Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 78

  • 37 061
  • 372
  •   1
Отговори
# 180
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Блат по Алън Дън

Вкусен, лек, но става и за карвинг. Аз направих половин доза.

4 ч ч - 500 гр брашно за торти. Добавя се нишесте, ако не го купувате готово.
4 ч л бакпулвер
2 1/2 - 570 гр финна захар
2 ч ч - 500 гр масло, размекнато
1/3 ч ч - 75 мл студена вода
3 ч ч - 500 гр яйца - около 9 бр

Пече се на 180 градуса. Според него всички продукти се бият заедно, като се спира и обира по стените, и така няколко пъти по 2 мин.
Аз си разбих маслото със захарта, добавих яйцата и останалите продукти. Пекох в две тавички с дебелина на руло по 15 мин.
Оригиналната рецепта - целия блат се пече в 25 см форма за 1ч 20мин.

# 181
  • Мнения: 3 861
Ето го и моят провал,само дето моята наистина си е провал за разлика от тази на Дидка, която е прекрасна кошница.


ЦЪК

Отново видях невероятни торти
Няма да изброявам поименно защото ще пропусна някой
Чудя се само кога ли и аз ще започна да правя читави неща без провали newsm78

Ще взема и да си купя най-накрая един комплект за цветя, а не да се мъча за всяко листенце като простак, на ръка

Последна редакция: нд, 12 апр 2009, 23:17 от доня КОПРИВА

# 182
  • Мнения: 1 491
Честит празник на всички имащи повод   bouquet  В нашето семейство включително (няма да оставаме по-назад   я  hahaha)  Ето с това намаза свекито  Mr. Green



Трябваше да бъде малка кръгла тортичка, а се пръкна това недоразумение 38 на 25 см  ooooh!  Аз знам защо стана така ... Прекарах цял ден с Ванчето и то си оказа влияние  Joy Joy Joy  Както и да е, да не задълбаваме в такива високо-интелектуални теми, а я да взема да ви разкажа какво има вътре - готови шоколадови платки за торта на Кедър, крема е заквасена сметана смесена на вкус със "Лукс крем ЛИМОН"  (божествена комбинация), шоколадово покритие, като още при приготвянето му, вместо 2-3 мл вода, сложих 2-3 мл лилава боя. Цветята са от Роял айсинг
Ето и старничен изглед -    

# 183
  • Мнения: 1 965
Честит имен ден на всички красиви цветя в нашата тема. За съжаление сте скрити зад никове и не мога да ви изброя. Сещам се за Доня Коприва /но не заради копривата/ ЧЕСТИТ ПРАЗНИК Копривке!!!

  имам едно въпросче и към теб. правих тесто от бял шоколад, което оцветявах в различни цветове. смесих 2 вида бял шоколад единия нестле, а другия не беше марков. тестото стана меко и не можах да моделирам с него, за покритие  става(мисля ), но за моделиране не. според теб кое не направих както трябва? дали нестлето не е като бялата милка 

ОТГОВАРЯМ И НА ДОНЯ КОПРИВА.
Незнам къде си сгрешила. Предполагам че проблема е в шоколада. Преди време обявих война на МИЛКА-та, точно поради тази причина. Мазна, мека, лепкава. Млечния шоколад също ми капризничи. Там трябва да се намали водата в началото и в повечето случаи се налага доизмесване с пудра захар. НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ПРЕСТОИ НЯКОЛКО ЧАСА НА СТУДЕНО ПРЕДИ ТОВА.
Тортите ти са хубави, въпреки проблемите.

patriyani - Джунглата ти е впечатляваща. Много шарена и много разнообразна. С много подробности. Харесва ми.
Стефи - твоето влакче е разкошно. Твоите торти и фигури винаги са изпипани от-до!!!
Пепи - за тебе вече незнам какво да казвам!?!? Разкошна работа. Бялата торта я видях на малка снимка, но на голяма е още по-сладка. Шарените топчета страхотно я отварят. За единицата.... ааааааайде да не се повтарям всеки път.
Бъни - не мисля че има за какво да се притесняваш относно поста си. Впрочем, моята лекция за криспитата, беше насочена отчасти към тебе. Помня че ти си водиш записки за вредните неща. Така че, това не са излишни неща. Някои ги интересуват, други - не. На когото му е скучно - да прескача напред.
Joy Joy Joy - какво са 3 кг, скъпа ми Дидке.... Като го докараш до 14, тогава се пляскай по челото......  hahaha Супер си е тортата, не шашкай така народа предварително....  Wink
Кони - Да ти е живо и здраво порасналото съкровище.... Страхотен Маккуин. Ама защо е без очички???  Sad Пепи ни разглези с многото детйали и сега веднага се забелязват липсите на някои части по други торти......
Албенче, Албенчееееее.... какво да ти кажа...... ударника на групата си ти. Супер си както винаги. Лекувай се и събирай сили. Имаш лекции да водиш след 2 седмици.
Manzhelka - Хубава торта. Чудя се обаче..... newsm78 дали да те сдъвча за бройката на нарцисите...... Ако го направя.... може да се обидиш.... ако не го направя... другите ще ме сдъвчат че недовиждам...... както и да е.... Добре дошла!
shemet_neveroiaten - Уби ме с тази шоколадова бомба. Вкусна ми изглежда... Искам да я разровя отгоре... и да обера украсата с пръсти....  Shocked

момичета да ви попитам тази формичка за какво бих могла да я използвам освен за сладки
Бих я използвала за листенца. Остава ти да си направиш само релефа след това.
Atalanta - Просто.... елементарно.... стилно.... семпло..... и НЕВЕРОЯТНО КРАСИВО!!! Браво на тебе.
violetblue  - Пак ли аз съм ти виновна????  Както винаги, де......
Между другото, само да вметна, че това което ще покажа сега е чисто съвпадение. Въпреки че вчера цял ден бяхме заедно, и коментирхаме че и двете ни чакат торти, всъщност не сме коментирали кой какво ще прави. Сега обаче се оказва, че тортите ни са доста подобни.  hahaha
Виолетката - нещо да кажеш за топчетата, ааааааа?????  hahaha

 И още една за една МАРГАРИТКА:

Втората е доста "скромна" откъм украса, но и повода беше особен, така че.... толкова.
Егати поста съм спретнала.... Ужас.... Извинявам се..... newsm43







# 184
  • Мнения: 634
Похвали за всички,много различниторти ,но всичкимного хубави Hug Hug HugНяма да ви изброявам поименно ,за да не пропусна някого  bouquet
Ванче ще се оправя бе мила.Нямада се дам на някакъв вирус я,само дето много ми се нунка,но няма ,защото съм на работа.

# 185
  • Мнения: 4 358
Аталанта мерси за блата.
Това брашно за торти специално ли е.С обикновенно нашенско за сладкиши дали ще стане.Предполагам има набухвател допълнително в него newsm78 newsm78.И колко многооо масло.То реално като маслен кекс става на вкус  така ли? Копривке чак пък правал.
Пък и аз съм такъм простак като тебе hahaha нищо си нямам  - всичко с две голи ръце.Като махним и боите щото съм леко смахната - е кво се получава #Crazy познай Rolling Eyes
Ванчето и Виолетката - преписвали езна от друга hahaha.Много са ви хубави тортите момичета Peace Peace Peace

# 186
  • Мнения: 1 491
smile3511  топчетааааааааа..... Казах ти, че едвам ме убеди, сега нужно ли е да ми показваш веднага колко са полезни и мултифункционални???? Кой превери, той завари, пу първа, моето е първо-оригинала  Joy  Joy  Joy Остави това, ами и подложките са ни еднакви  Whistling К'во ше кажаеш този път за разточването на шоколадеца? На цигарена хартийка ли е? Другото което е, вчера като забърках тестото беше едно млечно лилаво, много сладко и симпатично ... Днес отварям хладилника да разточвам и що да видя ... Един наситен цвят, мани-мани ...  Апропо къде ти увехнаха теменужките? 

# 187
  • В кошера...
  • Мнения: 567
Здравейте, момичета. Страхотни са тортите - аз влизам по-рядко тук напоследък /уф, даже и в болница ще влизам/ и държа да отбележа, че ставате все по-добри, направо при някои си е висш пилотаж... Страхотни са правоъгълните торти - такива цветове-чудни! Ванче, ползваш ли децата да изрязват цветчетата - не е честно така - вие сте цял отбор hahaha
Аз ще се разпиша с една семпла торта за един 3 годишен завършен фен на http://medunkabg.multiply.com/photos/album/4/4#62
Днес не успях да снимам двете си торти - ягодово и крушово тирамису - ще снимам наченатите после.
Като се върна ще наваксам, че ми е голяма мъка, че няма да мога да тортоправя месец - два!  bouquet

# 188
  • Мнения: 6 791
Крем - извара, кондензирано мляко и сок от ананас, без грам захар. Ананаса-вътре. Страхотна лека торта, обрах точките.

Аталанта, страхотна торта!  Grinning  chef
Може ли да обясниш по-подробно как приготви кремът? Колко извара и т.н. Благодаря ти предварително!  bouquet
И покритието какво е?

# 189
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Ето един линк с инфо за брашната - http://www.joyofbaking.com/flour.html

Бъни, аз си го правя - за кейк брашно 1 ч ч слагам 2 с л или 1/4 ч ч нишесте в мерителна чаша и допълвам до 1 ч ч с обикновено брашно.

Шемет, не дразни лъвовете  Mr. Green Да направиш много снимки и да докладваш за срещата с Алън. Аз пък нали живея до Уилтън индъстис, като направят годишния сейл през лятото ще ти стъкмя едно колетче  Simple Smile

ЛУРДЕС , всичко правих на око. Изварата беше 1/2 кг. Разбих я с кутийка кондензирано мляко и добавих почти всичкия сок от кутията нарязан ананас. Сложих две пликчета желатин и изчаках да стегне. Редичко беше, но не исках да е жилирано, за да попие и в блата. Намазах блатовете и ги нарязах на ленти като тортите на Димитрана, но редих от вън навътре, за да съм сигурна, че външната страна е чиста и ще мога да я покрия. Цяло чудо е, че облякох тортата с ММФ, защото беше като парфе - много пухкава и лека. Отиде ми 1 плик с маршмелоуз и го употребих до трошичка. Просто нямах повече и украсата стана по-бедна.

Последна редакция: нд, 12 апр 2009, 23:03 от Atalanta

# 190
  • У дома
  • Мнения: 1 741
доня КОПРИВА , много е нежна и чак мирише на вкуснотия!

violetblue , честит празник! Сртахотни цветове!

van444eto , ти да не останеш назад  Joy страшна си! Как докара оранжевото? Аз към него се целех и пак не го докарах  Sad

medunka , много ми хареса отстрани, как го направи? Да не си пръскала отдалече с четка потопена в боя?

# 191
  • Мнения: 1 461
Medunka  бързо да оздравяваш надявам се да не е нещо сериозно  Hug ,исках да те попитам тортата цици от каква форма блатове е направена ?

Аталанта аз се обърках че си рожденничка извинявам се

Ванче благодаря ти за отговора   bouquet

# 192
  • Мнения: 3 861
Аталанта, благодаря, от майсторка като теб това е страшно много
Ванче, много се кефя на шоколадовото тесто. Аз къде съм бляла досега?
Само за фигурки ми е много тегаво, но ще му хвана цаката, сега поне материал имам за опити всякакви. Сега ближа рани и нагъвам втория етаж на тортата, е метнах му една шоколадова глазура, нали си имам шокоолад в изобилие в момента. hahaha  Иначе цветовете с бялото шоколадово тесто стават страхотни и по - лесно се измесва от ММ.
Иначе "Милка"-та наистина много мазен, направо мазното ми течеше по ръцете, и аз се чудих така ли трябва да е, но след като и Ванчето го е написала, грешката не е в моя телевизор.

Ооооох с нетърпение чакам семинара, все някога ще се науча и аз наразни хватки.
А маслените кремове си остават загадка за мен, не за първи път ми се пресича масло. Може пък и от маслото да е...ще сменя маслото и ще видим дали пак така ще стане

# 193
  • София
  • Мнения: 413
violetblue душа кажи с кой номер накрайник са ти цветчетата? моите станаха толкова несимпатични!!!  Sad а аз си ги представях като твоите!  Sad

ван4е 3 кила крем за мен са си бая,кат се има на предвид че до сега съм се "лигавила" само с готовите на др. откер, пък този беше предназначен само за "оплитането" на кошницата. С тва количество можех целия блок да оплета!  Joy цветчетата от първата торта със специална формичка ли си ги рязала и от къде я закупи?

Копривке и при теб, като и при мен. За нас си е провал, но за другите не! Много ти е хубава тората! На мен ми хареса! А розите ти са страхотни, за разлика от моите...дето ги няма...а тези малки опито на полурози добре че не може да ги видите че ще паднете от смях!

# 194
  • Мнения: 6 791
Аталанта, много ти благодаря!  Hug Аз също обичам тортата да е лека, мека и вкусна! Но при моята не сиропирах блатовете изобщо (или съвсем малко да бъда точна) и не стана ЧАК толкова вкусна. Че беше вкусна - беше, но аз исках да е повече. Crossing Arms Whistling
Пък така и не стигнах до покритие....  Sad А идеята беше заради покритието да не бъда сиропирана. Whistling
Нищо, имам още много да уча!  Crazy Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт