Любители на кучета-7

• 39 464
  • 443
  •   1
Отговори
# 90
Няма връзка между разстройството и разгонването и не смятам, че е нормално през цялото разгонване да са така.
Парис е била разгонена два пъти и не съм забелязала такава закономерност.
Иначе намерих сайт на Български Киноложки Клуб Бигъл  и ето този Бигъл портал
Разгонването при бигълите предполагам е както при другите породи - мъжките не се разгонват, само стават неспокойни когато наоколо има разгонени женски.
Женските може се разгонят за пръв път от  6 до 12 месеца. Периодът от едно разгонване до друго е около 6 месеца, но може да е и 10мес.
Разгонването продължава около 20 до 30/35 дни. Тогава трябва да я пазиш и да я разхождаш само на повод.

# 91
Здравейте, мами. Знам, че форумът е много посещавано място и се надявам да ни помогне да си върнем любимата кокерка Рони. Кучето изчезна днес по обяд пред Пикадили център във Варна. Кафява е, с бяло петно на гърдите, на 5 години, с кожен нашийник и черна каишка.
Ако някой има информация, моля, обадете се на тел. 0888 431 403, Даниела

# 92
  • София
anichka13   за съжаление не съм от Варна.
В. благодаря ти, гледала съм тези сайтове  Laughing  Ще взимаме мъжки. А питах за разгонването защото една приятелка има мъжки бигъл, и е доста неспокоен играят  си с една немска овчарка (женска). И той става топъл нервен. И затова питам Laughing

# 93
  • София
Разстройството на Бела беше спряло за няколко дни, и от днес пак е с разстойство. ooooh! По препоръка на вет. варим чайче от джоджен и ще й го даваме да го пие.
Чудя се, има ли връзка това, че всяка седмица ходим в парка и на следващия ден започва разстойството? В парка си играе с разни кучета, но не яде боклуци, следя я много стриктно за това. Може ли да има връзка и това, че й давам да пие водичка скоро след игра? Водата си е обикновена, чешмяна, не от локви, блата и т.н. Thinking

# 94
Привеееет! Мерси за комплиметите  Embarassed
galia69, да, дребните от албума са ... ще нагушкам и нацелувам, ама едната от грациите, защото другите са си вече при новите стопани  Sad
Кой спомена разгонка и разстройство? Нямат абсолютно нищо общо. И в тази връзка

Малко Сладко Коте, аз пак ще замрънкам за смектата. Джодженът, мила няма да свърши работа. Той би успокоил механично раздразнен стомах, но по никакъв начин не би повлиял чревната флора, която се нарушава от разстройството. Билките са хубаво нещо, но при ва нещата са от доста време, само чая се съмнявам да реши проблема. Възможно е да не е устойчива на нещо я в парка, я по улиците. Боклуците разбира се също.

anichka13, дано се намерите с кокерката. Напускай обяви където се сетиш. Успех!

# 95
 arcana нищо нагушкай я за сметка на другите две сладуранки майка им също е голяма красавица винаги съм харесвала големите кучета  .Много е мъчно като ги дадеш като знаеш колко са биле мънички а колко бързо са пораснали и ще живеят с други хора .
На Сара разстройството се оправи с Ентерол на прахчета и чай от шипка сутрин и вечер и давах прахче а през деня с една спринцовка когато се сетя и давах чай .Съмнява ме че нашето разстройство и го докарах аз като и дадох да яде салата от маруля обожава я сега не и давам вече е добре .Нашето куче в миналия си живот е било заек обожава да яде всякакви плодове и зеленчуци а преди малко омота половин кофичка кисело мляко .
anichka13 дано да си намерите кученцето аз на Сара и сложих капсулка с информация за връзка да не дава Господ да се налага да се използва.

# 96
  • София
Бела има микрочип и дано наистина не се налага на никое куче "да си ползва" татуировката или микрочипа... Дано се намери по-бързо кучето. Разлепете обяви из квартала, из целия град.
Бела сега е добре,  нещо не беше добре сутринта, отказа яденето, но сега е добре, дивее си, вилнее и яде.  То това при нея е на моменти "неразположението". Сега други стопани на хъски ми казаха, че тяхното до 6 месеца почти било почти постоянно с разстройство. Те наистина са с много чувствителни стомахчета тея зверчуги, ама нали си ми е детенце и се притеснявам много... Вече няма разстройство, може би джоджена да е помогнал, че явно не й беше добре сутринта и мислех следобяда да я водя на вет.
А боклуци тя не яде, не проявява интерес към тях никакъв, но обожава тука едно-две конски... И като минем покрай тях, проявява жив интерес.

# 97
Здравейте момичета,приемате ли нови попълнения HugИмам две немски овчарки - Рона на 2г. и 4м. и Бард на 1г.Женската е като всяка жена - капризна красавица,която си мисли,че света се върти около нея,а малкият все се опитва да угоди,но уви не се получава Grinning.Всеки момент очаквам женската да се разгони и е такъв панаир,че просто нямам думи.Къде ли не сме я водили на мъжки  ,не ще и не ще - знае си цената явно Mr. Green;Ще се радвам ако ми помогнете с някой съвет Hug

# 98
Привет и добре дошла, noni2009!
Сигурна ли си, че сте нацелвали дните (9-12 от начало на кървенето)? Ако женската отхвърли веднъж мъжкия, то вероятно по-късно би го приела. Ако отново го отхвърли, няма да го допусне пак. Хапе или бяга? До акт изобщо ли не се стига или до скачка?
Родословна ли е мацката? Има някои хватки, които ги знаят опитните кучкари. Нещата могат да минат през уговорки, през повод и някои, които на мен ми са малко груби като мярка и ако не се цели чистопородна селекция на определени екземпляри с определени качества, не знам дали си струва усилията. Ако и този път отхвърли мъжки, не бих я пускала повече.

# 99
Намерихме Рони!!!Момичета, пазете си кучетата! Ние открихме нашето по обява, дадена от клошар. Обясни ни, че "случайно" я е намерил. "Повярвахме" му, но лично аз имам едно наум - от Пикадили до Морската градина ми се струва, че кучето не е стигнало без "помощ".

# 100
Здравей arcana - поред на въпросите ти:
 -записвам абсолютно всичко,така че винаги сме навреме при мъжкия
 - и хапе и бяга
 - скачката горе долу я докарваме,но като опре до акта,настава такова пищене,че не ти е работа Grinning
 - родословна е
 - стопаните на мъжкарите са хора занимаващи се отдавна с развъждане на немски овчарки,дори единият мъжкар е полицейското куче в града ни
- точно селекция целим
 - знам,че този път ще е последният,но има страхотни качества,а толкова искам да има поколение,но здраве да е Hug

# 101
Намерихме Рони!!!Момичета, пазете си кучетата! Ние открихме нашето по обява, дадена от клошар. Обясни ни, че "случайно" я е намерил. "Повярвахме" му, но лично аз имам едно наум - от Пикадили до Морската градина ми се струва, че кучето не е стигнало без "помощ".
много се радвам за вас.губили сме Гай-ужасно е. знам какво ти е било

# 102
anichka13, ехаааа браво! Страшно хубава новина!
noni2009, някои женски не допускат мъжкия, просто са си такива. Нека стоанина на мъжкия да се опита да помогне - може да е на повод или да я хване за нашийника. Намордникът е малко груба мярка, стряскат се, но ще ви опази от ухапване. Щом е с опит човека сигурно ги знае тези неща. Ако разгонването не е започнало, заведете момата да се запознае с мъжкия - после ще е малко по-спокойна. Хубаво е девойката да е на повод през цялото време. Стопанинът на мъжкия може да се наложи да му помага (със сещаш се кое), така че бъди подготвена да контролираш твойта хубавица.
Предполагам имаш предвид, че започва акт, защото скачка е когато са се заклещили. Хубаво е ако стигнете до там, да оплетете дълги поводи или въже във формата на осмица между задните крака на кучетата - прави се, за да не хукне женската и да стане беля. като оплетете задниците, дръжте ги плътно колкото може като някой хване въжето/поводите на мястото, където се преплитат (това не знам да ли го обясних ясно ...)
Нормално е да пищи, боли си ги, някои повече, други по-малко. Щом писва, значи мъжкия е проникнал достатъчно дълбоко ( Embarassed). Това е момента да удържиш женската. Самото преживяване си е стресиращо за нея.
Гледайте да подходите спокойно, без да викате и да се карате. Не се ядосвайте ако не стане. Пробвайте на следващия ден.
Ще стискам палци да стане. Похвали се как са минали нещата. Успех!

# 103
Ох, как ли не сме ги държали,и  намордник сме слагали.Ние със съпруга ми държим нея/понеже той е малко страхлив/,отзад наместват мъжкия,тя пищи,последния път даже се разплаках имах чувството,че я подлагам на изнасилване Cry.Все пак съм я отгледала от 2 месечна възраст,расте заедно със сина ми и си ми е като детенце.Познават се с мъжкарите,но тя отива да играе,и като и писне се качва в колата и иска да се прибираме/детска му работа Mr. Green/.Точно затова си взехме и момченцето - Бард,с него е свикнала достатъчно добре,така че дано вече този пътстанат нещата, ще си е вкъщи и  няма да има стрес от непознати хора и обстановка.Благодаря ти ,че ме съветваш оценям го newsm51 newsm51 newsm51

# 104
  • София
anichka13, браво! Важното е, че вече е при вас!
noni2009 , упорита мома си имате, лелей... Аз ако се наложи някой ден да "подпомагам" Бела по тоя начин, няма да издържа... Пожелавам ви този път успешно "начинание"!

Общи условия

Активация на акаунт