Февруарчето с усмивка щом ни дарява, всяка трудност се забравя

• 12 466
  • 304
  •   1
Отговори
# 60
siolina, thanks за инфото, а изсушителя много ли е шумен,  чух че повечето са много шумни, а за изолацията - ние сме с лоша външна изолация и с нова дограма и от това допълнително става конденз, та затова ще се наложи и нова изолация, но си мислех, че външната е по-добра newsm78

# 61
Здравейте и от нас с Нико!
Да се запиша и аз в новата тема и да ви се оплача. Ние сме от тия дето не искат да спят ни вън и в къщи днес сме особенно сърдити нещо май коремчето ни мъчи сигурно мама е яла нещо дето не трябва  Confused

# 62
desita77 да изсушителя е шумен оф и аз незнам вече кое по добро знам че сложи ли се PVC дограма кондензът почва ужасно е но се надявам някога да намерим решение успех с борбата с мухала

# 63
И ние сега се прибрахме от разходка,хапваме и пак навън.
Изцяло на АМ сме от както се е родила малката.Давам по 120 мл. през 3 часа.Сега като се замисля като сме навън откарваме на повече от 3 часа.
На мен ми дойде вчера и много ме боли корема.Тече ми обилно,та чак ми премалява.На 13 съм на гинеколог за първи път след раждането.Рано ли е за цитонамазка?

# 64
  • пак там
desita77 да изсушителя е шумен оф и аз незнам вече кое по добро знам че сложи ли се PVC дограма кондензът почва ужасно е но се надявам някога да намерим решение успех с борбата с мухала

Тъкмо ще замести сешоара при коликите  Mr. Green

# 65
Ехооо, привет отново Simple Smile

Ние пак бяхме на разходка и сега сучем  Laughing Ох, 120 мл ми се виждат малко за нашите габарити, Рися, ти колко даваш на Енчо? Ние ще се помъчим до понеделник, че тогава сме на консултация, хем да видим какво е положението с жълтеницата и ще решаваме как да храня. Сега например Гошко направи пауза от 3 ч и гърдите ми се напълниха - усещам ги пълни и друго по което познавам е, че като започне да суче от едната, другата започва да тече. Сутрин пак е така, но следобед и вечер няма никой  Confused

Ох, стига съм ви занимавала с нашия проблем с храненето, важното е детенцето да е живичко и здравичко  Peace

# 66
  • пак там
Гери, ние отдавна сме на 150 мл, понякога, когато е спал повечко, си изцоква всичките 200. Понякога даже пита и за още  Mr. Green, ама мама не смее...

# 67
Гери, нормално е гърдите да са ти меки следобед и също е нормално бебето да е неспокойно и да иска често да суче-от една страна по това време имаш малко по-малко мляко, от друга страна бебето е превъзбудено а ти-изморена. На това в щатите му викат "часовете на баба", защото тогава много помага да имаш баба под ръка, която да те отмени и да се позанимава с бебето, да го дондурка и успокоява. В меките гърди си има кърма, пробвай да ги сменяш по няколко пъти в рамките на едно хранене, ако малкия е неспокоен-прекъсни храненето за малко, дай го на таткото да го поноси (ако е таткото пид ръка) и после продължи пак.
Аз например вечер се настанявам пред компютъра, ама преди това си приготвям плодове, вода, сок, капучино под ръка. Слагам бебето на възглавница в скута ми и започвам да си чета форума (или книжка). Бебето ту суче, ту заспива на топло в мен и изкарваме така тия, трудните часове. Ако не го гушкам така трябва или да го нося или да имам баба под ръка тя да го поеме между суканията...

Тифани Мишел, добре че писа, и аз вече бях взела да се притеснявам за теб!

# 68
Привет  bouquet
Не съм писала, но чета редовно по нощите като си приспя челядта Mr. Green А пък и с това хубаво време сме все навън Sunglasses
Тифани, добре дошла и без повече болести и проблеми  bouquet
Мартеничке, ти си радост за моите очи  bouquet По-честичко искам да те виждам Grinning
Гери, ние сме само на АМ, давам по 120мл. 6 пъти, понякога пропускаме хранене, но определено не остава гладен. аз следвам указанията на опаковката на АМ, там си пише по колко за каква възраст и за какви кг., но аз следвам стриктно възрастта по-скоро, не гледам толкова кг Rolling Eyes Даже ме учуде вчери като прочетох,че Ивето дава на нейния юнак кол-вото, което по указанията на моето АМ се дава на 4 месечно бебе #Crazy Това ми се вижда доста, но всеки си знае Wink
Коте, аз вчера купих на Бобо чувалче, щото той вече си спи отвит, така се върти, а аз не мога да му будувам по цяла нощ да го завивам. Взех размер S, който като му го сложих той го запълва наполовина, но ще му става цяло лято, така че това ме устройва напълно. Иначе има връзки за вразване под гърдичките и е много удобно, струва 21лв.
Дидеронче, стискам палци да се оправиш, не унивай и ако имаш проблеми споделяй, ние сме насреща Hug
Фокси, малките са станали страхотни симпатяги, на майка си са се метнали Wink
За спането ние спим навън много, е и вътре си поспиваме. Два дни ги качвам горе на Княжево при свекито и малкия спи по 4-5часа в количката, а каката се скъсва от тичане. Резултатът е огладняла като вълк кака и много спящо бебе Wink Иначе през нощта се будим за едно папане все още, просто зависи кога за последно е ял- колкото по-късно яде, толкова по-късно ме буди и мен, даже понякога въобще не се буди. Абе спиола си е той на мама, пупу да не го урочасам Wink
За срещата ще следя кога ще я организирате, но ще ми е трудно да дойда, защото Рая не ходи на градина( отново Close), имат скарлатина ( отново Close) и с двете деца не знам как ще се придвижим, освен с кола. Ако мъж ми е свободен в деня на срещата ме бройте и мен, ще ми е пиятно да се видя с всички вас Flutter
За гукането вече сме в отбора на гукащите и ние, особено със свеки много си гукат, ми те горе-долу са си на един акъл, затова толкова се разбират Mr. Green Иначе сме царе на усмивките, няма втори просто, аз едвам се удържам да не го смачкам от целувки като ми се ухили ( не че не го мачкам и целувам постоянно де Embarassed)
Джесика, не се притеснявай, аз съм на линия, от време на време само се качвам при свеки, щото тук в тая мръсотия не ми се седи хич Rolling Eyes
Хайде стига толкова, цял ферман изписах, целувки от нас и приятна вечер на всички Heart Eyes

# 69
Хелоу  Hug

Един бърз зпис от нас, че днес е сериозно положението при нас ... сутринта си връщахме, а след обед плачкаме  Tired Сега нанка пу пу

Добре дошли отново в нашите редици на позагубилите се майчта   bouquet

Айде за сега че да използвам намалението   

# 70
  • София
vasi_k, за профилактика на атопичния дерматит използвай козметика на СебаМед... само в аптеките я продават. Има един шампоан - виж.
За него казват че е специално за това.

Диде, дано всичко да се оправи при теб  Praynig Ако има нужда, ще помагаме - къде със съвет, къде с друго  Hug

Коте
, я не ги мисли сега и см-те... Ти за всичко много се се тормозиш Wink
Не се притеснявай, не ти е дефектно детенцето... как можеш да измериш едно непрестанно мърдащо кълбенце, което така си е завряло главата в раменете, че все едно няма врат... Като пораснат малко ще имаме акуратни данни за височината, не дължината Simple Smile

Хайде, хубава вечер от нас с малката буба дето дядо й я разходи днес  Laughing /дето сигурно 10 години не беше стъпвал в парка, та не знам за кого беше по-полезно  Joy/

# 71
Хей,БиБи днес се оглеждах да те видя в парка,но не можах.Бяхте ли навън?Ние бяхме в градината и на едно барче отстрани/близо до Верди/.Бързо се прибрахме обаче,защото зверчето е с ужасни колики и като яде реве доста и не става да се кърмим на открито.Повече ще е гледката за минувачите отколкото яденето на бебо! Mr. Green
Обаче го държа и повече гладничък,че нещо с тези бързо натрупани килограми ме е страх да не развие рахит.Педиатърката ни увеличи витамин Д-то на 5 капки.Не са ли много?От днес съм решила да давам вода вечер,макар че през деня я плюе и не иска да пие.Толкова сме лакоми,но приемаме само на мама млекцето Laughing и според нея не може вече да се папка по два пъти на вечер ooooh! 

# 72
Autumnsphere,за оттласкването с крачетата-ортопедът изрично ни предупреди да не го правим! Peace Ако не се лъжа,го обясни с натоварване  на тазобедрената става.

Десика,чувалчето го купих от Премаман и е без ръкави.То има зимни и летни чувалчета.Моето специално е с памучен хастар отвътре и плюшено отвън.

Тифани,много ти се е събрало на теб..От тук нататък-само здраве!

Аз,колкото и да не ми се вярва на мен самата,все още успешно кърмя!Смело мога да кажа-благодарение на форума и съветите тук!   bouquet Няма водичка,нито чайчета,нито добавка..

Найема,страхотна снимка на Белослава!С тези изразителни очи...като на сърничка!

# 73
Привет и от мен! Hug

Радвам се на добрите новини около Янита, Перличката и Тифани!  bouquet

Гери, слушай Яна и не се плаши! Mr. Green Peace Аз имах същите притеснения като теб. Бях готова да се откажа, защото ситуацията беше абсолютно идентична - след обяд и вечер - сух режим. Или поне на мен така ми се струваше. Но, благодарение на съветите на Яна, на една моя позната и въобще на писаното из форума тук, устисках и не се изкуших да дам АМ. Просто приех, че наистина е така - вечер е по - изнервен, яде по малко и начесто, но пък си мисля, че така се запасява за през нощта и прави по - дълги паузи.

Кони, много ми се струват 5 капки? Това не е ли за много тежки случаи? Едва ли вие сте така...

Толо, аз като питах Алексиев какво да правя като гимнастика и упражнения, той едва ли не каза - каквото реша. Аз, обаче настоявах да ми каже поне какво да НЕ правя, за да не увредя детето. А отговорът беше: "Бебето може да се увреди само, ако си падне на главата".  newsm78 Но въпреки това и аз имам някакви спомени, че не бива да се избързва със стъпването и сядането, преди да са готови мъниците.

Иначе, ние сме добре засега. Каката е ваканция, излизаме тримката на разходки, като слизането и качването отнема половината време, защото първо слагам бебчо в кенгуруто, после влача количката стълбите 4 етажа, като слезем го вадя от кенгуруто и слагам в количката. После обратният ред... ooooh!

Кърмя си редовно в парка. Просто така го слагам и намятам отгоре с едно мое тъничко яке, че нищо не се вижда отстрани. Ако трябва да се прибирам за всяко ядене, с описаната по - горе процедура ще стана сумист.  Mr. Green

Някой питаше за ползите от ранното захранване - според мен ситуацията е различна когато говорим за кърмени бебета и такива на АМ. За вторите, според мен поне ранното захранване има смисъл и полза. А и от опита с дъщеря ми мога да кажа, че именно ранното въвеждане на сокчетата й оправиха стомахчето и проблемите с изхождането. Преди това беше мъка, въпреки че бяхме на хубаво АМ и пр.
Но всеки сам си решава.  Peace

И последно за влагата - не я подценявайте!!! Именно от течащия покрив над нас, Мими разви алергия, която борихме няколко години да не прерасне в астма. Накрая го оправихме почти изцяло за наша сметка, защото докато чакахме да се съберат пари от входа кой знае какво щеше да стане...

И последно нещо смешно: снощи съпругът ми си идва, гушва Бобчо и казва: "Това дете мирише на карамел". Аз го помирисвам - и  Shocked. Естествено започвам да си мисля страхотии за ранен диабет и какво ли не, докато се сетя, че през деня омаах няколко карамелени бонбона... ooooh! Blush Laughing. Та, определено има значение какво ядем, като кърмим. Mr. Green

# 74
  • София
Ами, Толо, MamaZ, вижте какво ми писаха в общата тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=386438.msg10818441#msg10818441

Кони, пет капки е ужасно много! Много е вредно, ако се предозира Вигантолът.

Гери, не се отказвай!!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт