Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 78

  • 37 010
  • 372
  •   1
Отговори
# 30
  • под течащия покрив
  • Мнения: 97
Извинявайте за тъпия въпрос,но понеже съм новак в тортоправенето,глицеринът ,който използвате за направата на руската мастика ,от аптеката ли го купувате?

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 16:07 от munti

# 31
  • Мнения: 51
Първо да поздравя вси4ки за 4удесните ви торти Hug
Толкова много красоти и толкова много интересни неЩа.Съжелявам,4е не успявам да проследявам вси4ко.Винаги
 се 4удя как успявате и деца да гледате и да ни обеснявате вси4ко за което ви питаме и най_ве4е да правите такива старахотни торти.Ето и моите последни две торти
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201136&pid=11339602
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201136&pid=11487372
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=201136&pid=11487373

# 32
  • Мнения: 310
Албена, shemet_neveroiaten, blueeye®, van444eto, Дарилка, silrai, dimitrina73 благодаря ви за милите думи, радвам се, че ви е харесала.След тези думи как да не ми се иска да направя още 100 торти  Laughing Благодаря ви   bouquet
raya_рая държах я във възможно най-хладната стая, защото ме беше страх да не кондензира в хладилника, но май сгреших.На нищо не приличаше на следващият ден. Нищо, че рождения ти ден е след 3 месеца, аз я направих пробно  Joy Овцата с апарата всъщност е рожденничката, т.е. сестра ми  Laughing
bubolinkata   мерси, чакам с нетърпение да видя и твоите овчици  Laughing А относно маслото - да и моето беше българско, за следващият път ще знам  Peace
иглика333 благодаря и на теб за думите.Радвам се, че идеята за цветенцата ще бъде полезна.Предполагам, че си се сетила, но все пак да уточня, че сламката се изрязва напречно, т.е. да очертава полукръгове, а не да изрязва кръгчета.Ето и снимка но не се вижда хубаво   Peace
iskrone много нежна торта се е получила, поздравления  Hug
munti да, от аптеката се купува  Wink
kremi_sisi страхотни торти,особено втората с къщичката.От какво направи езерцето? Peace

И сега да питам нещо, нали от практиката възникват въпроси.Как да си закрепям фигурките върху тортата да стоят прави.И миналият път с футболистите и този път с изправените овци имах проблем.Залепват за покритието, обаче не искат да стоят прави и се накланят и късат покритието.С клечки ли да ги забивам, не знам и аз   newsm78 И нещо друго- Руската мастика 2 върху какво се разточва, върху нишесте ли?Аз използвах нишесте, но пак залепваше и се наложи няколко пъти да го разточвам.



# 33
  • Мнения: 51
Езерото направих от желатин.Едно покет4е разтопих в 50 мл вода.Понеже тортата е кафява преди да излея желатина (който по4ти же4е беШе стегнал )намазах отдолу с маслен крем без какао

# 34
  • София
  • Мнения: 2 130
kremi_sisi, много хубави неща си сътворила! Много ми хареса козметичната чантичка!!! Дълго я гледах, доста достоверно изработени детайли - с какво напълни сенките?

И сега да питам нещо, нали от практиката възникват въпроси.Как да си закрепям фигурките върху тортата да стоят прави.И миналият път с футболистите и този път с изправените овци имах проблем.Залепват за покритието, обаче не искат да стоят прави и се накланят и късат покритието.С клечки ли да ги забивам, не знам и аз   newsm78 И нещо друго- Руската мастика 2 върху какво се разточва, върху нишесте ли?Аз използвах нишесте, но пак залепваше и се наложи няколко пъти да го разточвам.


С клечки, аз и по-малки детайли закрепям така:)

# 35
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
kremi_sisi С този кръст отгоре  е доста смешно .Излизаш от църквата и право на трамплина.
Ствахотно си се справила.

# 36
  • Мнения: 1 173
Бобси "овцата с апарата" как прие интерпретацията Joy ? Що Уфце избра - сладурски са , но нали знаеш че за жена "овца" е =на обида Laughing . По-добре торта с конденз , отколкото със свлечено масло. А и конденза не е толкова страшен зимата, виж лятото на 40С е друго  Wink (последната торта с фолк певицата Ивана  Laughing я покривах на предния ден , стоя си в хладилника близо 20 ч , после я носих на 250 км - проблем никакъв
Креми–сиси хубави торти , тази последната ми допада много
Ванче за какво да се засегна newsm78 . Готовия фондан ми е 6$ за половин кг , затова и бъркам ММФ ( а и не ми отнема повече от 20 мин). Шоколада както казах излиза доста по-скъпо , а и не знам дали ще се разберем с него ( много меко тесто ми се вижда  Embarassed). А иначе да половин кг ММ са 1.80$( най- скъпите, има и за по 1.10$) + 1кг пудра захар 1.5$
 Ха това за играта не го разбрах .... Laughing
Искроне браво а  и нови техники пробваш . Само така.

Кадемлия си имат конкуренти вече , а ....60 лв , пак си е доста сериозна цена (добре че тук има купони за по 40-50% , че иначе тези Уилтънските неща излизат златни  Laughing

Шемет и с дървената точилка от комплекта да отидеш , пак ще си ОК. Аз лично бих си взела малката пластмасова за цветя( тази от комплекта е релефна както каза Клеър) . Голяма няма смисъл да носиш - Алън цветя ще показва , а не как се покрива торта .

# 37
  • Мнения: 51
 dimitrina73 - сенките напълних с боядисана кристална захар,какао и други оцветих с перлен прах.
 tarlio _ този кръст беШе по_поръ4ка на клиента.Това е стара испанска къЩурка и стоянка за лодки и мрежите на рибарите.
Благодаря ви моми4ета за милите думи и се радвам ,4е ви харесаха тортите ми

# 38
  • Мнения: 310
dimitrina73 тенк ю  Hug
raya_рая зодия овен е, пък и аз само така я наричам, тя си е свикнала  Joy Даже много им се зарадва и си ги взе за сувенирчета  Laughing Следващият път ще сложа тортата в хладилника, пък ако иска да кондензира  Crossing Arms

# 39
  • Мнения: 1 610
Бобси- ти не почна ли с мен бе душа? През февруари? Вече двуетажна забърка - бравос!
страхотни овце...аз съм се заканила на овцете толкова отдавна..и се отблеееях към зайците..
Имам един конструктивен въпрос - Дву- и многоетажна торта как покривате-  етаж по етаж или цялата. Как закрепяте отделните етажи?
Някой ползва ли техниката със сламки между етажите и разделение на тортите посредством картон/пластмасова подложка и т.н.?


Сега малко от мен.

Албумът
Ето един друг заек,този път домашно производство  нали се сещате ,кой заек ме е вдъхновил  Joy
В албума го има без очила , получи и книга.../ мислех си , че може вместо книга да чете банкнота от 5 евро/ подарък за великден на племеницата/

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 17:34 от rien

# 40
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Много благодаря за съветите - в крайна сметка ще прегледам малката дървената на Уилтън за релеф (не съм виждала пласмасова тук) - май съм случила на такава с липсващ или аз не съм го видяла до сега, но ако има такъв ще възложа задача на половинката да го елиминира - той така и голяма тънка точилка ми направи - купихме една обла пръчка и я заглади полира та сега имам метър и нещо точилка - с нея абсолютно сигурно ще ги скандализирам местните.

Ванче много се забавлявах с реакцията ти на цената на ММ бонбоните - горе долу ние така реагираме като прочетеме за цените на шоколада, металните рингове за печене и една камара други продукти - та се намери едно нещо дето да е по-евтино. Разбира се изключвам инструментариума (порядъчно скъп като цяло), който обичайно тук е по-евтин, но пък той се купува еднократно.
Във всеки случай приятно пловдивско пазаруване и да се похвалите с покупките Simple Smile

Rien страхотни зайци какво ползва за тях?

# 41
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325

Имам един конструктивен въпрос - Дву- и многоетажна торта как покривате-  етаж по етаж или цялата. Как закрепяте отделните етажи?
Някой ползва ли техниката със сламки между етажите и разделение на тортите посредством картон/пластмасова подложка и т.н.?



Ето един клип за многоетажните торти. Аз процедирам по същият начин. Само не забивам дългия прът, защото за сега съм правила само 2-етажни. Покривам ги отделно, като горният етаж е на подложка с неговят диаметър увита с frischhalte folie.  Мястото където ще е горният етаж го мажа с маслен крем- после си стяга в хладилника и етажа не мърда.

КЛИПА


Момичета, като остана по-свободн ще се опитам да коментирам тортите ви. Сега гледам да отговоря поне на зададените въпроси.

# 42
  • Мнения: 1 610
Пепи, мерси...Точно това имах предвид.
Шемет, зайците - единия е захрно тесто на Нелка, осмесен с бял шоколадов кувертюр. Малко беше меко, затова не ми се закрепиха отделните части много добре. Четящия е ММФ, той стана по-сполучлив.

# 43
  • Мнения: 1 173
Шемет тази в Майкълс няма ли я?  http://www.wilton.com/store/site/product.cfm?id=2C4D5B07-802D-F6 … -EABA8F155D98C9DA

РиенТова фолио за свежо съхранение ли е ? Аз използвам обикновено. Пръчици задължително слагам , на пандишпан не бих рискувала без подпори. Разлика дали правиш торта на един етаж или на три няма , не си мисли че е трудно ( само повече ще има да миеш - кремове , блатове  Laughing)

# 44
  • Мнения: 1 491
Тюю да му се не види .... Сетих се, че не съм ви показала тортата за РД на свекито от миналия месец, че сменяхме РС-то  ooooh! 



Малко ми се поразпиля кокоса като слагах вторият етаж, ама нали си ме знаете, че при мен всичко винаги е в последният момент и все времето не ми стига  Embarassed

Бобсито, оФцете са уникално сладурски, браво  smile3501

Общи условия

Активация на акаунт