Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са причините детето ми на 1 година и 4 месеца постоянно да си бърка в устата?
Какви са най-добрите начини за справяне с това поведение?
Какви са най-добрите начини за установяване на комуникация с детето и разбиране на мотивите му?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са причините детето ми на 1 година и 4 месеца постоянно да си бърка в устата?
Детето може да си бърка в устата поради различни причини. Това може да бъде начин за привличане на внимание, израз на инат, или начин да изрази дискомфорт или неудовлетвореност. Важно е да отделите време за детето, да разберете мотивацията му и да предложите алтернативни начини за изразяване на нуждите му.
-
Какви са най-добрите начини за справяне с това поведение?
-
Какви са най-добрите начини за установяване на комуникация с детето и разбиране на мотивите му?
Установяването на комуникация с детето и разбирането на мотивите му изисква търпение и внимание. Важно е да обръщате внимание на сигналите, които детето изпраща, и да се опитвате да разберете какво го притеснява или какво търси. Предлагането на алтернативни начини за изразяване на нуждите може да помогне за подобряване на комуникацията.
Моето пък ляга на земята и рита
Опитват се да се налагат.Не мажи с аналгин обаче-според мен това е опасно.По-добре го гушни и се опитай да му отвлечеш вниманието с нещо-дано след време забрави за този навик.

Оклепа всичко наоколо и се радва на постиженията си. По цял ден тичаме из парка и двора достатъчно забавления има и се изморява прилично, но това уви не помага.