако ти трябва информация.

# 209
  • София
благодаря,вече реших,записвам я в ,,лапину,, освен дългия път всичко друго е перфектно,а най-вече това,че има камери и така ще съм спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт