Частна детска ясла в София

• 160 679
  • 810
  •   1
Отговори
# 390
  • София
jenichaneva донякъде съм съгласна с теб и ние посещаваме частна, защото не ни приеха в държавна. Но едно детенце от частната ясла, отиде в държавна и сега след няма и месец пак го върнаха. Малко общо е това, което говориш. Има много хубави държавни ясли и градини, но повечето май са на ръба на мизерията. Хубаво е, че сте попаднали на добра ясла, може да споделиш коя е.

# 391
  • Sofia
Не можах да се сдържа, jenichaneva, явно не си посетила правилните ясли - от 3 не можеш да правиш заключение за всички частни, както и от 1 държавна - заключение за всички държавни.
"Държавните разполагат с огромни, обезопасени дворове, оборудвани с пързалки, катерушки и т.н." Ето на това твърдение особено ми идва да умра от смях... В момента се сещам за 39 ОДЗ, чийто двор се състои от подпори за люлки (така ли се казват?) и стърчащи ръждиви железа от някогашни пейки. А, има 2-3 катерушки от моето детство, които са далеч от днешното понятие за безопасни катерушки.
Отделно не съм видяла 200 квадрата помещение, в което има само 10 деца, това е безумие да се твърди, освен това е жестоко разхищение на пространство.
А и темата не е "държ. или частна ясла".

Съвсем между другото, наскоро говорих с един британец, който явно за пръв път влиза в детска градина в БГ и беше много учуден колко са големи стаите. Явно само тук е тази мания за пространство. Simple Smile Ще рече човек, че всички живеем в имения.... Joy

# 392
Веси, така е...говоря общо за държавните т.е. като цяло за държавните и като цяло за частните с отклонения +/- 5 %. Имам много добри впечтления за три държавни ясли, в които бях подала документи докато вижеехме в Редута - а именно 12 ясла на ул. Плачковски манастир, 56 ясла на ул. Елисавета Багряна и 57 ясла на ул. Христо Максимов. разгледала съм ги лично и трите + позитивни отзиви от родители. Имат спонсорства, участват в различни ЕС програми и т.н. Резултатът е къщички и пързалки на Chicco в двора на едната ясла + ред други суперлативи. в момента посещаваме 58 ясла на ул. баба вида в хаджи димитър (по местоживеене), от която съм страшно доволна.

# 393
  • София
Ами в Младост май се оказа че няма само ясла.Поне в интернет така и никъде на намерих, а не познавам добре района, защото от скоро се преместихме.За съжаление в едното ОДЗ бяхме 1-ви чакащи, но постепенно ни изместиха деца с 10+ точки, а и така не се обявяват места за там.Така че сега дилемата ми е коя частна ясла да избера.В момента е в Доверие-нямам никакви забележки, но просто ми е скъпичко и търся по-евтина Sad

# 394
Също така е добре да уточним нещо във връзка със спекулациите на тема чуждоезиково обучение в детска ясла. Това е поредната заблуда, в която се хвърлят доверчивите, добронамерени родители в стремежа им да осигурят най-доброто за своите деца. Мили родители, чуждоезиковото обучение е най-добре да започне на възраст между 13-14 до към 16-17 г. Това е така наречената "критична възраст", в която децата усвояват най-пълноценно и относително зряло знанията по чужд език...така че не се надявайте ясленче от 3 до 36 м. да ви заговори на френски или английски за няколко месеца. Казвам го като човек завършил езикова гимназия, магистър по филология от Софийски университет, преподавател и най-вече лингвист по душа....Не си харчете паричките за химери, измислени от самозвани печалбари...по-добре ги пестете, за да ги инвестирате в обучението на децата си, на етап, когато наистина ще имате нужда от средства за това. Приоритетите на детската ясла са далеч от изучаването на чужди езици...Пожелавам отново успех на всички родители на ясленчета.....т.е. такива като мен!!!! Grinning Grinning Grinning

# 395
Шунка, разбирам яда ти...съжалявам...и аз ако трябваше да плащам по 800 лв. за ясла и мен щеше много да ме е яд...защото токлова стува що годе прилична ясла, която е къща, специално поектирана за целта с двор и т.н. с нови катерушки и прочие. А за 400-500 лв. може да се намери апартамент, в който са наблъскани 20 деца от всички възрасти и цяла зима няма да видят слънчев лъч...за другото да не говорим...така че по-добре разбити и ръждясали съоръжения, които няма да ползваме, но поне ще ползваме тревата и въздуха...и няма да ни е страх, че децата ще ги удари кола или ще им се случи нещо друго, докато две госпожи ги влачат...буквално влачат към най-близкия обществен парк...защото някои на практика не могат още да ходят. Виждала съм в Южния парк как две жени водят към парка 10-ина дечица, не ме питайте как, на всичкото отгоре бутат и една количка. Тази, която бута количката, влачи за ръка едно полу-проходило...а другата "води" останалите 8..падайки, ставайки...просто нямам думи...ако бяхте видели това...нямаше и да си помислите за частна ясла. А по повод на това, че британците се дивят колко са просторни нашите градини, тепърва ще трябва да свикваме с желанието им да "оптимизират" не само жизненото, но и много други пространства на битието ни...в ЕС е така!  Joy така че радвайте се на последните остатъци от доброто старо време!

# 396
Жени, темата не е държавна срещу частна ясла. И сигурно никой не дава пари с яд, а ги дава с мисълта че получава нещо срещу тях. Предусещам, че имаш някаква задна мисъл, този подробен начин на отговаряне и писане ми е познат Rolling Eyes.
Всяка от нас е обиколила достатъчно детски заведения преди да си запише детето, така че малко или много сме запознати с условията- битови, кухня, дневен режим, броя учителки спрямо броя деца, деца в група и т.н. Интересуваме се как се грижат за децата ни, какво ядат, къде играят, така че не са ни нужни твоите впечатления как една жена в парка бла-бла-бла...
И нека всеки сам да преценява дали иска детето му да се обучава по билингва системата или друга, недей ни отнема правото на избор Wink
Радвам се на новото време и искам да греба с пълни шепи от него  Mr. Green

# 397
  • Sofia
Жени, какъв яд? Смешно ми е! Идваш тук като някакъв проповедник да просветляваш "заблудените" и то доста агресивно. Каква ти е целта?  newsm78
Не ме е яд какви пари давам за образованието на детето ми, защото виждам резултатите. И доколкото имам възможност, ще продължавам да ги давам. Ако ме беше яд, досега да си бях прехвърлила детето в държавно заведение (защото беше приета в един момент). И... ооо, ужас, детето ми от малко учи английски, при това отново има чудесни резултати!  Как да не ме е яд! Joy

Абсолютно съм съгласна с подозренията на Рокси. Mr. Green

# 398
Мили дами, просто се опитвам да до-кажа, че в България нивото на  частните детски заведения все още не е достигнало нивото на държавните, за съжаление и ....за разлика от обстановката в това отношение по света. Да не се заблуждавате че като е частна яслата, детето ви ще бъде отглеждано адекватно на потребностите за тази "капризна" и "крехка" възраст. Казам го от опит...имах малко време и затова го отделих на темичката, но приключвам. Чао от мен и успех на всички!

# 399
Жени, аз не мога да разбера, ти за малоумни ли ни имаш?Защо изобщо ни обясняваш тия неща, с тон на някакъв виден капацитет в областта на детските заведения???? Изобщо не разбирам за какво си отделила от скъпоценното си време да пишеш тук??? Аз лично нищо полезно не научих от постовете ти, а пък това, че децата най-добре учили език на 16-17 год......., просто нямам думи...

# 400
Жени, аз не мога да разбера, ти за малоумни ли ни имаш?Защо изобщо ни обясняваш тия неща, с тон на някакъв виден капацитет в областта на детските заведения???? Изобщо не разбирам за какво си отделила от скъпоценното си време да пишеш тук??? Аз лично нищо полезно не научих от постовете ти, а пък това, че децата най-добре учили език на 16-17 год......., просто нямам думи...

Докато изчета проповедите на  jenichaneva и Поли ме е изпреварила, изразявайки и моето мнение.  Simple Smile

jenichaneva , смешна работа е неочакваното ти появяване тук и агресивния ти тон.  Laughing
И аз като Рокси и Шунка веднага те заподозрях, не са чисти подбудите ти да проповядваш тук. И без това вече си имаме в темата мама-директор на ЧДГ, която ни е обяснила предимствата на двуезичното обучение от най-ранна възраст, та твоите твърдения, че децата най-добре учат чужд език чак на 13-14 г. няма да срещнат никакво разбиране тук.  Naughty
Включването ти в тази тема е крайно неуместно, тя не е "за" и "против" частните ясли. Ако искаш такава дискусия, пусни си отделна тема във форума. 
Като толкова хвалиш държавните ясли, какво ще кажеш за възрастта след 3 г., когато децата напускат чистите ясли и отново са на "пазара", борейки се за места в държавните детски градини, където такива в София не достигат и никога няма да стигат, както наскоро каза ББ?!
Чистите ясли са евентуално временно решение на проблема и то само ако имаш наблизо такава ясла. В района, където живея аз, няма чисти ясли.

# 401
...................
така че радвайте се на последните остатъци от доброто старо време!

А тази глупост пък откъде ти хрумна изобщо!  Mr. Green
Няма добро старо време, има тоталитарно старо време, измислен комунизъм, в който твърде малко хора живееха добре. Naughty
Последните остатъци от "доброто старо време" са такива като теб дето ги мъчи носталгия по социализма.
В държавната ясла в единственото държавно ОДЗ в моя район хранят всички деца в групата с една лъжица от една паница; не ги извеждат навън никога, защото няма кой да ги облича и съблича; слагат част от децата да спят на земята върху дюшеци, защото няма легла за всички, а яслените групи отдавна са надхвърлили норматива от 18 деца и наброяват по 33 към днешна дата, та ако се случи в някой ден да посещават повече от 20 накуп, няма къде да спят.
Затова не ми обяснявай колко е хубаво в държавните ясли, защото не е! Mr. Green

И аз като Рокси се радвам на "новото" време и искам да си го изживея максимално.  Peace

# 402
Здравейте момичета,

искам да помоля за съдействие - кои са частните детски ясли (приемащи деца на 1 годинка) в центъра на София (знам за Космос кидс за сега)

Благодаря предварително  Hug

# 403
Дарина 21, опитай в Светлина. Може да намериш достатъчно инфо за нея тук и на др. места в нета.

# 404
А някой би ли споделил каква е таксата в Светлина?  newsm78 Извинете ме, ако въпроса ми се повтаря  Hug

Общи условия

Активация на акаунт