Любители на кучета-7

• 39 426
  • 443
  •   1
Отговори
# 60
Руска, аз съм от хората с резерви към СА 37. Не смятам, че при качествена храна кучето има нужда от всичко, което този продукт съдържа. Удачен е след оперативна намеса, прекарано заболяване и пр. При това за ограничено време и доза. Излишното количество или пренасищане с витамини може да ти докара беля.
Калций Делис е калций, фосфор, флуор, Д3 и не помня още какво. Има Калции Плюс - съдържа допълнително количество витамини и минерали. Препоръчва се при растеж, бременност и кърмене. Съотношението калции/фосфор е неправилно. И двата продукта са с необосновано висока цена! За нормално развиващо се здраво кученце са по-добрия вариант според мен.

# 61
Аз да кажа, че пропуснах - благодаря за линковете за хотелите и хижите, в които приемат кучета. Ще съм благодарна, ако някой сподели и лични впечатления от подобни места.

Скачам в друга тема - този месец сме решили да кастрираме нашата Лора. Вече е на 3 години, но нямаме възможност да гледаме малки, ако я пуснем на мъжки. Тя и не е расова, така че не виждам и много кандидати за стопани, макар расови мераклии за татковци да имаме.  Mr. Green
Имате ли опит с кастриране и какви специални грижи се полагат след операцията?

# 62
  • София
За по-специалните грижи могат да ти кажат ветеринарите. Но ето какво знам аз - не се дава храна 24 часа след операцията, водичка мисля, че може. Не трябва да тича и да скача поне седмица след това, за да могат да заздравеят шевовете. Трябва да следите как върви заздравяването, май ще ви кажат и да правите промивки, не съм сигурна...
Момичета, Бела отново е с разстройство, от понеделник... давах активен въглен 2 пъти, после ми казаха да не давам, защото той очиствал... На ориз сме, но не минава... А сега допълнително ме наплашиха, че честите разстройства били опасни, като пораснело, кучето почвало да мършавее и да става все по-зле... В момента й растат задните зъбки - всички наведнъж, и това много я мъчи. Не е така лакома като преди, хапе повече, кървят й венците често (е, не чак постоянно), малко е умърлушена. Казаха ми, че пролетно време често се случва кучетата да са с разстройство, а и още повече, че й растат зъбките... Вие как мислите?

# 63
  • Пловдив
Малко мишленце, моето куче го кастрирахме преди два дена, операцията е около 1час, доктора ме посъветва да я вземем след 3часа, тогава вече ходеше, но я болеше, не трябва да яде и да пие вода поне един ден след операцията, на третия ден се махат конците, не трябва да тича  поне седмица, нашата вече е в пълна кондиция и едвам я удържам като се приберат децата да не им скача  ooooh!
Сега съм в "болнични" заради нея и за да стои мирна и аз лежа по цял ден  Mr. Green
Аз много се притеснявах, преди операцията, но Бриджит се справя чудесно!

Малко Сладко Коте, защо не пробваш да  смениш храната на Бела или направете чревни изследвания, дано се оправите скоро Hug

# 64
Момичета, Бела отново е с разстройство... В момента й растат задните зъбки - всички наведнъж, и това много я мъчи ... Вие как мислите?

Малко Сладко Коте, мисля да почнеш да даваш Смекта и Ентерофермент (Фермактив).
Пиши ако ще даваш, за да ти кажа от кое по колко. За 1 ден ще спре.
От смяната на зъбите може и да откаже храната. Разкисвай. Ако няма зъбета няма как да яде. Наранява се с гранулката.

# 65
Малко мишленце, моето куче го кастрирахме преди два дена, операцията е около 1час, доктора ме посъветва да я вземем след 3часа, тогава вече ходеше, но я болеше, не трябва да яде и да пие вода поне един ден след операцията, на третия ден се махат конците, не трябва да тича  поне седмица, нашата вече е в пълна кондиция и едвам я удържам като се приберат децата да не им скача  ooooh!
Сега съм в "болнични" заради нея и за да стои мирна и аз лежа по цял ден  Mr. Green
Аз много се притеснявах, преди операцията, но Бриджит се справя чудесно!

Браво на вас. Между другото, Бриджит е много сладка.
За разходките нещо специално налагаше ли се?

# 66
Здравейте имам нужда от съвет относно разстройството на нашето куче Сара пинчер тежи 5 кг .В момента нашата мома е разгонена и има разстройство от два дена и давам Ентерол прахчета  една позната ми ги препоръча сварйх и ориз  със малко пилешко колкото да и мирише сварих и днес чай от шипки давам и от време на време със спринцовка. Иначе е бодра играе си и хапва  без проблем  давам и само вечер по малко оризче иначе яде само гранули на Advance
Ето това е нашата красавица
 http://www.gilia.snimka.bg/album.php?album_id=121138

# 67
  • София
galia69   Сара е супер  Hug
Аз бях при една приятелка за 2 дена и вчера се прибрах. Тя има бигъл и даже я регистрирах за да пише при нас.

# 68
  • Пловдив

За разходките нещо специално налагаше ли се?

Разходките само на повод, не трябва да тича за около 10 дена Peace

Галя, голяма сладурка е Сара  Crazy моето предишно куче се казваше така!
За разстройството немога да помогна, само веднъж имахме и й давах ориз Peace

# 69
Много е сладка Сара Hug
Анди нали имаше разстройство преди 2-3 седмици и лекаря беше категоричен,че 48 часа не трябва да яде,слагаха му инжекции 2 дни и после ми каза внимателно да го захраня като полека увеличавам количеството.При нас подейства тази терапия.След тези 48 часа му дадох само сварено пасирано пилешко бяло месо 2-3 суп.лъжици.На следващият ден му сварих телешко с бульона и това давах 2-3 дни.
Да се оправя бързо Бела  Hug Като знам Анди как го болеше коремчето и едва се движеше,нямаше желание за нищо   Confused

# 70
  • на плажа
 Охоо, стара познайница  Laughing. Здравей, Гале! Сарка много е порасла.Специални поздрави от Титко  Wink.

# 71
  • София
Ами на Бела й мина от самосебе си разстройството. Вече си ходи нормално по нужда, само на гранулки минахме. Иначе, не е от храната - предния път беше на Проплан, този път на Юкануба...
Има с какво да джвака гранулките, но ще ги поразкисвам малко, наистина, че й е по-трудничко. Дано израстат по-бързо тея зъбки, че много я мъчат, милата, днес сутринта си виеше ей така, обикаля и скимти...
Благодаря на всички за съветите Simple Smile
Искам да се похваля, че успяхме да се сприятелим с женското хъски, което ни лаеше много. Днес си играха близо 2 часа Simple Smile
Галя, Сара е страхотна! Wink

# 72
  • София
Здравейте, аз съм при баба ми и видях че и на Мечо венците са разкървени, зъби растат, миналата седмица му падна един зъб, а тая вече е 8мм.  Доста бързо му растат зъбите. На мен ми падна преди 2 седмици и още едвам едвам ми расте  newsm78

# 73
  • София
А взимаш ли под предвид, че не си куче, и че те живеят по-кратко от нас, за жалост?
И на Бела венците й кървят от време на време, няма нищо притеснително, поне на мен така ми казаха Simple Smile Heart Eyes

# 74
Трите грации ... едната в полет, затова съм и резнала главицата

сега малко по-сериозно

Общи условия

Активация на акаунт