Икономични ли сте?

  • 18 218
  • 258
  •   1
Отговори
# 180
  • София
  • Мнения: 4 092
Доживях в този форум да се стигне до коментар как си миете дупетата.

# 181
  • Мнения: 2 472
Доживях в този форум да се стигне до коментар как си миете дупетата.


Че то само за това се пише... Joy

# 182
  • София
  • Мнения: 4 092
Не знам, на мен за пръв път ми се случва.
Срещала съм го само в иронична форма, по-точно нещо като заплаха беше.

# 183
  • Мнения: 161
Не знам, на мен за пръв път ми се случва.
Срещала съм го само в иронична форма, по-точно нещо като заплаха беше.

Интересен отговор на въпроса: Икономични ли сте?  Thinking

# 184
  • Мнения: 5 878
друга готви в събота или неделя за цялата седмица и го затваря в буркани и буха в хладилника
Това е практично-хем пести време,хем ток,за съжаление не мога да го приложа тоз номер на моите капризни хора Sad

  Практично е, но не е полезно. Готвената храна, колкото повече време стои в хладилника, толкова повече развива вредни бактерии и е опасна за здравето.
Абе не е и вкусно. Аз пробвам веднъж-дваж, обаче не ми е сладко така в сравнение с прясно извадената от фурната храна. Не случайно в ресторантите готвят на момента и трябва да изчакаш да стане.
Виж, единствено обичам тестото за пици, което можеш да забъркаш в неделя и цяла седмица да печеш чеснови хлебчета, когато ти потрябват.

# 185
  • София
  • Мнения: 4 092
Не знам, на мен за пръв път ми се случва.
Срещала съм го само в иронична форма, по-точно нещо като заплаха беше.

Интересен отговор на въпроса: Икономични ли сте?  Thinking
Дава храна на въображението.

Аз отговорих на въпроса, по-рано в темата.
Ако моето конретно мнение те интересува, можеш да го прочетеш.

# 186
  • Мнения: 1 269
Сега се сещам как моята свекърва се възмущаваше от явлението памперс през 1992 г. Вдигаше скандал , че по време на криза сме хвърляли пари на вятъра. И за да е пълно шоуто ми демонстрира как не може да се изпере памперс- сложи го под чешмата и той естествено се спука! JoyТака си изгледах юнака с памучни парченца и бях непрекъснато над лехена с пране.

# 187
  • Пловдив / София
  • Мнения: 1 287
Някакви икономии сега, като се замисля правя и аз.
Храна не хвърлям. Като си представя колко народ гладува в Африка. ooooh!

А какво я правиш тази храна, дето ви остава, fam, да не я пращаш в Африка?  Hug



Просто не купувам храна като за световно. Все едно идва свършекът на света и дай да се наплюскаме днес, че утре няма да има.

# 188
  • Мнения: 1 394
Цитат
Просто не купувам храна като за световно. Все едно идва свършекът на света и дай да се наплюскаме днес, че утре няма да има.
Това ми напомня за баба ми.Тя ако има пет бутилки олио,значи и е на привършване и трябва непременно да купи.От всичко има промишлени количества-ориз-1стек,брашно-също и всякакви ти продукти...ако един пакет изразходи от нещо си веднага отива в магазина и купува,сакън да не вземат да свършат...Някоя нейна приятелка наскоро и казала,че чела някъде ,че през 2012 г. ще дойде краят на света и ще има голямо наводнение.Нашата баба сега се запасява още повече,че не сме знаели какво ни чака.
Като се замисля,до някъде е права,защото ,ако не беше тя и нейното "складиране" и запасяване с продукти....имаше един период....сещате ли се?Когато чакахме за хляб по цели нощи и не даваха повече от един....е тогава благодарение на това ,че тя имаше три-четири стека брашно месехме питки и спасихме положението.
Та има си и добри и лоши страни.Но сега...не съм съгласна така да се натрупваш с продукти,при положение ,че и в 2 през ноща можеш да си купиш сирене и хляб.

# 189
  • Мнения: 5 539
друга готви в събота или неделя за цялата седмица и го затваря в буркани и буха в хладилника
Това е практично-хем пести време,хем ток,за съжаление не мога да го приложа тоз номер на моите капризни хора Sad

  Практично е, но не е полезно. Готвената храна, колкото повече време стои в хладилника, толкова повече развива вредни бактерии и е опасна за здравето.
Абе не е и вкусно. Аз пробвам веднъж-дваж, обаче не ми е сладко така в сравнение с прясно извадената от фурната храна. Не случайно в ресторантите готвят на момента и трябва да изчакаш да стане.
Определено да готвиш и затваряш в буркани за седмицата е по-добрият вариант от това да купуваш всеки ден кренвирши или разни сурогати и с тях да храниш децата си. Не всеки може да си позволи да готви ежедневно, всъщност за повечето работещи хора това си е лукс.
А когато затвориш вряло ядене в буркан, той се вакуумира и храната вътре се запазва почти непроменена.

# 190
  • Мнения: 104
Една случка с моя дядо Simple Smile
Преди няколко години, дядо ни беше на гости и ни накара да му покажем какво е това компютър и какво прави. И пускаме Скайп да си говорим с братовчедка ми, която е в друг град. Говорим ние, а дядо само вика: "Айде, айде, спирайте го, че е много скъпо!" Simple Smile Така и не можахме да го убедим, че самият разговор ни е безплатен Simple Smile

# 191
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 629
Този номер с яденето, затворено в буркани май върши работа. Аз имам една колежка, те са от Видин, но работят в София. Веднъж месечно си ходят там и си донасят цял багажник пълен с буркани със затворена готова храна за месеца. Тя твърди, че това е - 1. защото тя въобще не може да готви, а готви майка и, 2. защото и без това я мързи да се занимава, иска след работа да си почива  Mr. Green И така си карат на такава храна постоянно.

# 192
  • Sofia
  • Мнения: 4 888
За сватбата на зълва ми в чужбина мъкнахме в самолета алкохол, фъстъци, салфетки и не помня още какво - не знам дали тя е молила или идеята беше на майка й, но се опитваха да ме накарат аз да си разпръсна дрехите по куфарите на останалите, а в моя куфар да сложат всички тия неща (доста над лимита за пренос). Зълвата беше купила някакви сладурски украси за масите, но ни караше да отваряме пакетчетата едно след друго и да ги пестим, за да може неизползваните пакетчета да върне в магазина.
Видя майка си да мие чиниите на ръка: "Ох, много ми е мъчно, като те гледам така!", при което свекървата я успокоява, че не е уморена, иска да й помогне. Отговорът: "Не, мен ми е мъчно за водата" Crazy
Когато и аз живеех там, мъжът ми дойде на гости с огромен сак (който се скъса, докато стигнем от гарата до вкъщи), пълен със 100 бр превръзки Паломита (за мен и сестра му) ooooh!, 2 картонени кутии вино (тези от 4-5 л) и други "труднооткриваеми" в Европа продукти. Успял е да отклони единствено 2 кофички кисело мляко, които се спукали още в БГ.  Laughing Горкият, половината му престой лекувахме болния му гръб.

# 193
  • Мнения: 4 380
Сега се сещам как моята свекърва се възмущаваше от явлението памперс през 1992 г. Вдигаше скандал , че по време на криза сме хвърляли пари на вятъра. И за да е пълно шоуто ми демонстрира как не може да се изпере памперс- сложи го под чешмата и той естествено се спука! JoyТака си изгледах юнака с памучни парченца и бях непрекъснато над лехена с пране.

И аз 92-ра съм гледала бебе без памперси. Те бяха скъпи и страшно "дървени". Няколкото бройки от различни фирми купени за проба, така и не ги сложих. То беше ужасно. Sick
Пелените ми переше пералнята, а бебето ми започна да сяда на гърне от 4 мес. възраст. Сърцето ми се късаше да гледам деца по на 2 год. с памперси. Shocked

# 194
  • Мнения: 5 878
друга готви в събота или неделя за цялата седмица и го затваря в буркани и буха в хладилника
Това е практично-хем пести време,хем ток,за съжаление не мога да го приложа тоз номер на моите капризни хора Sad

  Практично е, но не е полезно. Готвената храна, колкото повече време стои в хладилника, толкова повече развива вредни бактерии и е опасна за здравето.
Абе не е и вкусно. Аз пробвам веднъж-дваж, обаче не ми е сладко така в сравнение с прясно извадената от фурната храна. Не случайно в ресторантите готвят на момента и трябва да изчакаш да стане.
Определено да готвиш и затваряш в буркани за седмицата е по-добрият вариант от това да купуваш всеки ден кренвирши или разни сурогати и с тях да храниш децата си. Не всеки може да си позволи да готви ежедневно, всъщност за повечето работещи хора това си е лукс.
А когато затвориш вряло ядене в буркан, той се вакуумира и храната вътре се запазва почти непроменена.
Не знам, Лили, аз готвя някакви аламинути, дето се слагат бързо във фурната и се вадят след половин час. Кренвирши и полуфабрикати не купувам, естествено.
Иначе не че има нещо лошо в готвенето за седмицата, просто не виждам как могат да се приготвят нещата, които ядем, и да са вкусни - зеленчуци на фурна, яйца по панагюрски, спагети, пица, пилешко с нещо си евентуално. Виждала съм едно време по студентските квартири разни буркани с нещо като кебап, но аз не съм му фен по принцип.  Какво готвите, че става за през седмицата?

Общи условия

Активация на акаунт