Отговори
# 195
ронка, това е при натрупване на флуор... Да не вземат сега всички да се шашкат по темата... Всичко е вредно в неумерени количества... Аз лично флуор няма да приемам, ама да не вземе да се всее паника сега...

# 196
И аз пия фолиеватаиселина докато свършат хапченцата.Утре съм на лекар и ще видим дано всичко да е наред и да не се налага да лежа повече, защото от 4 седмици само това правя и неиздържам вече!! Исках да питам мамите който живеят на квартира в колко стайни живеят, и дали  ще се местят в по големи апартаменти, че ние сме пред дилема!(Сега ползваме една стая и кухня с баня, но живеем с едни приятели в 3стаен и наема е на далавера и се чудим какво да правим)Ако може малко мнения по въпроса!!

# 197
  • Пловдив
Здравейте на всички нови бременлинки Hug

За породените и аз се чудя и мая и просто ще чакам до края или направо след раждането ще го мисля с тази количка.А пък понеже мястото ми е ограничено мисля да вземем една малка кошарка.

Аз също не съм приемала и не бих приемала флуор.

Сега си видях линийката-вече съм 15 навършена седмица,времето толкова бързо минава... Whistling

# 198
  • София
Не успях да доизчета, та може и малко ненамясто да се включвам, но все пак да питам по-запознатите с количките:
Какво можете да ми кажете за Maclaren MX3
Аз единственото на което попаднах е от тук:
http://209.85.129.132/search?q=cache:MZ5idGKyTdEJ:www.momentofpe … hl=bg&ct=clnk
най-отдолу е представена и за сега май тя най-много ми харесва, но дали има за новородено?
Готина ли е не е ли? За-против?

biberona - и ние сме на квартира. Нашето е мезонет, но не става за гледане на бебе и въпреки че ХИЧЧЧЧ не ми се мести (нашета е най-жестоката кваритра за без бебета!!!) ще събираме парцалите и ще ходим нкд другаде... къде... това ни е още голямо чудене. Първоначално си мислехме за 3-стаен, за да има място за гости (т.е. баби притичващи по бързата процедура за помощ, ако сдам багажа или нещо много се ошашкам), но после свалихме на 2-стаен, но с по-голяма квадратура... ще видим. Оглеждаме още. Румен (моя човек) е от Самоков и има там ап. и подхвърля нещо за местене там, но аз още се дърпам - имам си разни резерви.

Привет на новозаписаните!!!

миркам - честита 15та г.с. - утре те настигам  Sunglasses

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 18:52 от radost_i_na

# 199
Цитат
според мен не е подходяща за новородено (може би се сваля гръбчето и се използвам допълнително чувалче), особенно като се има предвид, че и Октомври е в началото на зимата Simple Smile
А имат ли изобщо Maclaren модели за новородени- разгледах сайта им, но не видях подобен модел...

# 200

Аз единственото на което попаднах е от тук:
http://209.85.129.132/search?q=cache:MZ5idGKyTdEJ:www.momentofpe … hl=bg&ct=clnk
най-отдолу е представена и за сега май тя най-много ми харесва, но дали има за новородено?
Готина ли е не е ли? За-против?

Тази количка не съм я виждала в БГ много отдавна. Никъде не я предлагат. Последно я гледах преди година и половина и беше много лошо изпълнение и качество.
На мен ще ми дадът една такава, която е донесена от САЩ преди две години някъде. С нея е израстнало вече едно дете- моят племеник.

Самата количка е невероятна! Както вече казах с детенце на година и малко в нея я въртях с два пръста. Широка и удобна за детето е. Няма пълно легнало положение май... но и лекия наклон е препоръчителен, според много педиатри. Вози леко на много лоши условия. Малко е дълга и висока. Дръжката обаче се смъква с два бутона и пак е удобна. Сгъната е колкото малък куфар на колекца... или малко по-голяма.

Това знам от собствен опит. Ако ти попадне такава тук взимай я! Въпреки че съм я ползвала много кратко съм блюбена в нея направо! Тя обърна представата ми за триколка!

Флуор и аз не желая да пия! Дори и да ми препоръчват.... не! Аз пия много минерална вода и се снабдявам с достатъчно количество от него и без таблетки.

Цитат
според мен не е подходяща за новородено (може би се сваля гръбчето и се използвам допълнително чувалче), особенно като се има предвид, че и Октомври е в началото на зимата Simple Smile
А имат ли изобщо Maclaren модели за новородени- разгледах сайта им, но не видях подобен модел...

Чиполино имат подобен модел и може да се ползва чувалчето. Единствено не съм сигурна дали има покривало за крачетата..... но би трябвало да има, щом я дават 0+.
90% от количките на макларън стават за новородено. Но са главно летни модели май.... не съм абсолютно убедена, обаче... просто не съм се интересувала, защото не харесвам четириколесни Peace. Искричка може да каже... тя май ги е опознала по-подробно.

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 19:14 от moondream

# 201
Здравейте.И аз да се включа.
Относно боядисването на яйца  при първата ми бременност , колежки ми бяха казали да внимавам къде се пипам ,че ще останат петна по тялото на бебето..Ех за беля то един  сърбеж падна-ту косата в очите,ту нещо по крака и си мислех какво ли бебе бих родила цялото на шарени точки JoyНо няма нито една точица.Ще чуете всякакви глупости.Като научех нещо го казвах на мъжлето ,а той все се забавляваше и викаше-Как може жените да се занимават с такива глупости.
Флуор не съм пила нито преди,нито сега -моя зъболекар е против.Каза да си ям кисело и прясно мляко,сирене,да не се тъпча с хапчета.А за фолиевата киселина доки каза да не я спирам,да си пия до края.

# 202
здравейте,искам да питам някой знае и колко се плаща за ранен биох. скрининг в майчин дом и как протича?
предварително ви благодаря......а и имате ли болки ниско долу,като бодежи....дали е нормално.Питах лекарката и нищо не ми каза ,само да пия папаверин??? Thinking newsm78

# 203
ронка, това е при натрупване на флуор... Да не вземат сега всички да се шашкат по темата... Всичко е вредно в неумерени количества... Аз лично флуор няма да приемам, ама да не вземе да се всее паника сега...

Точно така! Изрично съм подчертала, че това е при натрупване на флуор. Благодаря ти за уточнението! Peace
Казвам го и от личен опит, защото мисля, че дъщеря ми май от натрупване на флуор й потъмняха малко 2 зъбчета. Никога не го е приемала, нито пък аз съм пила, но пастатай за зъби го съдържа и по едно време се беше вманиячила да ги мие по 3 пъти на ден и тогава май е станал гафа. Ще я водя на стоматолог, за да ми каже със сигурност.

# 204
здравейте,искам да питам някой знае и колко се плаща за ранен биох. скрининг в майчин дом и как протича?
предварително ви благодаря......а и имате ли болки ниско долу,като бодежи....дали е нормално.Питах лекарката и нищо не ми каза ,само да пия папаверин??? Thinking newsm78
И мен ме наболява ниско долу,но не е постоянна болка - от време на време!Нямам идея дали е нормално,но аз не пия нищо.
Относно Фолиевата киселина и на мен доктора ми каза до 12 г.с но засега не съм взела конкретно решение дали ще го продължа приема-всъщност аз пия НЕОФОЛИК МЕТА!

# 205
Привет и от мен  bouquet
Аз съм в средата на 13 седмица и също имам болки ниско долу в корема и понякога в дясно и ляво Confused питах доки и тя ми каза че е нормално защото матката нараствала с по бързи темпове и си прави място така да се каже Rolling Eyes притеснително е ако болките са силни и постоянни Sad тогава прегледа е задължителен по най бързия начин Naughty
При мен днес имаше голямо напрежение в работата и една много натоварваща среща с чуждестранни инвеститори които незнам защо си мислят че тук в бг всички са им длъжни и то безплатно #2gunfire
чакам с нетърпение уикенда моят кръщелник става на три годинки и днес му купихме страхотни подаръци Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
приятна вечер на всички мами newsm03

# 206
Искам да ви разкажа какъв кошмар изживях днес.Карам си аз най-спокойно в една двупосочна улица ,срещу мен,в отсрещното платно двама човека се возят на скутер.На има-няма 4-5 метра пред моята кола,изведнъж паднаха,като хората навлязоха с главите си в моето платно.За части от секундата извих колата надясно,улицата тясна,замалко да им мина през главите.После толкова се притесних,като си помислих какво можеше да стане.Ако аз се бях загледала нанякъде,ако бяха паднали точно пред колата ми,направо си минавах през тях.Цял ден ме бола глава ,корем и кръста.Бях като парцал.Слава Богу на пострадалите нишо им нямаше/били са на лекар/,само леки охлузвания.Да не дава Господ такива случки повече на никой.

# 207
Деси, ужасно просто... Ама за съжаление се случват такива неща... Не бяха ли с каски тея... Имам приятелка, чиято глава беше спасена от гума на камьон при падане от мотор... Дано на всички им дойде акъла, че каската спасява животи...
Аз вчера бях с болки, явно ще трябва да се откажа от тези дънки, с които бях вчера  newsm78. Много ми стягаха... Бях си взела преди време бенетон с ниска талия и ластичен колан - уж за бременни, но така ми стягаха вчера точно ниско в корема, че цял ден едвам издържах.
Аз днес ще бачкам от вкъщи и ще се готвя за моята предвеликденска вечеря по случай РД на моя мъж - днес става на 41! Черпя ви   party023 Wine Glass! И следобед живот и здраве се надявам Димитрова да ме зарадва с добри резултати!

# 208
Гер4о да ти е жив и здрав мъжа и много до те слуша и радва Simple Smile .Само най -хубавото желая .  bouquet

Деси съжалявам за случилото се ! Ужасно е ..знам CryНо горе главата и не мисли за това ! Simple Smile

# 209
Добро утро дами!Честит ти рожденник Ger4o !!!

Пожелавам Ви хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт