Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 78

  • 37 029
  • 372
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 634
Смехурко ето за тази сметана ти говоря.
Барчела цветната торта много ми хареса  bouquet.Поздравявам те за шприцоването Hug Hug Hug.
Дими,тортите когато са готови ги прибирам в хладилника ,но с кутия.
Ще ви покажа една торта и след това не мога да не се похваля с богатството с което се сдобих  днес благодарение на Рая.


Рая огромно благодаря smile3525

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 17:16 от Албена

# 271
  • Мнения: 359
Албена, благодаря. Тези не съм ги виждала, ще потърся.

Честито за придобивките. Чакам какви нови красоти ще сътвориш и още нови филмчетаааааа

  bouquet

# 272
  • Мнения: 1 610
Панадила, Браво бе, момиче. Спря ми дъха.Какви играчки си накупи...

Момичета искам да ви питам имате ли неизползваеми пособия, нещо си някой го е купил, ползвал един път я има, я няма и си стои в шкафа?
Питам от любопитство да не се набутвам със същата покупка... Laughing

Софиепп, аз открих напоследък ганаша / бял, кафяв , ягодов/ и го препоръчвам с две ръца за всеки начинаещ. Става стабилен крем и стабилна торта, не стопява покритие както сметаната или други млечни и меки торти. В никакъв случай не препоръчвам първа торта със сметанов крем, още повече, че звучиш сякаш през живота си не си пекла торта. Заложи на сигурното!
Елена К. , Мерси много...новата торта също е много интересна.Не ми казвай, че това са цветя от захарна маса.  newsm78 На мен си ми прилиат на набрани истински, което намирам също за супер приемливо, как може цели ягоди да си слагат по тортите, а цветя да не може. Тоест по тези причини сякаш вътрешно се боря със себе си да направя цветя,.
Бубулинка,  Hug
Рая , колко струва това чудо в Уса?Комплекта от 56 броя на Уилтън ли е?
Нанди е пуснала един линк за вафлени платки...Да попитам понеже не видях за няколко месеца досега....Някой в Бг предлага ли торти със снимки отгоре? Принтират се на ядяща хартия,  с бои за сладки като мастило. Естествено принтера/ аз знам че с модели на Епсон става/  си го ползвате само за тази цел.

# 273
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
rien не виждам картинките но от цифрата съдя че става въпрос за накрайници за шприцоване - наскоро бяха заляли ebay с тях аз лично си взех тези на Ateco - 55 броя са и са доста добър комплект просто много се вдигнаха цените на уилтъновските и аз се преориентирах с доставката ми излязоха около 30 долара.
По въпроса за залежаващите инструменти - имам една пресичка за листа на уилтън дето казах че е може би най-безсмислената ми покупка иначе други залежаващи работи нямам всичко си го харесвам и ще си го ползвам с кеф.

# 274
  • Мнения: 1 329
Момичета искам да ви питам имате ли неизползваеми пособия, нещо си някой го е купил, ползвал един път я има, я няма и си стои в шкафа?
Питам от любопитство да не се набутвам със същата покупка... Laughing

Ами аз нямам нищо в шкафа и не отлежава Mr. Green. Сега сериозно - Rien откъде смяташ да купуваш, тъй като съм се разровила в e-bay и в http://www.cakedecoration.co.uk/. В E-bay е по-евтино, но тия неща дет ми трябват не всичко има там. А в cakedecoration ще проверя как става и ще пиша. Има една фирма Еспреса - правят доставки на всичко от Лондон.

Албенчееееее страшна торта. Честити нови придобивки и поздравления на Рая за помощта.
yulinda давай снимки тук направо, не пускай линкове, че без да искаме може да пропуснем някой шедьовър. На тирамису нещо ми прилича а?

# 275
  • Мнения: 492
Дарилка, ако искаш провери и тук  www.sugarshack.co.uk   имат богата разновидност на сравнително ниски цени.

# 276
  • Мнения: 27 523
Наталина, едно питане за твоя блат от Рафаело: формата ми е 24см, кремът, който ще правя на парфе е литър и половина. Количеството за блата няма ли да ми дойде много и ако да - да го намаля ли наполовина? И ако да - колко време да го пека? Мерси  Hug

Ако някой знае, може ли да ми каже, че чакам с продуктите, ама не знам Наталина кога ще се появи. Блатът е:

Блат:

за 26/28 см форма

6 яйца
180г захар
160г пресято брашно

Подготвяте формата, като я намазвате с масло и посипете с брашно или грис.
Разделят се белтъци и жълтъци, като първо се разбиват белтъците на гъст сняг. После се разбиват жълтъците и захарта на пяна. Прибавят се постепенно белтъците, като вече се бърка леко с дървена лъжица. Накрая до въздушната смес, леко се забърква пресятото брашно.

Пече се в предварително загрята фурна - при горен и долен огрев, тавата се слага на най-ниското ниво и се пече на 170-180 C, при фурна с горещ въздух(вентилатор) на второ ниво от долу на горе на 160-170 C, за около 30-40 мин.
Приготвения блат се реже на три.

# 277
  • Мнения: 359
Дарилка, ако искаш провери и тук  www.sugarshack.co.uk   имат богата разновидност на сравнително ниски цени.

Тези хора имат доста интересни цени за доставка до България.

ZONE 5
Bulgaria, Tunisia, Turkey   - 7/8 days -£30

Не е ли малко множко към цената на продукта?

# 278
  • Мнения: 1 461
Албена да си ги ползваш с здраве  Hug  новите придобивки

# 279
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Блонди, ако ти трябва блат само за отдолу на парфето при форма с диаметър 24 и 2 яйца ще ти стигнат. Може та пробваш ако искаш моят блат от тортената боблиотека. Там лесното е че на 1 яйце се слагат 2с.л. с връх захар и 2с.л. равни брашно. И се увеличават пропорционално Wink

# 280
  • Мнения: 1 173
Риен в случая на Албена нещата са вземани с купон 50% ( комплекта е 50$ по принцип , излезе 25$ )
Албена ами сега ще чакаме да ги изпробваш всичките накрайници и да разберем за какво служат ( че аз имам малкия комплект и е хванал "паяжина" от стоене  Laughing )
Шемет в нашия ( а и вашия) ebay наистина има много комплекти с накрайници но повечето не доставят извън Канада и Щатите или ако го правят печелят от доставката ( слагат висока цена) . Иначе да , и на Уилтън съм виждала за 28$ с безплатна доставка за Щатите  Peace

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 19:39 от raya_рая

# 281
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
комплекта е 50$ по принцип
Ясно защо щяха да се избият да наддават - повечето се купиха на около 30-35 долара без да смятам доставката.
Рая и аз имам малкия комплект (не гарантирам че е същия) но констатирах че в него липсват много съществени накрайници та затова се засилих за по-големия - например няма накрайник за рози и за кошници. Корекция!!! В моя комплект няма такива накрайници, но явно в други малки комплекти на Уилтън ги има, тъй че просто трябва да се следят номерата, които са в комплекта.

 А иначе и аз съм любопитна Албена как ще ги употреби - резултата ще е професионален сигурна съм.

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 20:44 от shemet_neveroiaten

# 282
  • Мнения: 1 965
ПИТАНКА?!?!
НЯКОЙ ОТ ВАС ДА Е ПРАВИЛ СЛЕДНАТА ИЗМИШЛЬОТИНА:
МАСЛО+КОНДЕНЗИРАНО МЛЯКО+ГОРЧИВО КАКАО?
newsm78
Смятам да го забъркам и да шприцовам с него.
Признавам без бой - скоро не съм ровила в кремовете на Библиотеката. Ако там го има -  newsm43
 - виновна!!!!
Албенче - Ха, Честито! Отсега си представям какво ще последва с тази торба играчки. То сега не можем да те настигнем, та представям си какво ни чака......... и не забравяй да спиш, че сигурно денонощно ще си играеш!!!

# 283
  • в сърцето на моето Слънце
  • Мнения: 708
Здравейте и от мен! Видях невероятни красоти! Браво, момичета, здраво сте се вихрили за празника. Simple Smile
Аз за Великден ще правя две торти. Като ги натъкмя ще ви ги покажа.
Едната направо ми е взела здравето. Няколко дни опитвам какво ли не, за да си направя езерцето върху нея и вече почти съм изгубила надежда. Всичко се топи. Но да ви кажа какво измислих все пак. Езерцето ще е от тортения желатин на Йоткер. Тортата ще е с чаршаф от млечен марципан на Наталинка. Върху него с много маслен крем ще сложа една подложка от бяло шоколадово тесто ( на Ванчето), върху подложката пак маслен крем - бял и върху него езерцето. В езерцето ще са патетата, които също ще намажа с маслен крем отдолу. Така се надявам тортата да се задържи за около 8-10 часа. От безкрайните си опити установих че млечния марципан се топи от желатина много по-бързо и по-разрушително отколкото шоколадовото тесто. Ако това ще е от полза за някой.
Стискайте палци да ми се запази творението до представянето на тортата.

# 284
  • Мнения: 1 173
Ванче аз съм правила с 1-2 с.л течен шоколад , но предполагам и с какао ще стане , все пак кондензираното мляко е достатъчно сладко.

Общи условия

Активация на акаунт