Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 78

  • 37 052
  • 372
  •   1
Отговори
# 165
  • София
  • Мнения: 413
Лелеее...ама вие ме засипахте с комплименти!  Много ви благодаря на всички!!! Hug

Хайде да се пробвам пак, така...

Shemet да ти кажа за твоята великденска торта-първата ми асоциация беше за онези големи, шоколадови, великденски яйца, които пускат около Великден в магазините, опаковани с цветен и шарен целуфан! Мням мням!!!!  

tarlio на мен ми харесва твоята теменужена торта! Аз не бих могла да изрисувам такива теменужки!  newsm10

silrai  мерцедесът ме впечатли с детайлите, които си направила! То не са хриле на капака, мигачи на огледаката, седалките, стъклото...вобще- евалата!

barcela мерси за сайта душа, запазих си го!

rien мерси за хрумката с палмовото масло, ще потърся, не може да няма - преди беше доста модерно за фритюрниците! Поздравления за ангелската торта-лимоновата част щеше да й е любима на майка ми!

svetlane тортичките са много кокетни-кажи какво има вътре? И цветенцата с какви формички ги изряза?

patriyani Страхотно видово разнообрази в твоята джунгла-браво! Костенурки, бухали,носорози-много ми хареса змията как се е овила около палмата! Mr. Green

stefibgg получих комплекси...кога ще се науча и аз такива красоти да правя....Кажи от какво са фигурките- мм, фондан?

Пепи тебе пък, вобще няма да те стигна никога!  ooooh! Страхотни торти, езерцето като истинско направо, кончето със седло и юзди, мале какви детайли...а най-са ми любими прасенцата в шоколадовата "кал"!  Mr. Green  

kony добре че си написала че това ти е първата 3Д торта, аз нямаше да разбера иначе! Ама и аз познах че е Макуин!  Peace

Бъни мерси и за тортения и за сватбения комплимент!  Blush

Албенка, супер са тортите! И аз бях намислила да направя нещо като детелина, по скоро здравец, че баща ми е Здравко, ама с РД на свекървата не остана време! Марш в леглото и да се оправиш ей!

# 166
  • Мнения: 1 329
Честит имен ден и весел празник момичета! Много здраве и щастие на всички!

Shemet много голямо великденско яйце. Страшно е, много красиво.

Албенка, страхотни торти както винаги. Бързо да се оправяш и да оздравяваш, че виж навън кво слънце е грейнало. Тревичките на тортата на Любомир с маслен крем ли са и с кой номер шприц я прави?
А торта детелинка, сигурно е за някоя именничка днес Детелина нали?

Kony, Макуин е супер. Благодаря за съветите стъпка по стъпка, ще ги ползвам.
Дидка, ако на това му викаш неуспешен опит, незнам. Много добре си изненадала свеки, тя ще го оцени. Моля да ми дадеш рецептата за крема на ЛС. Hug
Пепи, много хубави творения отново. Прекланям се пред златните ти ръце и моделирането ти.
Стефи, влака е уникален. И цветовете добре си подбрала и съчетала. Още помня твоята кошнича с маргаритки, дори сега за цветница си мислех да я правя...
Silrai кабриото е много сладко.  Hug

Доня Коприва, кво стана с тортата?

Ванче, ти заби към Пловдив и никва те няма...Я идвай тук да показваш торти Laughing
Предполагам днес всички творите цветни неща и по-късно ще показвате. Чакам ги с нетърпение

# 167
  • Варна
  • Мнения: 2 483
Мили момичета, честито на всички празнуващи днес! Пожелавам им много здраве и късмет!

Пъров искам да кажа, че нещата които правите са невероятни!! По случай Цветница и аз бях решила да направя тирта за именния ден на майка ми и реших да пробвам пролетната торта на Абра като идея, но в опростен вариант, че аз на два етажа няма да мога да я докарам (Дими, благодарности за обясненията в твоя сайт!). Ето и снимката, това всъщност е първата ми торта покрита с фондан и въпреки многото кусури (сложих маслен крем, но не успях да заравня както трябва; чаршафа ми се скъса и прочие), горе-долу мисля, че се получи:

Благодаря на всички ви за това, че ми давате хъс да опитвам подобни неща. И разбира се, почерпете виртуално за здравето на моята майка.

# 168
  • Мнения: 492
Дидка, блатовете са с  “калифорнийска златна треска“ с карамелизиран шам фъстък  и крем маскарпоне между тях.  а цветчетата изрязах с това



Албенка, отново изпипани торти, бързо възстановяване
Кони, маккуин е страхотен, както и снимите стъпка по стъпка. да ви е живо и здраво момченцето.
Manzhelka, красиви нарциси, има ли някъде съпка по стъпка? здраве и късмет на майка ти.

Последна редакция: нд, 12 апр 2009, 14:35 от svetlane

# 169
  • Мнения: 4 358
Manzhelka много красиви нарциси Peace Peace Peace.И страшно добър първи опит.Да е жива и здрава майка ти и още много такива и по хубави торти да и направиш.
svetlane нарцисите стъпка по стъпка ги има в блога на Абра http://dimitranas.blogspot.com/2009/03/sweet-sprig-cake-step-by-step.html
И аз им се каня на тези нарциси.

# 170
  • Мнения: 492
благодаря ти Бъни, златна си  Hug

# 171
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Да пусна и новата тортичка която няма нищо общо с първоначалния замисъл, но няма да се спаси от изяждане Simple Smile Вътре е доза и половина торта Трюфел.

# 172
  • Мнения: 1 461
Албена  много красиви торти предполагам че кончето ти си го рисувала много е хубаво и бързо да оздравяваш  Hug

Manzhelka  много ми харесаха нарцисите  Hug

Пепи всичките ти торти са от хубава по хубава  Hug


Светлане знеш ли че тук в един магазин гледах такава джаджа и се зачудих за какво е  Blush  благодаря за инфото струваше 3 ?

момичета да ви попитам тази формичка за какво бих могла да я използвам освен за сладки
всички формички за сладки в магазина бяха по 0,60 ? ,а тази беше 2.90 ?
 

# 173
  • Варна
  • Мнения: 2 483
Момичета, много ви благодаря! Нарцисите са правени по уроците на Абра от блога й (адреса го е дала Бъни) с комплекта за цветя от формичките на Уилтън. Иначе вътре тортата е пандишпанови блатове, крем д-р Йоткер със сметана, маслен крем и фондан. А иначе тортата от преди две странички на МакКуин е страхотна. Благодаря за инструкциите.

# 174
  • У дома
  • Мнения: 1 741
 

Момичета, не съм аз рожденничката.
Ето я злополучната торта, на която се бях засилила да правя фрилс и не ми стигна времето. БЛАТ - по Алън Дън, превъзходен!!! Крем - извара, кондензирано мляко и сок от ананас, без грам захар. Ананаса-вътре. Страхотна лека торта, обрах точките.

Последна редакция: нд, 12 апр 2009, 18:24 от Atalanta

# 175
  • Мнения: 3 861
Какво стана с тортата  ли? Спасявах положението до 2.30 през ноща. Втория етаж още е в хладилника, остана за домашна консумация. Първия етаж...ми не стана това, което трябваше. замразих го снощи във фризера за да спре да тече крема и го покрих с шоколадово тесто. Оказа се, че е малко за цялата торта. Отстрани кърпих с тесто от бял шоколад. Спретнах отгоре една семпла украска от цветчета и листенца, най-големия кърпеж го замаскирах с импровизирана джувка и още листенца поникнали незнайно откъде, намазах оторе със сребърна боичка да блести и да не обръщат внимание на другото  hahaha , теглих и една майна и си легнах. Добре, че майка ми и баба ми са над тези неща. Щяха да се избият в буквалния смисъл на думата. Накрая си разделиха остатъка от тортата да не се мине някоя от тях случайно и кой откъде е.
Проблемите...пресечено масло, остана на палцалки в крема и съответно крема така и не се стегна и недостатъчно шоколадово тесто за покритие.
Решението...няма такова, направо нова торта, но поради липса на физическа възможност метнах добре размекнатия чаршаф върху замръзналата торта и шоколада стана на камък и я капсулова да не изтича отникъде.
Днес като я разрязаме кремът си беше все така течен, а шоколадовото тесто беше хрускаво като глазурата на сладолед Ескимо, но по-дебела.
Вкусът...перфектен, въпреки пресеченото масло, облизахме си пръстите.
Съдържанието...пандишпановите блатове на Пепи 2 орехови и един какаов сиропирани с карамелов сироп, вътре с карамеления крем на Пепи, за покритието шоколадово тесто от бял "милка" и шоколадов кувертюр Йон

Сега излизам с дребосъците, после ще  пусна и снимка, но вие ще бъдете снизходителни  Blush


little_sweet_didka™ , кувертюра е при мен! Grinning

# 176
  • Мнения: 4 358
Копривке тъкмо щях да питам за снимка ама ти си обещала HugЩом се си облизали пръстите всичко е наред Hug
Аталанта нееевероятна торта.Много ми хареса.При толкова похвали за вкуса ще ни пуснеш ли рецепта и подробности за блата и крема.Този човек Алън Дън не го познаваме Rolling Eyes.Ще се развам да споделиш Hug
О Шеметче трюфел казваш Heart Eyes.Идеална е  Peace.Много ти е интересн борда Peace

# 177
  • Мнения: 411
олееееееееее,какви нарциси ,като истински са бе моми4е .само не ми казвай 4е и на мирис си ги докарала,4е да ми пратиШ един букет от тях.СТРАХОТНИ СА

# 178
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Този човек Алън Дън не го познаваме Rolling Eyes.Ще се развам да споделиш Hug
О Шеметче трюфел казваш Heart Eyes.Идеална е  Peace.Много ти е интересн борда Peace

Този човек ако всичко върви добре след две седмици ще го познавам лично  Wink но за блата и аз съм любопитна Аталанта дай моля подробности - тортата е станала чудна.

Бъни - борда беше закърпване на положението ама стана интересно.

Manzhelka много добре са станали нарцисите и тортата е супер.

Албенче както винаги си пълна с идеи и много продуктивна - всичките торти са много красиви.

Кони браво за тортата - аз още не мога да се престраша на такива странни форми.

Пепи обожавам фермичките ти.

svetlane много харесвам тази комбинация розово и кафяво - браво за тортичките - с какъв размер са? Благодаря и за рецептата която си дала малко по-назад в темата.

# 179
  • Мнения: 202
Честит имен ден на всички именници.  bouquet Ето и една тортичка за моя баща-Цветан,само дето е на хиляди километри от мен....Аз ще я хапна за негово здраве,почерпете се и вие.....
Първи опит в шприцоването...На бас,че не можете да познаете от кого откраднах теменужките..... newsm47
http://media.snimka.bg/2647/011549978.jpg

А това е тортата в суров вид - http://media.snimka.bg/2648/011550376.jpg
А това само  кошницата- http://media.snimka.bg/2647/011549225.jpg
Разрязана утре.Ако въобще искате...

Общи условия

Активация на акаунт