За влиянието на телевизията върху зрителя

• 3 533
  • 63
  •   1
Отговори
  • Galaxy 13197853088
Здравейте,
Днес се зачетох в една статия в която се разглеждат резултатите от изследване в Бразилия за влиянието на сапунените сериали върху живота на жените.
Оказва се че след започване на излъчването на сериалите раждаемостта спада а разводите се увеличават.
тук на руски http://medportal.ru/mednovosti/news/2009/04/08/soap/
и на английски http://www.watoday.com.au/world/brazilians-tune-in-and-then-turn … 0090407-9v7n.html

посочено е, че ако главната героиня се разведе с мъжа си , разводите в районите където се излъчва сериала се увеличават с 0,1 % по принцип това е малко число, но отнесено към 190 милионното население на Бразилия се получава внушително число ....

Интересно ми е, можете ли да прецените до колко влияят образите от екрана, начина им на живот и техните постижения върху вашето виждане?
Вдъхновявал ли ви е някой образ да направите нещо?

# 1
Аз пък четох преди няколко години, че който гледа повече сапунки, толкова му е по-здраво семейството. Някакво изследване беше. Не помня в кой вестник, ама не вярвам нито на първото твърдение, нито на второто.

А иначе, по заглавието на темата си помислих, че ще нищим начините за влияние и манипулация на масите.  Laughing

# 2
  • Galaxy 13197853088
Simple Smile то си е манипулация - реклама, сапунка ...
рекламите ясно, но защо някои се вживяват толкова много в измислени истории?

# 3
Само знам, че броят на Изаурите, Есмералдите и др. героини, рязко скача сред ромското население, в зависимост от актуалния сериал.
Ако телевизията не влияеше, нямаше да си пазим толкова децата от нея. За изследванията нищо не мога да кажа, не съм запозната.

# 4
  • София
Да кажат гледащите сапунки. На мен ми се повдига от такива филми. Толкова са... мазни и захаросани, че чак нагарчат.

# 5
Интересно ми е, можете ли да прецените до колко влияят образите от екрана, начина им на живот и техните постижения върху вашето виждане?
Вдъхновявал ли ви е някой образ да направите нещо?

Съпругът ми мрази "Отчаяни съпруги". Казва, че му е досадно да гледа как 4 жени постоянно се опитват да прецакат мъжете си. Но една моя приятелка почти е пренесла сериала в личния си живот.  Laughing

Всеки интерпетира по различен начин видяното по ТВ. Аз гледах един мини-сериал, който ме подтикна да променя някои неща в ежедневието си.

# 6
Защо задаваш излишни въпроси, на които много добре знаеш отговора - и ти се навърташ честичко в ДиС.  Mr. Green
Ако очакваш някоя да се замисли и освести - забрави!

# 7
  • Galaxy 13197853088
Сийке , не разводнявай темата.
кажи сега на теб как ти влияят

# 8
Сапунки не гледам, нямам нерви да следя филм от по 200 епизода.
Сериали гледам от този род - Декстър, Бягство от Затвора, Кръцни срежи и т.н. Влияят ми положително, разпускам с тях. И на семейството ми влияят положително, защото това са филми, които гледам заедно с милото.  Flutter

# 9
Аз харесвам "Всички обичат Реймънд", "Двама мъже и половина" и "Отчаяните съпруги". След като гледам поредната серия, настроението ми се подобрява значително, това е освежаващо за нашия брак.
Останалите смешни сериалчета от типа на 1001 нощ /май така беше/ не ги гледам, ужасни са! Ако някой иска да ме изтезава, трябва само да ме завърже пред телевизора и да ми ги пусне.
Между другото, мъжът ми също се чуди, доколко ми влияят сериалите, особено "Отчаяни съпруги", като че ли нямам глава на раменете си. Crossing Arms
За последния филм, смятам, че чудесно влияе на половинката, защото като гледа какви безумни съпруги има, ме оценява по достойнство  Flutter

# 10
Сийке , не разводнявай темата.
кажи сега на теб как ти влияят

Ами не знам - не съм им дала този шанс, защото не ги гледам. Навремето изгледах някой и друг сезон на Спешно отделение, Първата вълна, Досиетата Х и прочие, но в един момент ми стана досадно. Сезон - два може да поддържат някакъв интерес, но после сценаристи и режисьори се увличат и осират с алчността си  идеята. Човек трябва да е голям мазохист, за да продължи да следи творческите им напъни.

# 11
Аз сапунки не гледам, но си признавам, че животът ми доста се е повлиял от филми като "Конан Варварина", "Терминатор" и "Пържени зелени домати". Като по-млад си спомням и "О, Боже, ожених се за аналната кралица", но вече не гледам такива филми.

# 12
  • Варна
Гледам Новините. Честно - влияят ми. Нямат край сезоните им и са доста реалистични.

# 13
Гледам Новините. Честно - влияят ми. Нямат край сезоните им и са доста реалистични.

Нямат край сезоните им, но все в един жанр - криминален трилър драма. Да не говорим, че опитите за манипулация с новините са по страшни, отколкото влиянието на сапунките.  Tired

# 14
Жалко, че свърши "Отчаяни съпруги" жестока "сапунка" беше, с мъжът ми я гледахме с интерес.

Как ни влияеше ли, ами всеки път после моя се тюхкаше "как пък няма една съседка около нас като тези от сериала" Laughing
Всеки с проблемите си....  Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт