Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 78

  • 37 014
  • 372
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, срам не срам аз само ще се запиша. Откакто времето се е оправило нямам време за форума. А и си почивам доколкото мога, защото от другият петък ми почва лудницата. Сега уикенда са само 3 торти от които 2 с фондан, а мама поиска плодова.

# 16
  • у дома
  • Мнения: 1 581
Бобсито, цветовете и овцете са убийствени, поздравления   Party Hug  bouquet
van444еeee, мноУ готини цици, ма какО  Mr. Green Mr. Green а теменужките са У Н И К А Л Н И  Peace
rien, зайците са страхотни според мен, дори си ги запазих като идея, благодаря за снимките  Hug  bouquet
silrai, черешките малко розовки ми идват, но иначе са страхотни и идеята е супер  Hug  bouquet

толкова помня  Blush много идейни торти видях миналата и по-миналата тема  Peace

на мен така ми се прави торта, дори и без повод, но нещо не успявам да се организирам тези дни  Sad но пък имам поръчка за едни фигурки и се надявам събота-неделя да успея да ги спретна  Simple Smile

# 17
  • Мнения: 1 965
Първо "ТЕНКЮ"  Wink на Виолеткатаза труда по новата тема.
Райченченце - 3 долара кило и кусур тесто от бонбони, казваш???  Shocked . Тука такова количество, ще ти отлети над 20 лв. Ей, нали знаеш че не се заяждам а просто си коментираме. Да не вземеш и ти сега да се обидиш!  Sad

Бобсито - Страхотен овчи купон! Направо ми усмихна деня с тая торта. Според мен ти е тъничко покритието и е поддало.

[/color][/b] Van444e ще се радвам ако вземеш отношение.  Hug
Ами, благодаря за поканата, ама какво ли да кажа за тая торта. Освен че много ми харесва. Доста извън моите способности е. Вече е ясно че със шприца говоря на различен език, със заглаждането съм доста на Вие..... Това торте, определено ми прилича на шприцовано.   newsm78 кошничката със сигурност. Мисля че розовите и синьо-жълтите цветенца са правени със шприц. Не мога обаче да намеря линк към накрайниците в този компютър.Смятам че е този който отпред е като дъгичка. Но симетричната дъгичка а не тази за розичките. ъъъъъ.....  newsm78  някой да помага ако ме разбира...... Хризантемите също са с този накрайник, ако не се лъжа. Мъничките розови цветенца мисля че са с ТОЗИ - четвърти ред лилавото цветле.  Жълтите цветя са дооформяни с нещо. Пръсти, пръчица някаква, знам ли....За самия материал, нищичко не мога да кажа. Нещо много меко, гладко и пластично е. Може да е наистина айсинг или нещо от тези с непроизносимите имена.... Може и да е някакво тесто, забъркано мекичко и шприцовано.....Но си мисля че кошничката и цветята са от различни материали. Борда стои по-шуплест. Ама че дисекция направих на тази торта....  Joy
Лично на мен ми харесва да гледам нечия торта и да гадая кое какво е, ако има и кой да ми каже дали правилно разсъждавам.... още по-добре..... Няколко пъти ми се е искало да предложа, да си задаваме такива "задачки".  Рая и Аталанта от време на време я играят тая игра и винаги се забавлявам. "Познайте какво е това.... кое как е направено......"

краставичка - обичам торти за домашна консумация, особенно тези със шоколадова глазура.

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 10:31 от van444eto

# 18
  • София
  • Мнения: 178
sweet_little_didka - и според мен тортичката е изцяло с buttercream, което автоматично я прави доста тежка за консумация. Аз също хич не съм веща в работата със шприца и не бих могла да ти помогна. Но Милена има подобна торта (виж в блога й Сладко царство) и ако искаш се обърни към нея за съвет.
Бобсито - много сладка тая овча тортичка! И аз наскоро правих три овчици, ама бая намязваха на пудели, та голям смях падна от страна на децата и мъжа. Още не съм ги използвала по предназначение, но като ги оползотворя ще покажа. Иначе за целулита и аз мисля, че проблемът е в разтопеното масло, особено ако не е било качествено. Аз лично ползвам само немско без никакви примеси на маргарин или сладкарския полски маргарин (80% масленост), който е и много бял и с него масленият крем става страхотен. Препоръчвам ти горещо да го пробваш.

# 19
  • Мнения: 1 329
Бобситооооо, браво бе жена! Страхотно си се справила с моделирането, очите ми останаха в тия овчици[smilie=smile3501.gif]
Както и ти си предположила целулита е от маслото. Аз веднъж бях взела българско масло на Милтекс мисля беше #Cussing out - абе ужасна работа, на мирис, на вкус пък въобще не става и не втърдява. И аз като bubolinkata купувам само немско оттогава.
Поздравления за тортата, много е готина.

Ванчееее, сори за грешката - дето Коце, там и Краси. Дано не съм ти изкарала акъла много Laughing

# 20
  • София
  • Мнения: 377
Момичета искам да Ви попитам, искам да направя торта тирамису за рождения ден на мъжа ми, обаче ми се иска да я залея с шоколадов кувертюр, купила съм си блокче от Метро, Въпроса ми как да завърша тортата последният ред да е с бишкоти или с крема маскрапоне, и върху кое: крема или бишкотите, отгоре да излея кувертюра. Понеже съм нова в тортоправенето ми се струва , че ако е върху крема кувертюра ще потъне и няма да покрие. Чакам вашето мнение.

# 21
  • София
  • Мнения: 178
barabenka - смея да твърдя, че съм голяма майсторка на тирамисуто, затова отговарям на въпроса ти. Най-добрия вариянт е да си купиш от квадратните блатове (Сладък път или дом май се казваше фирмата). Продават ги в Кауфланд и са прекрасни. За тирамису са просто върхът. Та взимаш от тях и ако искаш ги изрязваш кръгли, ако искаш ги ползваш и така квадратни (така много по-лесно се редят и бишкотите, които те съветвам да са от скъпите италиански, с български резултатът е в пъти по-лош!). Най-отдолу слагаш блат, после обилно крем, отгоре бишкотите, леко топнати в кафенце и малко ром, и после пак същата последователност, като за най-отгоре  си оставяш блатче. Върху него нищо не мажеш и редиш, а заливаш с глазурата. Преди да залееш, трябва много старателно да почистиш и загладиш тортичката и отстрани.
Мойта най-голяма гордост в областта на тирамисуто е триетажната торта за ЧРД на сестра ми. Виж тук http://home-and-garden.webshots.com/album/570131495UIULoi
Мислех, че ще е пълен провал, но взе, че стана. Успех и на теб!

# 22
  • Мнения: 1 271
barabenka, за новак в тортоправенето-заливай върху блат, когатому хванеш цаката може и върху крем да заливаш.Съвет-като стапяш шоколада слагай олио или масло до консистенция не много гъста или много рядка, абе като боза горе долу да стане.

Бобсито, тортата е станала страхотна.Овчиците са нъмбър уан!   bouquet

Виолетка,   bouquet

За черешките-крема е пудинг с малко масло, покритието е-дръжте се да не паднете сега-маршмалоус с млечен марципан...  #Crazy Ришех да пробвам какво ще стане-е Не пробвайте този вариаянт.Става много разтегливо, и не може да се покрие свястно торта с него...За цвета, ами малинено червено е, нещо не можах да уцеля точно червения цвят, пък и светкавицата допринесе за изсветляването....

# 23
  • Мнения: 202
Момичета,абе още бягам подир предната тема и не мога да я доизчета Shocked Сега само да видите третата ми торта,първи опит с РА и първа по лошо качество.Толкова нерви ми образува,времето ми беше малко,абе всичко се разваляше,дори и нещата,за които бях сигурна,че не мога да сбъркам.Общо взето споменах всичките роднини на тая торта,чак до девето коляно.На всичко отгоре беше и за подарък.Обаче пък рожденичката направо си удари д....то в тавана,подскача един час...Ами това е.Само да споделя и моя опит,знам,че не откривам топлата вода.. newsm78 Понеже нямах време да правя блатове,реших да купя.Извод-Купешките блатове се нуждаят от много по-малко сиропиране от домашните.Дано е полезно за някой,че да не си яде тортата с лъжица,като мен.Но пък беше мнооооого вкусна-с шоколадов крем и банани,сиропирана с вода,захар и портокалов ликьор.Ето я и тортата.

http://media.snimka.bg/2615/011485204.jpg
http://media.snimka.bg/2615/011485208.jpg


И сега въпрос:Ще се опитам за Цветница да направя една много малка кошничка с цветя,само за проба.Пепи,може ли да ми кажеш как правиш тия истински маргаритки.На моята торта това трябваше да са такива.... Embarassed  Който може,моля да ми помогне,извинявам се ако вече има някъде обяснение...Ааааааааа и как да ги закрепя на тортата...
Благодаря на всички,тортите ви са чудниииииииииииииииииииии

# 24
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325

И сега въпрос:Ще се опитам за Цветница да направя една много малка кошничка с цветя,само за проба.Пепи,може ли да ми кажеш как правиш тия истински маргаритки.На моята торта това трябваше да са такива.... Embarassed  Който може,моля да ми помогне,извинявам се ако вече има някъде обяснение...Ааааааааа и как да ги закрепя на тортата...
Благодаря на всички,тортите ви са чудниииииииииииииииииииии

За истинскитемаргаритки имам комплекта на Уилтън за цветя, както и този за маргаритки (макар, че още не съм го пробвала  Blush ) А в книжката им има инструкции как се правят. За една маргаритка трябват 2 изрязани- изтъняват се и им се прави вдлъбнатинката, а после се слепват с разминаващи се листа.

http://www.wilton.com/store/site/product.cfm?id=3E30D6EB-475A-BA … -5F363A0047978DFF

http://www.michaels.com/art/online/displayProductPage?productNum=sc0386

# 25
  • Мнения: 359
Да вметна, че споменаваните комплекти ги има на долните линкове.

http://www.xcerx.com/index.php?m=320&lang=1&category=37& … =1&prodid=239

http://www.xcerx.com/index.php?m=320&lang=1&category=37& … =1&prodid=213

http://www.xcerx.com/index.php?m=320&lang=1&category=39& … =1&prodid=211

Аз си взех този за цветята и ще се боря сега за Цветница, че и повод имам.
А и като се замисля ще е практика за следващото предизвикателство.

В книжката всичко е добре обяснено (само, че е на английски, дано не ти е проблем).

# 26
  • София
  • Мнения: 377
bubolinka и silrai, много  Ви благодаря за съвета  bouquet

# 27
# 28
  • София
  • Мнения: 2 130
Бобсито, много доре се е получила тортата и тези овчици така я отварят...Понякога неравности се получават и от мехурчета въздух, който не е изкаран първоначално при изглаждането. Добре се държат двата етажа:)

Искроне, опитите ти с айсинг са успяли, браво! Наистина е имала за какво да се радва приятелката ти - тортата има тържествен вид. Само малко разпределението на елементите отгоре ми се струва не толкова подходящо с оглед на симетричния борд отстрани, но...и така е много сладка!

Smehurko, благодаря за вмятането  bouquet Този сайт някой го пусна още преди Коледа, но тогава имаше само няколко Patchwork формички. Запазих го, защото пишеше, че ще го обогатяват, но ето че съм забравила да го проверя:)))

Шемет, духом съм с теб, а така ми се искаше и тялом:))))

# 29
  • Мнения: 264
Бобсито браво прекрасно се е получило. И аз съм от феновете на овцете, твоите са като анимационни герои. И композицията и цветовете и всичко е станало супер. А идеята за цветенца правени със сламка е страхотна  ще се възползвам от нея.

Общи условия

Активация на акаунт