Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 78

  • 37 016
  • 372
  •   1
Отговори
# 60
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
ШЕмет, четеш ли, че белия е най-лек, а полугорчивия е най-тежък. Като грамаж  при еднакъв обем.
Чета, чета   bouquet - скоро ще правя експерименти по въпроса и ще докладвам.
Торти ще коментирам по-късно че не ги виждам половината.

# 61
  • Мнения: 634
Буболинка,много нежна торта.Особенно впечатление ми направиха цветята.Аз пробвах да правя лилиум ,но като го докаснеш само и то се троши ,та камоли да го сглобя.Поздравления  bouquet
Креми,супер торти си направиляа,особенно тази с патето Hug
Риен,зайковците са много оригинални,а също благодаря за тортите които показа
Елена к , Hug Hug Hug

# 62
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
kony много хубава лентичка си имаш - честито и безпроблемно!!!

# 63
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Rien страхотно инфо и прекрасни зайци си сътворила!!! Благодаря!!!!

# 64
# 65
  • София
  • Мнения: 413
Рейн мерси душа, пуснах и едно ЛС, дано ми отговори.

Може ли някой да ми даде линк или рецепта за ФРОСТИНГ? Изглежда ми лесно и ми се струва че може да се шприцова с него. Като гледам ТОВА ПАТЕ и ТОЗИ ВЛАК си мисля че ще станат добри жветя....
А и още нещо...какви са тези блатове от клипчетата? Иглеждат ми супер тежки и мнооого плътни.

Трети път редактирам, извинявам се за този ми въпрос но "бътъркрийма" за който говорите е прост маслен крем или има нещо по-различно? Някъде бях чела и за млечномаслен крем, той по-вкусен ли е? И как се прави? Гледах ама нещо не го намерих... newsm78

Още един въпрос "Какво е шортънинг и има ли то почва у нас?newsm78

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 13:09 от little_sweet_didka™

# 66
  • Мнения: 2 185
Дидка, бътъркрийма се прави с шортънинг ( който няма почва" у вас "  Sad ) . Има рецепти и само с масло, но той е по-нестабилен и не е бял, заради маслото. Ако си Ок с английския, регистрирай се в cakecentral.com там в секцията с рецепти, ще намериш многобройни такива за бътъркрийм ( само с масло)

Иначе рецепта за вкусен бътъркрийм, обаче шоколадов има в библиотеката. Рецептатат е от Аталанта- Ганаче бътъркрийм, но ако искаш цветя вероятно цвета на те устройва ( но за кошница пък може и да стане).

# 67
  • Мнения: 8
Привет майсторки!След дълго следене и четене на темата ,най-накрая се престраших да направя торта с покритие.Признавам,че има още мноогоооооооооо хляб да изям и вода да изпия,но се надявам да задобрявам с времето.Тортата е съвсем обикновена, за домашна консумация,пандишпанени блатове,яйчен крем с желатин и карамелизирани орехи.Отгоре е марципан Варна оцветен с боя за яйца.Тъй като не бях изобщо сигурна,че нещо ще сътворя,всичко е с подръчни средства(то си и личи).Приемам всякакви критики!Ето творението hahaha

# 68
  • Мнения: 202
Ванче,вземам си бележка и няма да мрънкам повече..... Rolling Eyes  Embarassed   Rolling Eyes
Между другото все забравям са ти кажа,че гледах едно твое видео и май повече ти гледах маникюра,отколкото да науча нещо... Laughing
Ама твоите теменужки били убийствени:/сега стигнах до тях/ Ще взема да ги "спретна" за Цветница.../кой ли ще ми повярва/.....

# 69
  • Мнения: 634
Ари ,привет и добре дошла при нас.Тортата ти е много сполучлива ,продължавай все така Hug Hug Hug
Показвам две торти:

Само да кажа,че на елипсовидната животинките са пластмасови ,защото така искаха клиентите,само две от палмите са мое дело.

# 70
  • Мнения: 1 173
Дидка това на клиповете според мен си е чист "бадъркрийм"
Айсинг , Фростинг в повечето случай са едно и също нещо. Рецепти за "фростинг " всякакви пусни търсачката и си избери. Обаче това което ще забележиш почти във всяка една е огромното количество пудра захар ( чак ти хруска между зъбите)

Бадъркрийма го обсъждахме скоро. Използват шортънинг( мазнина на соева основа , прилича на мас) не само защото е снежнобял и издържа на по-висока температура , а защото е и по-евтин в сравнение с маслото. Слагат "есенция масло" за да докарва на масло.
 Чистия бадъркрийм ( шортънинг , захар и малко мляко) е нещо което аз никога не бих могла да приема за "вкусно" . Но американците си го харесват .
 За блатовете - тези на клиповете са от суха смес ( кейк микс , даже казват че са на Бети Крокър) . Слага им се само яйца , вода и олио . Има рецепти и за "подобрени" миксове ( слагат заквасена сметана , бадърмилк....)  Масово ги използват а не пекат от "скреч" ( от "истински продукти") .

# 71
  • Мнения: 930
ari като за първа торта направо е страхотна, незнаех че става да се боядиса марципана с боя за яйца, с всякаква боя за яйца ли става или е някаква специална  newsm78 поздравления още веднъж  chef аз още не съм се престрашила да направя торта със захарно покритие още чета по темата smile3529 очаквам скоро и аз да се похваля с торта Blush  cook

Албена страхотни торти Turn-l

# 72
  • Мнения: 200
Момичета,какво крем сирене използвате за   Мус за пълнеж на торти (Tannita)  например?  Обикновенното крем сирене не е ли малко солено?

Да задам още е дин въпрос в движение-  на Пандишпанови блатове мога ли да сложа крем "Трюфел"?  -шоколад и готварска сметана само или и желатин,за да не попие в блатовете??

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 20:11 от milisa

# 73
  • Мнения: 1 173
Милиса не знам какво крема сирене има в Бг , аз тук слагам Филаделфия. За Ганаш(крема на Трюфел)-няма нужда от желатин, той си стяга от шоколада.
Бобси редактирам се заради теб. Всички захарни теста се разточват или с пудра захар или нишесте - въпрос на избор. Изключвам шоколада , понеже той той е "шоколадово тесто"  Laughing ( там може и с мазнина)

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 21:32 от raya_рая

# 74
  • Мнения: 310
mimi P27 със всички бои за яйца може да се боядисва захарното покритие, стига да пише, че може да се използва за сладкарски цели (нещо такова пишеше)
Албена страхотни торти, както винаги  Peace
ari добре дошла, поздравления за първата торта  Hug

И да си повторя въпроса, пък може някой да ми отговори този път  Grinning Руската мастика 2 на нишесте ли се разточва?

Общи условия

Активация на акаунт