Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 78

• 37 009
  • 372
  •   1
Отговори
# 45
  • Vaudreuil Canada
Рая най-близкия Майкълс мисля че е на около 200км от тук - още не съм го посетила, ама се очертава визита на магазина на global sugar art  Wink този петък (ако не ми мине котка път) та ще проверя там. Благодаря за линка.

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 21:11 от shemet_neveroiaten

# 46
# 47
Пепи,Смехурко,Бобси,Рая,благодаря ви за измъчените похвали Grinning.....Аз мисля,че като за трета торта трябваше да е къде-къде по-добра ама ръчичките ми като са на едно място постоянно..... Rolling Eyes
Димитрина73,абе,мила,ти много завоалирано се изрази...Каква ти подредба,то няма такава newsm47 Да ти кажа,че след очертаването на петото цветле с клечка за зъби и изрязването с нож вече ми беше все едно къде ще ги плясна.....То ме заболя кръст, г....с и всичко останало надупена в кухнята..Май вече ще си купя някоя формичка и шприц....Абе все пак благодаря,вашите думи ми дават кураж...  bouquet  bouquet  bouquet
Пепи,първият линк не ми се отваря...А от обяснението ти не го разбрах много,като нямам фантазия...Нямаш ли стъпка по стъпка? А тази книжка къде я има?С обясненията? Ама засега ще се оправям с двете леви,така че ако може още малко обяснения??? Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

# 48
  • Пловдив
Пепи,първият линк не ми се отваря...А от обяснението ти не го разбрах много,като нямам фантазия...Нямаш ли стъпка по стъпка? А тази книжка къде я има?С обясненията? Ама засега ще се оправям с двете леви,така че ако може още малко обяснения??? Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

Първият линк е към комплекта на Уилтън с цветя, а книжката си върви с комплекта.

# 49
  • Карнобат

Вместо запис три торти от вчера и една от днес.
Повече снимки тук:http://www.snimka.bg/album.php?album_id=227399&pid=11490419

# 50
  • Там някъде нейде !!!
 newsm51, страхотни сте момичета.

# 51
  • някъде на юг
Момичета привет! Поздравления за хубавите торти на всички /извинявам се че не е поименно/!

Имам един въпрос бихте ли ми препоръчали блат за торта в който мога да сложа орехови ядки?Търсих в библиотеката но не открих. Четох някъде че не може в пандишпановите блатове, но ако има някой рецепта за блат с ядки моля да ми я прати PraynigБлагодаря

# 52
rien - Сладък е зайо. Още като го показа за първи път го харесах, но забравих да го коментирам. Твоя е станал много хубав.
Elena K. - Конвейра ли включи бре, душко? 3 еднакви торти..... а и 4та за мезе..... Браво на тебе...
violetblue - Сори душата, ама съм длъжна да ти кажа чеееееее....  newsm78  таковата.........  Embarassed тая торта.......  нещо........ Rolling Eyes .... на три водки си а правила. Не че свекървата заслужава повече труд, ама....... чак пък да си подронваш авторитета...... айде, мноу ти сЪ мол`!!!!!  Sad
iskrone - Аааааааа, не така! Думи като ПЛЯСКАНЕ на цветлета..... звучат несериозно. Не можеш да се предаваш на петото цветле. Виж, на 505тото.... имаш право да починеш малко, ама на 5тото да вдигнеш ръце..... срамота!!!!  Naughty Хубава торта си направила, все пак.....
Креми Сиси - твоите две шедьовърчета много ми харесаха. Поздравления и на теб.

Кадемлия си имат конкуренти вече , а ....60 лв , пак си е доста сериозна цена
Стига бе!!! Конкуренция!!!  Thinking Комплекта може да е с 10 лв по-евтин,ама забеляза ли Дейзитата??? На Кадемлия са 8 лв, а на това място са 14 лв и нещо.... И другите дреболии са доста по-скъпи..... Ей, на това му викам аз - ПАЗАРНА ИКОНОМИКА и СВОБОДЕН ПАЗАР!!!!  Joy

# 53
  • Банкя
 Elena K. Как успя да докараш три еднакви.Браво.

# 54
frischhalte folie е  свежото фолио. ако не лепи, го хвърлям в кофата, мразя нелепливо фолио. Затова си купувам само на Toppits
Кой пита за пропорциите на ганаша?Една мацка . германка, е написала на страницата си на 200 гр сметана слага 150 грама полугорчив кувертюр, 200 грама кафяв нормален , или 250 бял кувертюр. Това й е пропорцията! На мен ми се получи перфектен крем и сладкиш, смятам да ползвам съветите й и за в бъдеще. http://www.tortentante.blogspot.com/
Което ме кара да мисля - ШЕмет, четеш ли, че белия е най-лек, а полугорчивия е най-тежък. Като грамаж  при еднакъв обем.
Освен Милен@ , намерих още една сладкарка по немскоговорящите страни, във виена ето тази мацка....http://dimitranas.blogspot.com/Отстрани са тортите ...вижте моля ви се тази торта  Shocked  #Crazy
http://dimitranas.blogspot.com/search/label/%D0%A2%D0%BE%D1%80%D … ierliche%20Torten

Одеве забравих да ви кажа, че вътре тортата е банан кекс на маслена основа и ганаш със полугорчив кувертюр. Фантазия! Не е сладък, перфектен за германци. Joy
Аз изпуснах на искроне творението, отивам да го търся... Направила съм гладки мъфини, ако са останали половин доза, може и да направя нещо.... newsm78  

Орехов сладкиш- хохо.наскоро получиш рецепта от една германка, ще я копирам и ще преведа в ефир.... Имам намерение да направя някога.
http://www.helgas-backstube.pytalhost.de/Engadiner-Nusstorte-Rezept.htm
250 гр масло или маргарин
360 гр.захар
2 яйца
350 грама брашно + 60 гр. брашно
300 гр. орехи
70 г мед
100 гр. сметана + 2 с.л. сметана
За пълнежа Половината захар се карамелизира и се прибавят грубо натрошените орехи. Под постоянно бъркане докато се съедини сместта , прибавят се медът и 100 гр, сметана на тънка стуйка. Оставяме да заври / около 8 мин./ докато се образува еднородна смес, смърква се от котлона и се оставя да почине.
Тестото Маслото със останалата захар се разбива,едно яйце и един белтък. Пресяваме в сместта брашното, Отделяме от тази смес 300 гр. за похлупак. Останалата смес се разпределя в подмазана тава с висок ръб . Разпределяме топлия пълнеж. Настрани замесваме отделеното тесто с още 60 гр.брашно разстиламе и похлупваме . Един жълтък с 2 лъжици мсетана разбиваме и намазваме отгоре, надупчаме няколко пъти с вилица.
Печем в предварително загрята фурна на най-ниско ниво. Гореш въздух 175 градуса, около 35 мин,.Покриване с алуминиево фолио и още 15 мин се пече...след изпичането торта се оставя във формата да изстине още 10 мин, след това се освобождава върху решетка. Напълно изстинал се огъва във алуминиево фолио и да престои 5-8 дена.
Внимание,предупреждение от авторката,,това е рецепта със 70 грама намалена захар в сравнение с оригинала. Да не се намаля повече, няма да бие на нищо . Освен това тя го покрива със захарно тесто  Shocked
Ама Ванче , те са два заека. Тоест 3, но аз 2 съм показала. Един голям - 8 см на тортата отгоре./ той си има и близнак, но реших , че с 2 заека ще стане претрупано/И един четящ книга/ Заек професор.  Joy

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 22:08 от rien

# 55
violetblue - Сори душата, ама съм длъжна да ти кажа чеееееее....  newsm78  таковата.........  Embarassed тая торта.......  нещо........ Rolling Eyes .... на три водки си а правила. Не че свекървата заслужава повече труд, ама....... чак пък да си подронваш авторитета...... айде, мноу ти сЪ мол`!!!!!  Sad

Скъпа ако ми говориш за това, че не е идеално кръгла ... Тествах си новите тави на Уилтън във форма на цвете, ама нещо за блатове на Гараш не стават ...  Sad Явно ще трябва и една "американска торта" да приготвя, за да видя дали пък случайно аз не куцам нещо  hahaha
А ако говориш за друго, мноу ти са моля, дай уточнение, че нали разбираш, че съм естествено блонди  Mr. Green

Ей такива тави:

# 56
violetblue мерси  Hug
rien в темата съм от януари месец, иначе първата ми работа със захарно тесто беше преди 3 седмици  Grinning И да ти кажа хич не са трудни тези двуетажни торти  Peace Тази торта с котките е  #Crazy невероятно красива, останах ми очите в нея, плюс това изобщо не бях мислила, че има такива торти, завити на руло  Rolling Eyes

# 57
Тази торта с котките е  #Crazy невероятно красива, останах ми очите в нея, плюс това изобщо не бях мислила, че има такива торти, завити на руло  Rolling Eyes
Нали!И аз така....
Обаче отивам на коментарите и какво мислите..наш-те вече се познават...

Скъпа ако ми говориш за това, че не е идеално кръгла ... Тествах си новите тави на Уилтън във форма на цвете,

Да ви имам диалога  Joy  Joy  Joy ! Тъкмо си мислех да те питам дали нямаш тави цвете. И на мен ми се стори много наръфана за е грешка. Значи, Риенке, Грешката е вярна!

Редактирам, че много забравям > Little sweet didka...Тези рози и цветя на онази торта, която гадаем , може да ги прави много добре Fior със шпритца. Аз все я мъча да ми покаже как става номера. Тя прави айсинг от ГММ, доста наподобява, но е добре да я питаш нея директно. Поздрав!

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 22:29 от rien

# 58
  • София
rien, зайо ти е много хубав. Аз не казах нищо онзи ден, че на последък нямам много време, но и нещо не мога още да приема тези образи като символ на Великден. За разлика от Коледа, този празник присъстваше и в детсвото ми и си го свързвам със зеленина, яйца, козунаци и нямаше ама никакви такива антропоморфни зайци тогава...Simple Smile Благодаря ти за линковете по-долу, за тази българка преди време бях чела и гледала нейни неща, но блог тогава май нямаше:))(

Елена, чудесно си имитирала дървесен фурнир (ох, дано нещо не бъркам, но на тризнаците така ми изглежда повърхостта) Доста работа по толкова рози!!! Какъв повод изисква толкава еднакви торти???

# 59
момичета, много сори за спама, ама работата е спешна Embarassed
milisa , изчисти си кутията.

Общи условия

Активация на акаунт