Отговори
# 180
Здравейте на всички мами аз съм новичка и се казвам Биляна от София в 12г.с и термина по изчислвния е на 27.10.2009
По магазините още не съм гледала за нищо защото имах доста проблеми и неискам да бързаме!

# 181
Бубе не ме плаши. няма второ бебе  #Crazy Ще видим в четвъртък. Аз вообще не съм шашната, просто ми е интересно, искам да знам какво е.
ДОКИТО КАЗА ДА СПРА ФОЛИЕВАТА. Вие приемате ли още?
Биберона добре дошла! Леко бременеене! Дано този път нямаш проблеми и пухкаво бебче да гушкаш Октомври   bouquet
Чоко много красива булка.  Heart Eyes  какво е това екзотично място?

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 16:56 от Ani_Boland

# 182
  • София
Ани ,а каза ли защо да я спреш newsm78 Стана ми любопитно ,защото много майки я пият до края, че и по време на кърменето.Има я и във витамините за бременни ,даже по-голямо количество от 400мг.

# 183
Билянче добре дошла при нас   bouquet

И на мен доки ми каза, че вече няма нужда да пия фолева  newsm78

# 184
 За фолиевата киселина Много лекари смятат че е досттъчно да се пие първия триместър или докато се затвори... нещо си (не помня какво беше). Другите лекари казват че трябва да се пие през цялата бременост защото е важна за правилното изграждане на нервната система на бебчо. А има и такива, които казват че трябва да се пие цял живот....

Лично при мен от нея ноктите ми станаха като стомана! Единствения вариант да ги скъся е след като съм киснала половин час в банята. Лошото е че като се счупи се чупи от дъно....

# 185
Ани, на мен пък док ми изписа ФК под формата на витамини като имах леко зацапване. С предната бременност пих до края, та дори и няколко месеца след това, докато кърмех. После минах на Бирена мая(на ампули), много подхранва коса, нокти и т.н.
Аз лично няма да я спирам, защото не вреди, а само може да помогне.

# 186
Айде мами да си ходим вече,че се поизморихме пак Whistling егати и работата няма край....

# 187
Ani Boland,
на мен доки ми каза да я пия до края на 4ти месец,като коли4ество приемам 400мг.След това каза 4е трябва да пия комбинирани витамини,в които също има фолиева киселина,но по малко коли4ество.Тук вси4ки бременни я приемат до края на 4ти месец,но може би в Бг е разли4но.

# 188
Ani_Boland, сега чета , че са ти казали, че си с двурога матка. Не се притеснявай, ако наистина е това и аз съм така. Единственият проблем при мен беше, че понеже матката е с преграда и когато бебето нараства то има по-малко място и моят юнак беше заел някаква безумна поза, поради което трябваше да родя секцио и малко по-рано от нормалния срок за секцио, защото лекарят се притесняваше да би матка да не може да се разшири и повече и в един момент на да реши да "изплюе" това, което я тормози.

# 189
Привет!
Фолиева киселина се пие уж до трети месец заради профилактика  от спина бифида. След това няма смисъл да се пие поради тази причина. Обаче ФК спомага за усвояването на желязо и повлиява добре всички видове анемии. Понеже  хемоглобина в 99% от случаите пада по време на бременност е добре да се приема и фолиева до края на бременността. Аз лично продължавам, макар и да не съм толкова редовна вече...

За количките... Пуснахте ми мухата за толкова много колички, че незнам кво ще правя като дойде време за това. Направо откачих от добри предложения....

Добре дошли на новите майчета!

Стилисима, да ти кажа като прочетах за пълненото агне днес реших кво ще е менюто за рождения ден на моя мъж утре. Купих вече 2 агнешки бута + 1 агнешки комплект за дроб сърма + тонове зелена салата... Ех, размечтах се вече и аз утре за готвене. Дори смятам да сваря айчица за салатата и да спретна един козунак ако имам нерви. И ще си направя великден по-рано  Laughing.

Аз утре съм на преглед в 4.30 и отсега много се вълнувам... Дано всичко е наред.

Джоя, радвам се че всичко с баба ти се нареди прекрасно...
Ани Боланд, аз имам 4.5 см миома. Миналата бременност имах една към 4 см и я изрязаха по време на секциото. Не знам как двурогата матка може да се види като 3 см кръгче... Това е често срещан проблем и ако един лекар не може да различи миома от двурога матка и си играе на тука има, тука нема аз лично не бих го търпяла особено.

# 190
  • София
Добре дошла на Биляна  Hug
За мен този работен ден беше напълно безсмислен.
Фолиевата още я пия. Имам още около 10-на хапчета в шишенцето, като ги изпия няма да пия повече. Витамините и тях като изпия не мисля да взимам повече. Все пак идва лято и ще има много плодове и зеленчуци. Дано бабата на мъжа ми успее да засади достатъчно и да станат. Засега бера само коприва.
Герчо,ме разколеба за спирането на фолиевата, както винаги с добро доводи  Hug. Имам още едно шишенце наполовина, значи и него ще си пия  Simple Smile
Айде и утре да минава и другата седмица и да идва Великден. Много ги обичам тези празници ех. Аз после и излизам вече в почивка. екстра за мен

# 191
От темата за количките се отплеснах и забравих да се поясна и обоснова защо флуора е вреден и не се препоръчва.

Не искам да стряскам никого, но това е реалността и е хубаво да сме информирани преди да се доверим дори и на личния си стоматолог.

Вредите които причинява това натрупване са:

флуороза на емайла и дентина (естетичен и физиологичен дефект), артритни промени, чупливост на костите, метаболитни нарушения, структурни и функционални промени на репродуктивната система, стерилитет при мъжете, мъртви раждания при жените; нарушения в развитието на ембриона - спина бифида, синдром на Даун, синдром на внезапната детска смърт; понижаване коефициента на интелегентност, мозъчни увреждания, невронни деформации в хипокампуса, амигдалата и малкия мозък, летаргия, слабост, понижена способност за концентрация, проблеми с паметта, Алцхаймер, психични промени, подтискане на волята, нарушения във функцията на ендокринната система, нарушения във функцията на щитовидната жлеза, нарушения във функцията на паратироидните жлези, асоциирано с остеопороза, намалено количество кърма, хипертония, артеросклероза, гастро-интестинални смущения:гастрит, гадене, коремни болки, чревни смущения, колоректален карцином; бъбречни смущения и увреждания, риск от бъбречно-каменна болест, риск от отравяне при увредени бъбреци; хистопатологични промени в черния дроб, хиперчувствителност на имунната система – алергии, обриви, орални язви, колити, уртикарии; промени в структурата и функцията на ДНК и хромозомите, генни мутации,  карциногенност, рак на костите.

Това го копирах от тази тема, която е много широка и подробна.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=281541.0

Добре дошли на новите мами!

Герчо стискам палци за утрешния преглед! Peace

# 192
Привет  Hug много сте красиви цял ден зяпам я албума
Аз ще пия до края на бременността фолиева и малко след това така ми каза лекуващата ми ендокриноложка.
И моя ден беше ужасно безмислен само си губя времето на работа, нямаме работа и вечер съм уморена от бездействие.
Лека вечер от мен.

# 193
Lilcho, и аз се чудя как да процедирам. С двуместна количка и на мен не ми се ходи,ама малкия още не е свикнал да върви по много и по някое време почва да се глези да го нося, което вече става доста трудно,защото ми тежи. Вчера нашата леля ни подари колело, отначало искаше само да го бута, днес се повози в него,ама той седи в него точно 2 мин. Пък и той като не е в количката си ходи където поиска, не където го водя аз Thinking не знам има време, живот и здраве все ще намерим решение. Аз и за стаята съм се замислила-моят мъж много държеше да има голямо легло,такова, дето става и за голямо дете да спи в него и на нашето се маха едно скринче и става с нормални размери, Ама заема много място и друго легълце не може да се смести newsm78

# 194
Здравейте момичета- и аз съм от очакващите бебе през октомври. Виждам, че темата разсте главоломно и се надявам поне да мога да Ви чета редовно, а и да пиша когато мога. Виждам, че вече обсъждате количките, а аз дори не съм си купила все още бременна дреха, но ще се опитам да наваксам Grinning
За фолиевата киселина- аз пия още и сигурно поне  ще продължа заради дефицита на желязо, като допълнение към приема му. Витамини не приемам, защото знам, че много по-полезна е питателната храна, а  и по принцип си имам  предубеждения към синтетичните витамини Wink

Общи условия

Активация на акаунт