Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 78

  • 37 033
  • 372
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 1 491
Бобси  аз я разточвам на пудра захар, но имай предвид, че тя по-лесно попива от нишестето (но да знаеш, че за сега само един път съм я ползвала за покритие!). Знам, че Албенчето покрива тортите си с РМ2, дано се включи, за да ти каже тя на какво я разточва  Peace

# 76
  • Мнения: 310
raya_рая, violetblue благодаря ви  Hug Питам, защото както вече казах, последната торта я покривах с Руска мастика 2 смесена с ММФ и страшно много ми лепнеше  #Cussing out поръсвах обилно със нишесте, но пак на места лепнеше.Предполагам, че проблема е в Руската мастика, защото предишния път като разточвах ММФ нямах такъв проблем.
Албена ти на какво разточваш Руската мастика?
mimi P27  ето от сайта на Ванчето две бои за яйца, които са подходящи и за захарните теста http://van444eto.multiply.com/photos/album/3/3#77      http://van444eto.multiply.com/photos/album/3/3#79
Както виждаш върху тях си пише, че са безвредни  Grinning

# 77
  • Мнения: 1 965
Както виждаш върху тях си пише, че са безвредни  Grinning
Освен това, боите които стават и за сладкиши НЕ СЪДЪРЖАТ СОЛ и Емулгатор 123 - който освен че го дават за доста вреден, е и солен.
Втората снимка е крадена от НелиДи, но имам генерално пълномощно, така че не се извинявам.  Wink

# 78
  • Мнения: 634
Бобси,разточвав с царевично натурално нишесте

# 79
  • Мнения: 1 369
 Много ми е мъчно, че напоследък хич нямам време...не мога да смогна дори да прочета темата и ми липсва. Тия дни,по-скоро нощи, се занимавам с роял айсинг, че ще имаме гости е неделя и реших, че РА е подходящ за идеята, която имам за украса на тортата. Та филмчетата, които изгледах, много ми помогнаха, за което много благодаря на Tandoori   bouquet  Което ми е много странно, че след като направих разни фигурки и ги отлепих, установих,че ми харесват много повече от страната, която би трябвало да е задна Shocked И затова съм решила да доукрасявам директно върху тортата, а не да ги лепя. Нали не е проблем?Стискайте ми палци в неделя да имам какво да ви покажа  Mr. Green

 П.С. След голямо търсене из доста магазини, успях в едно квартално да си намеря боя за яйца и сладкиши на Радиком, до сега все с такава съм оцветявала и съм много доволна от цветовете. Купих си само 10 пакетчета Mr. Green Да си имам...

# 80
  • Мнения: 310
Албена, благодаря ти, ама на мен пак си ми лепне  Sad
Емулгатор 123 - който освен че го дават за доста вреден
Ванче, забеляза ли, че в големите хипермаркети са задраскали на опаковките Е123 с черен маркер? Проверявах съдържанието на боите и всичките са задраскани  Shocked и в Билла и в Кауфланд

# 81
  • Мнения: 634
Доомесиси тестото тогава с малко нишесте и гогава разточвай.

# 82
  • някъде на юг
  • Мнения: 282
Момичета моля за съвет, направих тесто от бонбони маршмерлоуз с идеята да правя розички.Много ми лепнеше и ме беше страх да добавям още захар и доомесвах с нишесте само че пшенично.Розите които се опитвах да правя се разпадаха тотално /меки/.... от нишестето ли  или от това че времето се затопли newsm78 и встаята е топло, сега го слажих в хладилника пък утре пак ще го боря!

# 83
  • Мнения: 1 329
Ари, тортата ти е ок, продължавай в същия дух.
Албенка, поздравления за красотите, които правиш.

Нямам много време, утре ще ви чета, сега показвам първата плодова торта, която успях да желирам - мисля че се получи доста добре и първи опит със сметаната с шприца за плетене на кошница. Вътре е с готови блатове и муса на Танита и многоооо плодове.
Сметаната се размекна, та се наложи да я слагам няколко пъти във фризера. Следващия път плетенето ще е с маслен крем.

# 84
  • Мнения: 634
Дарлинка Hug Hug Hug.Много сполучливо се е получило,а за сметаната е трябвало да я доразбиеш докато се получи по твърда консистенция,а фризераняма да я оправи,пробай пак не се отказвай

# 85
  • Мнения: 1 329
Дарлинка Hug Hug Hug.Много сполучливо се е получило,а за сметаната е трябвало да я доразбиеш докато се получи по твърда консистенция,а фризераняма да я оправи,пробай пак не се отказвай

Оф, и аз тъй си мислех, ама нали предния път я пребих и сега викам да не стане пак същото. Затва се разводняваше и от топлината на ръцете ...

# 86
  • Мнения: 208
добро утро девойки.Много ми липсвахте. Аз смърцафосах една тортичка междувременно но няма снимки. Мога да ви уверя че нищо не сте изпуснали. Като гледам как надобрявате почва да ме досрамява да се включвам. Но тук не се сдържах. Просто имам нужда да споделя този линк с вас:
http://www.zerogravity.com.au/blog/
Този господин направо ми събра очите снощи. Приятно прекарване.
И питанка към живеещите в Америка. Колежки, тези Rice crispies имат ли аналог в нашите магазини и какво в същност представляват на вкус.? Мислех си за оризовите сухарчета или ризона моля ударете едно рамо. Хората при вас правят цели торти от тях и твърдят че са доста вкусни. А аз като бях там не знаех и не опитах. В линка има и рецепта за приготвянето им с машмелоуз и моделирането с тях.

# 87
  • Мнения: 1 965
И питанка към живеещите в Америка. Колежки, тези Rice crispies имат ли аналог в нашите магазини и какво в същност представляват на вкус.? Мислех си за оризовите сухарчета или ризона моля ударете едно рамо. Хората при вас правят цели торти от тях и твърдят че са доста вкусни.
ДЕВОЙКИ, ПРЕДИ ВРЕМЕ ТУК В ТЕМАТА СЕ ГОВОРИ ЗА Rice crispies . ДОКОЛКОТО СИ СПОМНЯМ БЕШЕ ПОКРАЙ ЕДНО ПИАНО НА АТАЛАНТА АКО НЕ СЕ ЛЪЖА. ТОГАВА НЕ СЕ ВКЛЮЧИХ С КОМЕНТАР ЗА ТЕЗИ ЗЪРНЕНИ ПРОДУКТИ. СЕГА ИСКАМ ДА ВИ ПОКАЖА НЕЩО.
РАЗБИРАЙТЕ ГО КАКТО ИСКАТЕ. ЗНАМ ЧЕ МНОГО ОТ ВАС ДЪРЖАТ НА ЗДРАВОСЛОВНИТЕ ХРАНИ ИЛИ ПО-СКОРО НА "ВРЕДНИТЕ" ХРАНИ. СЪС СИГУРНОСТ ВСИЧКИ ЗНАЕТО КАКВО Е ГМП или ГМО - ТОВА СА ГЕННО МОДИФИЦИРАНИ ПРОДУКТИ/ОРГАНИЗМИ. НЯМА ДА ВИ ЧЕТА ЛЕКЦИИ, НЯМА ДА ВИ ОБЯСНЯВАМ ЧЕ СА ВРЕДНИ ЗАЩОТО И МОИТЕ ДЕЦА УМИРАТ ДА ЯДАТ ЗЪРНЕНИТЕ ЗАКУСКИ. ПРОСТО ИСКАМ ДА ОБЪРНА ВНИМАНИЕ НА ТЕЗИ, КОИТО СЕ СТРАХУВАТ ОТ ТЕЗИ ХРАНИ. С ДВЕ ДУМИ В ЛИНКА КОЙТО ВИ ДАВАМ, Е ШИРОКО ЗАСТЪПЕНА ТОЧНО ТАЗИ ТЕМА. НАДОЛУ ИМА И СПИСЪЦИ НА ЗАБРАНЕНИ, ОПАСНИ И ВРЕДНИ ГМ ПРОДУКТИ. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ЗЪРНЕНИТЕ ЗАКУСКИ И Rice crispies В ТОВА ЧИСЛО, СПАДАТ КЪМ ТЕЗИ СПИСЪЦИ. ДАНО ДА НЕ СЪМ ДОСАДИЛА С ТОВА ПИСАНИЕ, НО ТО Е КЪМ ТЕЗИ КОИТО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ. ИМАТЕ ПРАВО ДА ПРЕСКОЧИТЕ ЛИНКА И ДА НЕ МИ ОБРЪЩАТЕ ВНИМАНИЕ.
ТОВА Е ЧАСТ ОТ ФАЙЛА:

 
Kомпания-производител Kellog“s
Corn Flakes (мюсли)
Frosted Flakes (мюсли)
Rice Krispies (мюсли)
Corn Pops (мюсли)
Smacks (мюсли)
Froot Loops (цветни мюсли-кръгчета)
Apple Jacks (мюсли-кръгчета с вкус на ябълки)
All-bran Apple Cinnamon/Blueberry (с вкус на ябълки, канела, боровинки)
Chocolate Chip (шоколадов чипс)
Pop Tarts (бисквити с пълнеж)
Nutri-grain (тост с пълнеж)
Crispix (бисквити)
Smart Start (мюсли)
All-Bran (мюсли)
Just Right Fruit & Nut (мюсли)
Honey Crunch Corn Flakes (мюсли)
Raisin Bran Crunch (мюсли)
Cracklin” Oat Bran (мюсли)

а ТОВА Е ЦЯЛАТА СТАТИЯ

# 88
  • Карнобат
  • Мнения: 177
Благодаря ви момичета. Тортите бяха за голям банкет- деня на мед. работник. Цветята наистина бяха много, а отгоре е с готова моделираща маса. Голям проблем беше боядисването и затова изглежда така на линии. Не можах да направя плътен цвят( даже и с гъбичка).Някой може ли да ми каже как боядисва готовата маса? Пробвах с омесване ,но се скапа на цяло тестото. Лек ден на всички.  bouquet  bouquet

# 89
  • Мнения: 208
Благодаря ви момичета. Тортите бяха за голям банкет- деня на мед. работник. Цветята наистина бяха много, а отгоре е с готова моделираща маса. Голям проблем беше боядисването и затова изглежда така на линии. Не можах да направя плътен цвят( даже и с гъбичка).Някой може ли да ми каже как боядисва готовата маса? Пробвах с омесване ,но се скапа на цяло тестото. Лек ден на всички.  bouquet  bouquet

Аз да кажа. Не разбрах как си пробвала. Първо зависи от боите. Ако месиш готовата маса е добре да я омесиш от предишния ден. С времето цвета става по-наситен. Ако я притоплиш (не в печка) остави на слънце под прозореца или върху хладък радиатор за малко. Така проличава и ако не е разтворена и омесена добре. Появяват се наситени точици - значи да се меси още. Ако добавяш много захар или царевично брашно също изсветлява. За гъбичка трябва разтвора на боята да е наситен. Същото важи и ако ще пръскаш. Но пак казвам - БОЯТА ако не е наситена няма как да стане.
Ванче, мерси за статията. Направо се ужасих киткат, кока-кола, тоблерон, нестле (боже бебо е на NAN) направо ми настръхва косата. А за крисписа просто питах какво да пригодя има оризови хруски, които според мен стават или бонбоните от моето детство - онзи Ризон все пак е полезно за моделиране.

Последна редакция: пт, 10 апр 2009, 11:54 от nandelche

Общи условия

Активация на акаунт