Частна детска ясла в София

• 160 579
  • 810
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря на trixy и  koalkata за отговорите. Някой по-назад в темата беше писал, че извеждали децата в някакво дворче в Аника????? Тя ми е много резервен вариант, та затова предварително разпитвам за повече информация, иначе вероятно и аз ще отида да видя.

# 601
  • София
Леле, ужас, а аз си мислех, че като ще го пусна на частна ясла и няма да боледува  ooooh!.

От опит ще ти кажа, че малко са децата, които пуснати на ясла не преболедуват почти веднага след като тръгнат. Приготви се психически - това все пак е нова среда за тях, а там където има дечица има и вирусоносителчета Simple Smile По мое мнение (винаги зависи от яслата) децата в частните ясли боледуват по-малко след като се адаптират, просто защото има кой да ги преоблече след като се събудят потни от следобеден сън, подържа се добра хигиена, чисти се с хубави препарати, които не правят алергии и т.н. и т.н. Мога да кажа, че мойто е клекаво колкото си иска, не е калявано, но за сега прескърца зимата без сериозни болести - изкара 2-3 хреми. Лошото е, че ние много боледуваме в къщи, защото ни носи вирусите - то не са конюнктивитчета, не са кашлици не са истории. Но детенце е здраво.

Пак мое мнение: ако в една частна ясла детето го гледат така, че да боледува по-малко, т.е. пазят го от настинки и имат един добър филтър на болни деца, таксата от яслата се рентира неколкократно. Не знам за вас, но на мен посещение при лекаря не ми излиза по-малко от 70 лв с лекарствата 9водя го на частно, защото е безумие да го заведа при личната и да чакаме наред с болните деца 2 часа) и от тази гледна точка, ходенето на частна ясла при нас се оправдава и финансово.

# 602
Момичета, и аз да се запиша да ви следя, че май ще трябва да търся ясла за малката около Люлин, Надежда или Обеля.
А сега се връщам да ви изчета   bouquet

# 603
  • София
И моя син много почна да боледува като тръгна на ясла - частна. Поне веднъж месечно, а сополите ни станаха ежедневие. Най-накрая изкара една пневмония и го спрях за 3-4 месеца. След седмица пак ще пробваме, може като е по-топло да не боледува толкова. Гадното е, че не приспадат от таксата, само за храната повечето, но то е незначително

# 604
запис да ви прочета, че идва и нашия ред Simple Smile

# 605
# 606
Здравейте, много се интересувам за тези дечица които ходят на частна градина предварително ли се плаща таксата? Ами ако боледува и например две седмици не ходи на градина пак ли цялата такса трябва да се плати?

# 607
Различно е и зависи от самата градина. Принципно таксата си се заплаща в началото на месеца, но ако отсъства детето, повечето градини връщат някаква сума. Тя не е пълната, т.е. не връщат това, което плащаш за ден, но все пак е нещо... Но конкретно ако те интересува - питай в градините, които си набелязала  Peace

# 608
В градината на сина ми се приспада от таксата за следващия месец!

# 609
Искам да попитам някой има ли информация за градина Пролет в Манастирски ливади?Ако е и от "1ва ръка"ще бъде чудесно. Laughing

# 610
баси! http://www.bg-mamma.com/actuals/full/2653  ooooh! От три месеца на ясла ...  Shocked Shocked Shocked Shocked

# 611
  • София
Здравейте, много се интересувам за тези дечица които ходят на частна градина предварително ли се плаща таксата? Ами ако боледува и например две седмици не ходи на градина пак ли цялата такса трябва да се плати?

При нас връщат нещо ако детето е боледувало и не е посещавало ясла повече от Х дни (мисля че беше 10). Честно казано, аз не очаквам да ми върнат пари за това че детето не е било на ясла ден или два, т.к. докато го е нямало са му поръчвали храна и други неща. Първите два - три месеца ми приспадаха от таксата, а за един месец даже така стана, че не платих (детето не ходеше), но след това се подразбира, че детето се е адаптирало и си плащам пълната такса всеки месец. Знам, че е неприятно, но не е нелогично. Първо така мотивират децата да не отсъстват по домашни причини когато не са болнички, защото изпускат от учебния материал, а в нашата ясла учебен материал има за всички деца над 2 години. И второ, ако един родител си води детето като си реши, на това дете му се пази място, а в същото време от него не влизат пари, а разходите на яслата - ток, вода, заплати и т.н. са едни и същи независимо дали датето е там или го няма. А и за мен е най-важно да не са финансово притиснати, за да ми гледат детето добре. Все пак частната ясла е една самооиздържаща се "институция". Така че аз лично не очаквам да ми връщат пари когато детето отсъства. От друга страна, всяко дете има право на един месец в годината, който да не посещава ясла и да не плаща такса. Най добре си говори в яслата, която проучваш.

# 612
Моля, ако някой има лични впечатления от ясла "Криси" в "Люлин", да сподели. Интересува ме особено дали се отнасят с уважение към децата или по-скоро и там е пренесен подходът от държавните ясли, извеждат ли ги в действителност всеки ден и каквото друго се сетите важно, за което не бих могла да науча от директорката. Благодаря!

# 613
Потърси темата "Сериозен проблем с частна ясла", ако не я знаеш, де.

# 614
  • София
Моля, ако някой има лични впечатления от ясла "Криси" в "Люлин", да сподели. Интересува ме особено дали се отнасят с уважение към децата или по-скоро и там е пренесен подходът от държавните ясли, извеждат ли ги в действителност всеки ден и каквото друго се сетите важно, за което не бих могла да науча от директорката. Благодаря!

Синът ми ходи там, по точно ходеше. Зимата го спряхме, защото много боледуваше. Сега пак ще тръгва. Зимата не съм виждала да ги извеждат изобщо, но есента, когато тръгна всеки следобед бяха навън (за сутринта не знам). Аз съм много доволна от персонала - малкия още не говореше, но рецитираше стихчета и пееше песнички (негови си интерпретации Wink). Имат и знаимания - рисунки,апликации и т.н. (Марти беше на 1 год и 3 месеца Аз не съм имала проблеми да влизам и да седя с него в началото. Сама трябва да видиш според мен.

Общи условия

Активация на акаунт