Икономични ли сте?

• 18 178
  • 258
  •   1
Отговори
  • До хладилника, който обичам
Криза е.
Чета си из един драматичен подфорум, където рядко влизам, и виждам следното:

Онзи ден купихме за беба лятна количка (взехме я за доста под продажната цена - беше на промоция).
Вечерта по време на редовния скайп-сеанс със свекърите мъжо го споменава.
На другия ден свекъра казва на мъжа ми:
- Ти за колко я купи тая количка?
- Ами за 260 лв - отговаря мъжа ми.
- Че що си дал толкова много пари, аз днеска видях една за 160 лв и беше с четири колела при това, а не с три.

Споделям го с една съфорумка, а тя ми разказва:

Да, това като на баба ми свекърва й - като видяла изпраните бебешки дрешки и викнала на умряло:
- Сине, сине, къде я намери тази жена-разсипница? къде се е чуло и видяло на бебе гащи да се слагат?

И си мисля, брех, какъв икономичен народ   Laughing Имате ли подобни смешни случки (ваши или чужди) да добавите към колекцията?

П.П. Предполага се темата да е за забавен поглед над "икономиите", а не go green тема как да пестим, такива има в Наш дом достатъчно.

Последна редакция: ср, 08 апр 2009, 20:15 от Бу

# 1
Влез в темата за свекървите, от там ще получиш хиляди такива идеи за икономисване, дето изобщо не биха ти дошли на акъла при никакви обстоятелства.

# 2
Влез в темата за свекървите, от там ще получиш хиляди такива идеи за икономисване, дето изобщо не биха ти дошли на акъла при никакви обстоятелства.
Бях, бях Grinning
Но не само там има такива веселби.

# 3
Напротив в криза най-много се харчи защото всичко е по-евтино.

# 4
Аааа, имаме едни познати-при тях бойлера се включва само в четвъртък-тогава се мият чиниите и се къпят  Shocked
Иначе за частичен тоалет-една тенджера на печката на дърва(тя е  от тия с водните ризи тип камина).

Знам и доста, които си ползват климатиците като духалки-за 30 мин. вечер само да се стопли, че да могат да се съблекат и да се мушнат под завивките.В този случай е можело и само с духалка да минат, без да купуват климатик за толкова пари, ама иди ги разбери.

Ако се сетя за нещо друго ще допълвам.

# 5
Прабаба ми ни гостува. Наша съседка, с проблеми в килограмите, е на гости. След като си тръгва, прабаба ми фучи възмутено:
- Дебела била! Ми как няма да е дебела, цели 10 маслини изяде! Аз тези маслини цяла седмица щях да ги ям!

Баба ми - млада булка при свекър и свекърва. Дядо ми - войник. Военно време, в селския магазин няма нищо. Свекърът всяка седмица ходи до пазара в близкия град, за да продаде нещо и да купи храна. Като се върне, първата му работа е да се мушне в плевнята, след това чак се прибира вкъщи. И все пъшка, че нищо не е донесъл, защото спекулантите в града пак са надули цените. Да, ама веднъж баба ми случайно ги вижда през прозорчето, че след като е отишла да си легне, свекърва и вади пакет с пушена риба, салам и други благинки и започват да се гощават тайно със свекъра. Оттогава започнала да дебне кога свекър и ще скрие покупките в плевнята, ходела тайно и си крадяла я рибка, я саламче... Не след дълго дворът се огласял от зверски попръжни по адрес на котките, които пак направили поразия. А ситата ми баба се подхилквала доволно в стаичката си. (Била е 17-18 годишна, та са и простени такива детински номерца.  Mr. Green)

# 6
Аааа, имаме едни познати-при тях бойлера се включва само в четвъртък-тогава се мият чиниите и се къпят  Shocked
Иначе за частичен тоалет-една тенджера на печката на дърва(тя е  от тия с водните ризи тип камина).

Знам и доста, които си ползват климатиците като духалки-за 30 мин. вечер само да се стопли, че да могат да се съблекат и да се мушнат под завивките.В този случай е можело и само с духалка да минат, без да купуват климатик за толкова пари, ама иди ги разбери.

Ако се сетя за нещо друго ще допълвам.

Аз живо се интересувам, колко човека са и всичките с един бойлер ли се къпят и мият чинии?

# 7
Трудно ми е да съм икономична,затова купих за детето количка с 4 колела,а можех да купя 2 с по 3 колела за тези пари Mr. Green
Ама мъжа ми е от по-икономичните,новата му кола е с 2 врати.Спестил е от семейният бюджет!

Случвало се е баба ми,която винаги е живяла на село,да гледа много странно мои оръфани дънки.Ама не и обръщах внимание,докато един ден не ни бутна 20 лв в ръката да купя на сина ми нова блузка,че тази била с дупки :35

# 8
 Joy
 веднага се сещам начин за икономия;
 купу ва се хляб поне 2 дена предварително, че мекия хляб много бързо се яде Whistling

Бу

и моята свеки извъртя едни очи, като чу колко пари са дадени за бебешка количка( т.с. 3 в едно).
 понеже тя искаше да ги даде парите , а беше приготвила 4пъти по малко от дадената сума Mr. Green

а в интерес на истината количка още си я ползвам и не е мръднала Flutter

# 9
  • Насред хаоса
Признала съм 90-годишната комшийка. Е няма такъв човек просто. Пример - бели ябълка. Ама толкова тънко, че обелките са прозрачни. С майка ми посягаме да ги съберем от масата и да ги хвърлим, а тя като кресна: "Не, я колко още ябълка има по тия обелки, как ще ги хвърляте!" След което обелките се сдъвкват с ченето старателно, да не би да стане зян останалата по тях ябълка, и след това се хвърлят на котките вън  #Crazy, да доизядели, каквото има още ...
Пак тя - помагаме й веднъж да прави компот от праскови. С майка ми белим прасковите възможно най-тънко, защото знаем, че ни гледа в ръцете. По едно време, аз, без да искам, клъцвам по-дълбоко. Като викна онова ми ти бабе: "Я я глей как ги баца! Т'ва да не са картофи, ма?!" После обелката се взима от кофата, доостъргва се (в буркана) до кожица и пак се хвърля.  Sick После изрично предупредих майка ми да не взема от нея компоти, колкото и да й ги предлага.
И други изцепки има, ама не мога да се сетя сега.

# 10
...

Confused

По темата - как пести вуйчо ми (брат на баба ми по майчина линия): звъни по стационарния телефон, казва кого търси и затваря телефона, защото мисли че първите пет секунди от разговора още са безплатни. След това звъни втори път, за да пита защо баба ми не го е набрала, когато я е търсил преди пет минути. И така няколко пъти на ден. Резултатът е, че се е набутал с поне пет разговора.

# 11
... Оттогава започнала да дебне кога свекър и ще скрие покупките в плевнята, ходела тайно и си крадяла я рибка, я саламче... Не след дълго дворът се огласял от зверски попръжни по адрес на котките, които пак направили поразия. А ситата ми баба се подхилквала доволно в стаичката си. (Била е 17-18 годишна, та са и простени такива детински номерца.  Mr. Green)

Много гадно ми стана... само като си представя момиче на 17 г., в чужда къща и да крият храната от него... баси тъпото.

сори за офф-а

# 12

Виж, не е сама комшийката ти, ето какво споделят хората (пак от другия подфорум взето)  Grinning

Тъй като задължително беля кората на ябълките, свекъра ми ми каза:
"Затова няма да имате пари. Белите корите на ябълките и не пестите, вместо да ги изядете цели."

# 13
... Оттогава започнала да дебне кога свекър и ще скрие покупките в плевнята, ходела тайно и си крадяла я рибка, я саламче... Не след дълго дворът се огласял от зверски попръжни по адрес на котките, които пак направили поразия. А ситата ми баба се подхилквала доволно в стаичката си. (Била е 17-18 годишна, та са и простени такива детински номерца.  Mr. Green)

Много гадно ми стана... само като си представя момиче на 17 г., в чужда къща и да крият храната от него... баси тъпото.

Това навремето е било практика.Баба ми ми е разказвала почти идентични неща,включително ситуации,в които е била бременна и пак са и подричали всяка хапка.Въпрос на манталитет.
Но искам само да ви кажа,че при възрастните хора,тази икономичност е съвсем нормално следствие на живот,пълен с мизерия и глад.

# 14
Стана ми мъчно за бабата Sad.Някой замисли ли се с каква пенсия й се налага да живее?

Общи условия

Активация на акаунт