Частна детска ясла в София

• 160 674
  • 810
  •   1
Отговори
# 405
А някой би ли споделил каква е таксата в Светлина?  newsm78 Извинете ме, ако въпроса ми се повтаря  Hug

okolo 600 lv

# 406
Към новите в темата: Изглежда не четете темата нито страница по-назад, нито ползвате услугите на Гугъл, нито търсачката във форума.  ooooh!

Светлина: http://www.svetlina.net/news.html
За нея има и отделна тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=206495.0

ЧДГ в центъра на София ги коментираме непрекъснато не само в тази тема. Върнете се назад и прочетете.
Наскоро имаше пусната друга нарочна тема за това, "ЧДГ в София - център": http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=309873.0
Освен това център е много широко понятие. "Космос Кидс" не е в центъра на София, би могло да се каже широк център вероятно, макар че аз не бих го определила така. Намира се на ул. Авицена 6, което е по-близо до Полиграфическия комбинат на бул. Цариградско шосе, отколкото до Орлов мост или който и да е център. 

Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 11:55 от Little wingels

# 407
Зачетох се в темичката ви момичета...
Само на мен ли ми се  струва ,че  всичките тези ясли и градини са  на направо ненормални цени и то на територията на България? Sad
Та ако ще  и най-частните и най-луксозните да са? Rolling Eyes

# 408
Зависи откъде го гледаш. Всеки съм забелязала хем а) се оплаква че е ниско платен и б) смята че другите ( чиите услуги ползва) са свръхплатени  Wink
Доброто образование и грижа ( и всичко останало де) струват пари, колкото по добро- толкова по скъпо. Това не е само у нас, а навсякъде по света. Не ми се изпада в дребнави спорове, разбира се, че е възможно нещо да е скъпо, без да е добро, но пазарът не търпи подобни луфтове за дълго и те отпадат по естествен път.

Таксата за ААУ е 18 000 евро годишно Wink

# 409
...................
Таксата за ААУ е 18 000 евро годишно Wink

Така е.  Peace
И съм сигурна, че хората, които си я позволяват, не я смятат за висока за качеството на образованието, което децата им получават там.

Няма скъпо и евтино, има какво можеш и какво не можеш да си позволиш. Всичко е въпрос на стандарт на живот.
Щом в България тези ЧДГ работят успешно на тези цени и дори на пазара има недостиг и глад за места в ЧДГ, значи таксите са окей. Пазарна икономика.  Simple Smile

# 410
  • София
А за мен нормално щеше да е да има повече държавни, а не ЧДГ.Това си е чист рекет ако питате мен, но просто нямаме друг избор и всяко семейство си знае с цената на какво отделя съответната сума пара за ЧДГ.

# 411
А някой има ли информация за "Сияние" в Бояна? Изчетох цялата тема, но не открих нищо за тази детска градина. Чувала съм различни отзиви? Някой ходил ли е там?

# 412
"ААУ" американският колеж ли е?

Знам че там (в детската градина има предвид) учат основно деца на чужденци, бългаските деца са сигурно едно - две.

# 413
  • София
От 1 месец синът ми посещава детска градина "Тути", за която е споменато в някоя от предходните страници - много сме доволни засега, детето е видимо щастливо и ходи там с желание.

# 414
  • София
Моят младеж (2 годинки) от почти 8 месеца вече посещава Детска Ясла "Доверие" в Редута. За яслата научих от първата част на тази тема, и след като няколко пъти ходих да разговарям с директорката, го пуснах. Безкрайно съм доволна и ако си спомнях коя е майката, която ми препоръча тази ясла, щях да и изпратя подарък.

Таксата е 510 лв/месец и включва реално всичко освен, че всеки понеделник нося памперси и мокри кърпи. Веднъж месечно идват да им играят театър, за което доплащам 5 лв. Имат си твърда програма, дори и за най-малките, но по принцип учебната програма е за дечица над 2 г. Всеки ден си имат специални занимания - пеене, музика, рисуване, апликация, театър, математика и т.н. Сега яслата (до 3г.) я отделиха в чисто ново помещение, където са разделени на 3 подгрупи.

Базата им е страхотна - всичко им е новичко, чистичко, имат много играчки. Сутрин ги посреща медицинска сестра, която ги преглежда. Минималната възраст на която взимат дечицата няма, но реално не съм чувала да взимат бебета под 7 месеца. Над 9 месеца е нормална възраст на която ги взимат. Имат психоложка, която наминава често и разговаря с родителите, ако те имат някакви въпроси. На наас тя много ни помогна с адаптацията. Персоналът е страхотен - наистина на всички горещо препоръчвам нашата ясла!!!

# 415
  • София
"ААУ" американският колеж ли е?

Знам че там (в детската градина има предвид) учат основно деца на чужденци, бългаските деца са сигурно едно - две.

Това е Англо-Американското Училище. И на мен ми стана лошо като видях цените... А като разглеждах програмата преди 2 г. детската градина им беше само полудневна... И тези пари за времето до към обяд - е мерси Simple Smile

# 416
Poisonous, имат ли двор в яслата, къде играят децата навън?

# 417
Да, наистина "Доверие" е много хубава ясла..всичко, което казва Poisonous е точно така - чистота, професионализъм, коректно отношение. Директорът Илонка Горанова, работи с деца от яслена възраст повече от 20 години. Една от малкото частни ясли, в която персоналът отговаря на законовите изисквания - а именно мед. лица. Взимат децата от много малки. Залите им са с огромни прозорци и гледат право към парка "Гео Милев", от който ги дели един тротоар и при хубаво време извеждат децата да си играят. Ако не бяхме си променили местоживеенето....това щеше да е със сигурност нашата ясла. Препоръчвам я и на вас!

# 418
Poisonous, понеже и ние сме в "Доверие", ми стана любопитно и видях, че си майката на Руси. Ние също сме в там, но сме малко по-големи, а дъщеря ми - Дари, много го споменаваше Руси по едно време.

# 419
  • София
И ние за малко бяхме в Доверие.Наистина е много хубаво там.На нас ни идваше далечко, а и таксата ние малко по-висока от това което можем да си позволим за съжаление.Но наистина много добро отношение към децата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт